Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova: Deci, eu o să fiu mai succint. În sfârșit, după o lună, a expirat practic o lună din ziua alegerilor, Curtea Constituțională a validat rezultatul alegerilor prezidențiale. Eu cred că cu toții suntem conștienți de faptul că tergiversarea a avut loc datorită faptului că oponenții mei politici au întins la maximum termenul de intrare a mea în funcție. Eu încă o dată vreau să îmi exprim convingerea că această tergiversare a fost făcută intenționată, cu scopul ca guvernarea să reușească să promeze anumite reforme antipopulare, cum ar fi: numirea Procurorului General, deschiderea oficiului NATO, reforma pensionară și altele. Dar această perioadă s-a finalizat.

Astăzi, Curtea Constituțională a confirmat votul legal a majorității cetățenilor Republicii Moldova. Astăzi seara sau mâine dimineața voi lua legătura cu președintele Parlamentului și cu prim-ministrul și cu președintele Curții Constituționale pentru a discuta și a cere ca ziua de investire să fie cât mai rapidă. Eu sper că nu vor fi tergiversări nici aici sau cel puțin aici. Conform termenelor legali, ziua inaugurării este numită de președintele Parlamentului împreună cu Curtea Constituțională. Ei au termen până pe data de 28 decembrie. 27 - 28 decembrie. Însă eu voi solicita ca inaugurarea să aibă loc cât se poate de rapid.

Eu o să vă informez mâine, în prima jumătate a zilei despre decizia care se va lua referitor la data inaugurării.

Vreau să aduc mulțumiri cetățenilor Republicii Moldova pentru votul de încredere care mi l-au încordat. Eu voi face tot posibilul și vă promit că nu vă voi dezamăgi. Am avut un an destul de dificil, dar eu sunt ferm convins că voi face tot posibilul ca anul 2017 să fie un an mai bun cu rezultate concrete le va simți fiecare cetățean al Republicii Moldova.

Vă mulțumesc și o zi bună.