Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Valeriu Ghilețchi: Pe care am avut-o cu reprezentanții Partidului Democrat. A fost o întâlnire în cadrul căreia am ridicat mai multe întrebări. La o bună parte din ele am primit răspuns. La altele încă nu avem răspunsul final și am decis că mâine noi vom convoca dimineața ședința fracțiunii. Vom informa fracțiunea despre aceste discuții care au avut loc. Ulterior, vom lua o decizie și o vom anunța care este decizia noastră.

Jurnalist: Vi s-a spus cine ar putea fi candidatul la funcția de prim-ministru?

Valeriu Ghilețchi: Legat de candidatul la funcția de prim-ministru, ni s-a spus că Partidul Democrat mâine va avea ședința biroului politic și vor decide în prima jumătate a zilei și vor face cunoscută această candidatură.

Jurnalist: Dar PLDM-ul are vreo condiție?

Valeriu Ghilețchi: Bine, repet. Noi am discutat. Am aflat răspuns la mai multe întrebări. În baza acestei informații care o avem, noi vom analiza de fapt dacă putem lua o decizie sau vom aștepta până va fi totuși anunțată candidatura.

Jurnalist: Domnule Ghilețchi, dar vi s-a propus anumite funcții?

Valeriu Ghilețchi: Legat de modul cum va arăta următorul guvern, răspunsul a fost următorul și mie mi se pare că există o anumită logică. După ce va fi desemnat candidatul, atunci toți cei care își vor exprima disponibilitatea pentru a susține un guvern în funcție cu candidatul desemnat, se vor începe propriu-zis negocierile. Deci, la ora actuală negocierile nu au demarat. Negocierile vor demara după desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru.

Jurnalist: Despre candidatura domnului Plahotniuc s-a discutat, ați întrebat?

Valeriu Ghilețchi: Este decizia Partidului Democrat. Ei insistă asupra faptului că este dreptul lor să nominalizeze această candidatură. Mâine dimineața se vor întruni. Ei au zis câteva candidaturi. Vor analiza și mâine vor lua această decizie.

Jurnalist: Ce candidaturi?

Valeriu Ghilețchi: Nu știu. Nu pot să vă răspund. Cam atât. Vă mulțumesc.