Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Igor Dodon: Mda, porniți la Jurnal.
Ședința Parlamentului a fost convocată pentru data de 15 octombrie. Comuniștii nu au susținut procedura, sau propunerea de a petrece ședința mâine, 9 octombrie. Noi insistăm ca ședința Parlamentului și am insistat să aibă loc mai repede. Peste o săptămână este prea târziu. Și am insistat și insistăm ca ședința să aibă loc mai rapid. Majoritatea cu voturile comuniștilor au decis ca ședința Parlamentului, deschiderea sesiunii pentru 15 octombrie. Asta 1.
2. În ordinea de zi colegial s-a decis includerea a 4 subiecte: 1. Va veni Prim-ministrul să informeze despre situația din țară, situația social-economică. 2. Raport separat privind sectorul energetic. 3. Sectorul financiar-bancar. 4. Situația cum au avut loc alegerile parlamentare și alegerile locale, ținând cont de mai multe declarații a unor membri Comisiei Electorale Centrale. Președintele Parlamentului a refuzat să pună la vot propunerile socialiștilor de demisie a 6 conducători. Cu atât mai mult, ne-a scris o srisorică că Procurorul General nu poate fi demis la inițiativa deputaților, ci doar a Președintelui Parlamentului. Astfel, Președintele Parlamentului a refuzat să pună la vot proiectele de demisie a Procurorului General, a Comisiei Electorale Centrală, Audiovizualului, a Curții de Conturi, a ANRE-ului, a Băncii Naționale și a CNA-ului. În legătură cu aceasta, noi socialiștii inițiem începând cu ziua de astăzi, demisia Președintelui Parlamentului Republicii Moldova. Vă mulțumesc și o zi bună
Jurnalist: Asta ce înseamnă?
Igor Dodon: Astăzi fracțiunea socialiștilor va semna un proiect de hotărâre al Parlamentului de demisie a Președintelui Parlamentului Republicii Moldova. Noi considerăm că Președintele Parlamentului nu are dreptul să nu pună la vot inițiativele legislative ale deputaților. Și nu ține de competența dânsului să ne dea nouă careva lecții în ceea ce ține de dreptul nostru de a include sau nu. Deputatul are dreptul la inițiativă legislativă. De aceea, fracțiunea socialiștilor inițiază astăzi procedura de demisie a Președintelui Parlamentului.
Jurnalist: [nedeslușit]
Igor Dodon: Procedura presupune ca Președintele Parlamentului este demis prin vot secret de 67 deputați.
Jurnalist: [nedeslușit]
Igor Dodon: Noi inițiem această procedură. Știți, cu ceva timp în urmă nimeni nu credea că o să plece și cel de la Banca Națională și mulți alții. O să mai vedeți plecări și în următoarele zile.

Citate Video