Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Igor Grigoriev, consilier orășenesc, Președinte al Fracțiunii "Pentru Orhei": Bună ziua stimați reprezentanți mass-media. V-am invitat la briefingul de astăzi din cauza unei situații deja pentru noi neașteptate, pur și simplu chiar abuzive aș spune. Seria abuzurilor procurorilor continuă. Un moment în care ne-a surprins și chiar ne-a pus într-un impas, fiindcă astăzi am primit un demers de la Procuratura Anticorupție care ni se cere să punem la vot suspendarea primarului nostru Ilan Șor. Noi nu înțelegem ce se petrece. Oare procurorii se tem de aceea fiindcă cetățenii orașului Orhei, chiar și cetățenii republicii Moldova ne-au sărit în ajutor și sunt alături de Ilan Șor? Noi toți am văzut deja la două mitinguri cum cetățenii s-au solidarizat, sunt cu o idee comună, fiindcă ne aflăm cu toții într-nun stat de drept și suntem cu toții împreună în susținerea primarului nostru, Ilan Șor.

Procurorii ne aduc drept motiv că chipurile ar putea comite și nalte infracțiuni aflându-se la acest post. Dar cel mai probabil procurorii totuși se conduc de careva ONG-uri plătite sau chiar și multe insinuări care se aduc și în mass-media. Pot să vă asigur că aceste vor continua până la eliberarea primarului nostru, Ilan Șor. Noi suntem deci chiar obligați să punem pe ordinea de zi acest subiect care ne este impus de Procuratura Anticorupție și deci la următoarea ședință a Consiliului va fi discutat suspendarea primarului Ilan Șor, dar vreau să vă spun chiar ca Președinte al Fracțiunii "Pentru Orhei", că toată fracțiunea noastră din Consiliul orășenesc Orhei este solidară cu acel gând și cu acea dreptate care o știm noi că Ilan Șor nu este de vină și deci va fi un vot negativ. Mâine oricare din noi poate să cadă pradă în așa o capcană și deci chem toți cetățenii Republicii Moldova, nu doar orășenii orașului Orhei, să fim uniți, să fim alături unul de altul și să spunem nu abuzurilor care se petrec, în cazul de față, din partea Procuraturii Anticorupție. Pot să vă mai spun că într-acest stat de drept cum ne socotim noi, care tinde spre Europa este așa-numita prezumție a nevinovăției și deci eu consider că ar fi logic să ne conducem toți de ea.

Necunoscut: Aș vrea să mai adaug la cele spuse de colegul meu, că facem apel către toți locuitorii orașului Orhei să rămână alături de primarul nostru, să luptăm împotriva abuzurilor procurorilor. Calificăm în mod hotărât, toate aceste acțiuni ce se întâmplă fiind ca un abuz din partea procurorilor. Vom informa misiunile internaționale despre aceste abuzuri ale procurorilor și le vom cere să intervină în stoparea unor astfel de acțiuni a de ajustiție, politică și televizată. E o reacție incorectă din partea procurorilor pentru a da satisfacție unor organizații non-guvernamentale care fac presiuni pentru arestarea primarului și menținerea lui în arest. Urmează să organizăm proteste de amploare împotriva abuzurilor la care este supus primarul, până la eliberarea lui. Stimați reprezenatnți ai mass-media, acesta a fost mesjaul pe crae am vrut să-l aducem pentru dumneavoastră astăzi, cu noi detalii sau noi precizări vom reveni mâine după ședința Consiliului și vom organiza un briefing care vom veni cu detalii noi. La etapa actuală acestea am vrut să vă comunicăm și vă mulțumim și vă dorim o zi bună.
Mâine, după orele patru, după ședința Consiliului o să revenim cu unele detalii. Vă mulțumim, o zi bună.

Citate Video