Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Mihai Ghimpu: După cum ați auzit, mai avem încă câteva zile. Rămâne să ne întrunim noi partidele și grupul Leancă și sper să găsim o soluție, un consens, așa încât anul ăsta să încheiem cu toate problemele pe care le avem și să pășim sănătos în anul viitor.

Jurnalist: Dar acum despre ce ați discutat, concret?

Mihai Ghimpu: Păi, aceeași problemă care o avem.

Jurnalist: Cine să desemneze premierul?

Mihai Ghimpu: Nu-i formula hotărâte între noi încă. Unii au varianta lor, alții varianta lor. Noi liberalii vrem guvern și Crăciun fericit pentru oameni.

Jurnalist: Credeți că sunt de ajuns încă câteva zile, dacă până acum totuși nu v-ați înțeles?

Mihai Ghimpu: Off, nu prea cred, dar totuși vreau să se întâmple lucrul ăsta.

Jurnalist: Când vă întâlniți din nou?

Mihai Ghimpu: O să vedem acuș. Să ieșim de-aici și o să ne sunăm. O să vedem.

Jurnalist: Dar despre candidaturi concrete ați discutat?

Mihai Ghimpu: Nu, nu, nu.

Jurnalist: Domnule președinte, ieri șeful statului a anunțat că s-a văzut cu ambasadorii cărora li s-a plâns, ați văzut, despre presiuni din partea anumitor structuri oligarhice, presiuni care s-ar face asupra...

Mihai Ghimpu: Și ce mă întrebați pe mine? De ce mă întrebați pe mine? Domn președinte o să vă răspundă. Dacă a spus, a fost comunicat - l-am văzut și eu. O să-l întrebați pe domnul președinte.

Jurnalist: Nu vă îngrijorează acest lucru?

Mihai Ghimpu: Orice discuție care o avem între noi, nu trebuie tratată ca presiune. Suntem diferiți. Dumnealui are un drept, noi avem alt drept. Dumnealui desemnează. Noi votăm. Așa că, trebuie să fim deștepți ca să trecem peste toate așa încât să avem guvern și să începem a ușura viața cetățenilor.

Jurnalist: Ieri în Parlament domnul Chetraru a prezentat un grafic prin care... indescifrabil

Mihai Ghimpu: Nu, cred că acei care au fost la noi cu dosare sunt trecute la partidele lor și noi nu prea avem. Cam așa au trecut de la noi, au trecut la PLDM - 21 și la PD - 19. Așa că, ei deacum nu mai sunt de-ai noștri. O zi bună.

Jurnalist: Domnule președinte, dar despre europarlamentarul Andi Cristea ați auzit?

Mihai Ghimpu: Mă rog. Îl cunosc, foarte bine...