Domnul Tudor Deliu:
Și de aceea eu cred că o ieșire din situație ar fi asigurarea acestor culturi ca, mai apoi, prin sistemul de asigurări, să recupereze pierderile. Și acum o întrebare: dar agenții economici au întreprins ceva ca să evite aceste situații?
Domnul Nicolae Olaru:
Agenții economici întreprind ca să evite. Sînt diferite metode: prin udare, prin aprinderea a niște rezerve acolo de paie. Sînt niște metode tradiționale pe care le folosesc fermierii.
Domnul Tudor Deliu:
Deci să înțeleg că dorim o agricultură modernă, dar cu metode de la Papură Vodă încă, da?
Domnul Nicolae Olaru:
Da, dar noi astăzi nu sîntem capabili... fermierii să investească sume colosale în sistemele acestea... Nu poți să aduci, să încălzești livada în timpul acela cînd sînt calamități naturale, domnule Deliu.
Domnul Tudor Deliu:
Bine. Mulțumesc.
Domnul Nicolae Olaru:
Noi privim televizorul în toată ziua și vedem ce se întîmplă în lume.
Mulțumim.
Domnul Andrian Candu:
Dragi colegi,
Dacă sînt interpelări? Interpelările, vă aduc aminte, se citesc în plenul Parlamentului, se transmit în scris Președintelui ședinței, vor fi transmise Primului-ministru. Se referă doar la subiecte de politici ale Guvernului.
Domnule Țap,
Dacă dumneavoastră aveți interpelare, vă rog frumos, să-i dați citire.
Vă mulțumesc frumos.
Poftiți.
Domnul Iurie Țap:
Domnule Președinte,
De fapt, eu vroiam să aud răspunsul la interpelarea pe care am adresat-o Guvernului Republicii Moldova, respectiv, o lună în urmă și ținea de problema sau de politicile privind reforma administrativă, în parte extinderea prevederilor Strategiei naționale de descentralizare și Planului de acțiuni. Asta era subiectul pe care l-am adresat și speram să aud răspuns.