Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Alocuțiunea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, susținută în cadrul evenimentului de lansare oficială a programului „Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019”

„Bună seara tuturor!
Excelențe,
Doamna Primar General Fodor,
Doamna Președinte al Consiliului Județean Sibiu Cîmpean,
Doamnelor și domnilor parlamentari,
Doamnelor și domnilor consilieri locali, județeni, Prezidențiali,
Onorați reprezentanți ai mediului de afaceri din Sibiu, ai mediului universitar din Sibiu și din altă parte,
Pe scurt, dragi prieteni,

«Sibiu regiune gastronomică», un eveniment pe gustul meu. Am început seria de evenimente europene, internaționale, mai demult și 2007 – Capitala Culturală Europeană, între timp a fost recunoscută aproape de toată lumea ca fiind un succes la vremea respectivă. Dar, cum un succes de obicei deschide apetitul pentru mai mult, iată că exact la momentul potrivit, pentru a satisface această poftă, vine regiunea gastronomică. Dați-mi voie să vă felicit pe toți cei care v-ați implicat și ați crezut că Sibiul are potențialul pentru mai mult.

Capitala Culturală Europeană a dovedit că Sibiul are capacitatea să aducă împreună mai mulți actori, și nu vorbesc aici de actori de teatru, ci actori mai degrabă din administrație, politici. Și atunci, cred că s-a văzut - Hora Unirii nu este numai despre simboluri, ci este despre adevăruri. Dacă mai mulți lucrează împreună, proiectul devine mai mare, mai fezabil, mai puternic, mai vizibil, și sper ultimul, acesta, să devină mai gustos.

Așadar, apreciez foarte mult faptul că ați reușit, dintr-un proiect incipient, care a fost atunci, în 2014, să aduceți laolaltă foarte mulți actori locali și să promovați regiunea Sibiu. Această abordare de regiune, o abordare regională, este una autentic europeană, și, din acest punct de vedere, sunt convins că va fi un mare succes. Și dintr-un alt motiv – mâncarea din Sibiu și din mărginime realmente este cea mai bună. Încercați și vă veți convinge.

Eu vă mulțumesc și vă doresc mult, mult succes!”