Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Alocuțiunea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, susținută în cadrul ceremoniei de decorare a domnului Valentin Gheorghiu și a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” 

„Stimate domnule Valentin Gheorghiu,
Mă bucur să vă înmânez astăzi cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României”, în semn de profundă apreciere pentru ceea ce ați realizat în extraordinara dumneavoastră carieră muzicală, în calitate de pianist și compozitor.
Vă înscrieți, prin vocație și anvergură artistică, într-o pleiadă ilustră de muzicieni care, prin măiestria lor, au promovat România și valorile românești.
George Enescu, alături de care ați debutat pe scena Ateneului Român la vârsta de 15 ani, recunoștea la dumneavoastră „talentul rar” pe care l-ați confirmat de-a lungul deceniilor de viață dedicate muzicii clasice.
Sunteți un artist care, cu discreție și tenacitate, continuă să caute permanent excelența în creație.  
În ciuda momentelor dificile pe care le-ați traversat, ați avut întotdeauna încredere în puterea muzicii, în capacitatea acesteia de a ne aduce împreună într-un limbaj universal.
Ne-ați arătat tuturor că muzica nu înseamnă doar virtuozitate, ci, mai ales, un mod de a fi și de a ne raporta la semeni, cu sinceritate și generozitate.
Vă felicit și vă doresc să fiți în continuare o puternică sursă de inspirație pentru cei care vă admiră și vă sunt discipoli.
La mulți ani!

Stimate domnule director general Luis Ovidiu Popa,
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, pe care îl conduceți, este printre cele mai vechi instituții de profil din România, fiind în același timp un muzeu modern, deschis și adaptat așteptărilor publicului.
Vă felicit pentru rezultatele obținute în ultimii ani, caracterizate de creșterea substanțială a numărului de vizitatori, a prestigiului științific și a vizibilității internaționale a muzeului.
Apreciez cu precădere contribuția pe care Muzeul Antipa a adus-o educării copiilor și tinerilor.
Instituția dumneavoastră a ales să aniverseze mâine cei 110 ani de la inaugurarea în clădirea actuală, prin deschiderea expoziției „Kiseleff nr. 1. De 110 ani orașul crește în jurul lui”.
Într-adevăr, una dintre zonele cele mai frumoase ale Capitalei României s-a dezvoltat având ca nucleu edificiul Muzeului Antipa. Lui i s-au adăugat în decursul timpului, în imediata vecinătate, muzee, parcuri, instituții publice.
Succesul pe care Muzeul Antipa îl dovedește an de an, ca și interesul de care se bucură instituțiile similare din București, ne arată că acest mod de a vedea dezvoltarea orașului merită urmat.
La mulți ani Muzeului Antipa!”