Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Vadim Pistrinciuc: Bună ziua.

În primul rând, mă rog știți cum, în limba rusă este o vorbă „приехали”. Deci unde ne-am pornit, am ajuns acolo unde se vehicula foarte mult în presă o eventuală demisie a Guvernului. Noi am luat act de acest vot. Din punct de vedere dacă doriți juridico-politic: a fost încălcat acordul de coaliție - am constatat acest lucru. Din simplul motiv că este clar stipulat, documentul este public și Dumneavoastră știți că un vot cu opoziția nu este tolerat într-un fel. Acum am asistat la un vot chiar de demitere a propriului Guvern.

Doi: toate acuzațiile și toate speculațiile care au fost incluse în această moțiune de cenzură ați văzut că nu prind, nu au nici un fel de substrat, nici un fel de argumente și dovadă, chiar și mulți deputați au spus acest lucru: poate din cauza că nu este încredere, poate din cauza acestor suspiciuni. Cu atât mai mult, cât despre foarte mulți oameni care stau în această sală sunt mult mai multe învinuiri și suspiciuni de corupție, decât cele inventate care au fost incluse în această moțiune de cenzură. Noi calificăm acest act drept unul iresponsabil, regretabil. Despre deciziile ulterioare ale Partidului Liberal Democrat din Moldova vă vom comunica. Înțeleg dorința Dumneavoastră de a afla cât mai multe lucruri, însă noi ne vom întruni în ședințe, vom discuta cu colegii noștri și vom lua o decizie despre ce facem în viitor.
Este cert un lucru și am să-l citez pe domnul Streleț: „că noi nu mai putem accepta jocurile din culise, totul trebuie să fie deschis și nu mai putem participa la conservarea unui sistem”.  Ce decizie va fi luată de către Partid, vom comunica la momentul respectiv.

Nu în ultimul rând aș vrea să spun că este descurajantă această coalizare cu opoziția, sau să-i spunem așa - aceste mesaje comune. Astăzi am asistat la o... așa un proces prin care tezele au fost împrumutate practic de la Partidul Socialiștilor la Partidul Democrat. Îmi pare foarte rău să constat acest lucru. Eu înțeleg că în zilele următoare vor urma foarte multe mesaje de necesitatea păstrării vectorului european etc. Am spus că noi niciodată nu suntem împotriva acestui lucru. Însă despre deciziile pe care le vor lua PLDM, vă vom comunica după ce vom avea aceste întruniri.

Și nu în ultimul rând, pe această cale, aș vrea să fac un apel - primim mesaje din păcate și din teritorii despre presiuni care se fac, oferte care se fac, politice și de altă natură, colegilor noștri. Fac un apel către colegii noștri: să fie solidari, calmi. Să nu se grăbească și să nu cedeze, fiindcă deobicei practica și istoria demonstrează că râde cel care râde la urmă.

Vă mulțumesc foarte mult.