Ai copii acasă? Privesc.Eu înregistrează lecții video cu cei mai buni profesori din Moldova. Le organizăm și publicăm pe Învaț.Online.

Transcrierea conferinței prin recunoașterea vocii

DEZBATERI PARLAMENTARE
Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XX-a
SESIUNEA a IV-a ORDINARĂ – IUNIE 2016
Ședința din ziua de 10 iunie 2016
(STENOGRAMA)
SUMAR
1.Declararea ședinței ca fiind deliberativă. (Onorarea Drapelului de Stat al Republicii Moldova.)
2.Dezbaterea și adoptarea proiectului de Hotărîre nr.249 din 3 iunie 2016 privind modificarea unor hotărîri ale Parlamentului.
3.Dezbaterea și aprobarea în primă lectură a proiectului de Lege nr.214 din 17 mai 2016 pentru modificarea și completarea unor acte legislative (Legea cu privire la antreprenoriat și întreprinderi – art. 3, 22, 30; Legea privatizării fondului de locuințe – anexa nr.5; ș.a.).
4.Dezbaterea și aprobarea în primă lectură a proiectului de Lege nr.118 din 24 martie 2016 pentru modificarea și completarea unor acte legislative (Legea privind identificarea și înregistrarea animalelor – art. 3, 4, 5, 6, 7 ș.a.; Legea privind activitatea sanitar-veterinară – art. 5, 19, 39).
5.Dezbaterea și aprobarea în primă lectură a proiectului de Lege nr.197 din 10 mai 2016 pentru modificarea și completarea unor acte legislative în domeniul reglementării prin autorizare a activității de întreprinzător (Legea cu privire la antreprenoriat și întreprinderi – art. 30; Codul fiscal – art. 5, 8, anexa nr.3; Legea privind reglementarea prin licențiere a activității de întreprinzător – art. 8; Legea privind activitatea particulară de detectiv și de pază – art. 182; ș.a.).
6.Dezbaterea și aprobarea în primă lectură a proiectului de Lege nr.166 din 15 aprilie 2016 pentru modificarea și completarea unor acte legislative (Legea privind transportul prin conducte magistrale – art. 2; Legea cu privire la regimul produselor și substanțelor nocive – art. 4; Legea cu privire la energetică – art. 6; Legea privind piața produselor petroliere – art. 2, 5, 7, 8, 9 ș.a.; Codul subsolului – art. 35, 67, 74, 75, 76, 78; Legea privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător – anexa; ș.a.).
7.Dezbaterea și aprobarea în primă lectură a proiectului de Lege nr.194 din 5 mai 2016 pentru modificarea unor acte legislative (Legea cu privire la Curtea Constituțională – art. 251; Codul jurisdicției constituționale – art. 71).
8.Aprobarea suplimentului la ordinea de zi pentru perioada 16 – 17 iunie 2016.
9.Declarația domnului deputat Corneliu Dudnic – Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova.
Ședința începe la ora 10.08.
Lucrările sînt prezidate de domnul Andrian Candu, Președintele Parlamentului, asistat de doamna Liliana Palihovici și de domnul Vladimir Vitiuc, vicepreședinți ai Parlamentului.
Domnul Andrian Candu:
Bună dimineața.
Vă rog frumos să vă luați locul.
Secretariatul Parlamentului,
Să ne anunțe prezența în plen.
Domnul Maxim Ganaciuc – șeful Direcției generale documentare parlamentară a Secretariatului Parlamentului:
Doamnelor și domnilor deputați,
Bună dimineața.
La începutul ședinței de astăzi, din totalul celor 101 de deputați, și-au înregistrat prezența 84 de deputați. Nu s-au înregistrat deputații: Cobzac Grigore, Dîrda Iurie, Dodon Igor, Goța Aliona, Lebedinschi Adrian, Mitriuc Ghenadi, Neguța Andrei, Țurcan Vladimir – cerere; Mocanu Gheorghe, Sîrbu Serghei, Spatari Mihaela – deplasare; Batrîncea Vlad, Carpov Eugen, Știrbate Petru – concediu medical; Balmoș Galina, Vremea Igor.
Domnul Andrian Candu:
Dragi colegi,
Avem cvorum.
Înainte de a începe ședința, vă rog frumos, să onorăm Drapelul de Stat. (Se onorează Drapelul de Stat al Republicii Moldova)
Vă mulțumesc foarte mult.
Dragi colegi,
Ordinea de zi a fost prestabilită, votată ieri de plenul Parlamentului, acceptată ca atare, dar în baza articolului 46 al Regulamentului Parlamentului alineatul (3) și din discuția cu comisia sesizată în fond, vă fac propunerea să amînăm subiectele nr.1 și nr.2 de pe ordinea de zi, proiectele nr.225 și nr.226 din
3
24 mai 2016, care vor fi examinate la timpul potrivit, atunci cînd se discută și executarea bugetului de stat pentru anul 2015.
Rog plenul Parlamentului să accepte această propunere prin vot.
Cine este pentru, vă rog frumos..
...