Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Dorin Dușceac, Vice-președinte al Partidului Unionist Dreapta: Stimați reprezentanți ai presei, vă mulțumim pentru prezența dumneavoastră aici. Partidul Unionist Dreapta a luat decizia la data de 30 august 2016 să partisicpe în cursa electorală pentru Președenția Republicii Moldova, înaintând în calitate de candidat pe doamna Ana Guțu, Președintele partidului, profesor universitar.

Apariția pe scena politică din Republica Moldova a unui partid unionist, cu statut și program unionist punctual, care nu doar formulează dezideratul unirii Republicii Moldova cu România, ci și descrie cum se va proceda pentru..., se va produce acest eveniment juridico-poplitic, a impulsionat instituționalizarea unionismului. Campania electorală actuală pentru prima dată de la independența Republicii Moldova încoace a fost marcată de prezența în spațiul public a discursului politic unionist, exprimat clar și responsabil, fără abordori populiste sau oportuniste. Programul electoral al Anei Guțu a fost elaborat și structurat în strictă conformitate cu atribuțiile constituționale ale Președintelui, care odată implementat ar apropia real momentul uinirii Republicii Moldova cu România. Republica Moldova timp de douăzeci și cinci de ani a încercat să se afirme ca stat independent ajungând captivă comportamentelor iresponsabile ale politicienilor. Cu siguranță, cea mai mare realizare, dar cu regret mult întârziată a fost ancorarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, prin semnarea și ratificarea Acordului de Asociere la Uniunea Europeană, acțiune la care doamna Ana Guțu a contribuit plenar în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Totuși, după douăzeci și cinci de ani pierduți în derivă și tranziție permanentizată, noi membrii Partidului Unionist Dreapta considerăm că unica mega-reformă, capabilă să stopeze pieirea fizică și morală a cetățenilor rămași deocamadată în acest teritoriu, este unirea Republicii Moldova cu România. Cei doi vectori geo-politici care au determinat comportamentul electoral al politicienilor est sau vest astăzi sunt clar suplimentați de o atreia cale, uniți cu România, ca să ne vedem în sfârșit acasă.

Această campanie electorală, ca și scrutinul din 30 octombrie dă start unirii Republicii Moldova cu România. Doamna Ana Guțu și colegii săi am desfășurat o campanie electorală onestă, am mers în localitățile Republicii și în diasporă, ne-am întâlnit cu cetățenii, le-am vorbit despre necesitatea unirii celor două state românești. Doamna Ana Guțu a onorat toate invitațiile la dezbaterile publice electorale, a delegat reprezentanții doar în cazul unor coincidenșe ale orelor la care s-au desfășurat aceste dezbateri. Am utilizat din plin timpul acordat de instituțiile media pentru a promova mesajul unionist și programul electoral al Prșeedintelui Unirii, doamna Ana Guțu.
Le adresăm sincere mulțumiri tuturor membrilor și simpatizanților ai Partidului Unionist Drepta, cât și primarilor, directorilor de instituții școalre, care ne-au facilitat întâlniri cu cetățenii, profesorii și liceenii cu drept de vot.

O democrație autentică înseamnă pluralism de opinii, competiție de idei, bazată pe argumente, înseamnă onestitate și sinceritate față de alegători, înseamnă eduicarea alegătorului în spiritul culturii politice, bazate pe concluzii și analize fără nicio manipulare.
Partidul Unionist Dreapta și-a întrunit biroul său politic și a discutat pe fndalul evenimentelor politice d eultimă oră pentru a lua decizia finală pentru a lua decizia referitor la participarea candidatului său, doamna Ana Guțu, în primul tur al cestui scrutinprezidențial. Decizia a fost unanimă, doamna Ana Guțu va participa la primul tur de scrutin prezidențial din 30 octombrie, și deci, nu se retrage din cursa electorală. Această decizie este în deplin consens cu pbiectivele imediate și pe termen mediu ale partidului, promovarea intensă a opțiunii unioniste pentru a realiza unirea Republicii Moldova cu România pe cale politică, în strictă conformitate cu instrumentalul legal și cel democratic.
Libertate există acolo unde există posibilitatea de alegere. Votul rîului cel mai mic deseori s-a transformat în sport național pe nume „călcatul pe greblă”. Acest vot economisit în ghilimele ne-a făcut să pierdem zeci de ani de zile în șupte partiinice viscerale, fără niciun beneficiu pentru cetățeni. Unionismul în Republica Moldova nu trebuie să bată în retragere deoarece o adtfel de retragere este așteptată, mai cu seamă, de partidele pro-ruse, finanțate copios din buzunarele Rusiei. Dreapta este partidul care a stârnit agitație pe ișchierul politic din Republica Moldova anume prin consecvența, puterea sa de convingere, a discursurilor și acțiunilor sale politice.

O retragere a candidatului Dreptei, Ana Guțu din cursa electorală va însemna o recunoaștere a înfrângerii, dar și o mare decepție pentru adevărații unioniști, ceea ce nu putem nicidecum permite. Îndemnăm toți alegătorii din Republica Moldova, mai ales cei care au cetățenia română, românii din diasporă să voteze cu încredere din primul tur de scrutin la 30 octombrie, candidatul Partidului Unionist Dreapta, pe doamna Ana Guțu, profesor universitar cu merite academice și politice deosebite, persoană onestă și integră, fără trecut comunist și KGB-ist. Votul din 30 octombrie este votul moral pe care noi îl dăm ân favoarea unirii Republicii Moldova cu România, votăm pentru idee, pentru revenirea acasă șa trupul țării mamă, România. Împreună facem unirea.
Vă mulțumim. Dacă sunt întrebări....

Ana Guțu, Președintele Partdiului Unionist Dreapta: Dacă nu sunt, vă mulțumim foarte mult. Vă dorim o zi bună și vă îndemnăm la 30 octombrie să votați candidatul Unionist, Ana Guțu. La 30 octombrie, dăm start unirii. Împreună vom realiza unirea Republicii Moldova cu România. Doar împreună, puternici, să nu cedăm nici fricii și nici degradărilor la care am asistat pe parcursul acestor ani. Fiți tari, fiți fermi. În primul tur de scrutin, votați moral, votați unirea Republicii Moldova cu România.

Citate Video