Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Chiril Moțpan: Doamnelor și domnilor, bună ziua. Dragi trăitori ai orășelului Demnității și Adevărului vă invităm  la conferința de presă alături de colegii noștri din tagma ziaristică. Membrii consiliului vă rog urcați pe scenă.

Dragi prieteni, bună ziua. Salutăm reprezentanții mass-media la conferința de presă ordină a Consiliului Marii Adunări Naționale. Venim acum de la ședința consiliului. Avem câteva lucruri care vrem să le anunțăm și pentru Dumneavoastră și pentru aceasta îl invit la telefon pe președintele Consiliului... Da, e frig afară. Îl invit la microfon pe președintele Consiliului Marii Adunări Națione, Andrei Năstase.

Andrei Năstase: Bună ziua. Salutăm prezența presei la această conferință a noastră. Avem câteva mesaje și anume: la ședința de astăzi s-a luat act de decizia biroului permanent al Parlamentului Republicii Moldova privind convocarea ședinței legislativului pe data de 15 octombrie 2015. Consiliul Marii Adunări Naționale reiterează solicitarea convocării ședinței comune a Parlamentului, Guvernului și Președintelui cu participarea la aceasta e membrilor Consiliului Marii Adunări Naționale, în vederea implimentării etapizate a revendicărilor populare. Pe parcursul zilei de azi și următoarele vom avea întrevederi cu reprezentanții partenerilor de dezvoltare a  Republicii Moldova, continuând astfel dialogul pe marginea soluțiilor de scoatere a statului din captivitatea oligarhică. În paralel, pregătim mecanismul de implimentare a rezoluției Marii Adunări Naționale cu privire la organizarea unui referendum de alegere.... cu privire la alegerea președintelului Republicii Moldova de întreg poporul. Despre acțiunile de protest pe care le vom continua pe parcursul zilei de astăzi și următoarele, vă vom informa în mod aparte până când vor fi puse la punct anumite chestiuni de ordin tehnic. Până atunci însă, vă rugăm să ne puneți întrebările care vă frământă.

Cetățean: Să-i dăm jos pe bandiții.

Chiril Moțpan: Ne adresăm reprezentanților presei.

Andrei Năstase: Presa, dacă are întrebări. Dacă nu, atunci vom veni cu alte declarații pe parcursul zilei și zilelor următoare. Vă mulțumesc.

Chiril Moțpan: Vă mulțumim foarte mult. O zi frumoasă tuturor. Mulțumim încă odată, în special reprezentanții presei.