Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Igor Dodon, președinte al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova: Eu cred că sunt sigur, pe majoritatea cetățenilor Republicii Moldova ne interesează răspunsul la o întrebare: ce va fi după alegerile prezidențiale? ce va face următorul președinte dacă și la sigur va fi un președinte al opoziției de stânga. Asta cred că guvernarea, Plahatniuc îți sună. Ce va face președintele dacă va fi de la alte partide decât cele care sunt prezente în majoritatea parlamentară? sunt diferite speculații în ultimul timp în spațiul public. Inclusiv și unele încercări de învinuiri din partea oponenților noștri politici. Eu vreau să le amintesc tuturor că din 2009 încoace, Dodon Igor este în opoziție față de guvernare. După alegerile parlamentare din 2014, Partidul Socialiștilor a fost unciul partid are se declara un partid de opoziție față de această guvernare. Din 2014 încoace noi am fost și suntem în opoziție față de guvernarea oligarhică. Stimați concetățeni, vreau să vă promit că după alegerile prezidențiale, Partidul Socialiștilor rămâne în opoziție în Parlament. Nu face coaliție cu nimeni. Nu face coaliție cu partidele oligarhice, nu face coaliție cu Plahotniuc. Nici un fel de aranjamente cu cei care au fost ultimii ani la guvernare. Doar alegeri anticipate. Aceasta este poziția mea fermă. Fără coaliții cu partidele care-s controlate de Plahotniuc, fără coaliții cu Plahotniuc, fără candidați și așa mai departe. 

Acuma pentru a confirma acest lucru, noi am pregătit un angajament public, a candidaților la funcția de președinte unde sunt mai multe puncte, dar principalul punct o să-l dau citire:
În calitate de candidați la funcția de președinte, promitem că președintele categoric nu va accepta aranjamente și coaliții politice cu partidele oligarhice controlate de Vlad Plahotniuc și nici orice alte colaborări cu Vlad Plahotniuc. Eu semnez acum față de dumneavoastră acest angajament. Angajamentul public față de toți cetățenii Republicii Moldova. Și fac un apel către oponenții mei politici să semnați acest angajament și în special pe Maia Sandu. Astăzi la orele 13 să fiți în oficiu, noi o să vă aducem acest angajament și așteptăm să semnați sub acest angajament. Noi știm că Plahotniuc va susținut deja în campania electorală, vrem să vedem who is who? pe cine susține Partidul Democrat? Maia Sandu? lasă să semneze că ea nu face cu Plahotniuc coaliție. Aici, semnătura ei, față de toată lumea, cum am semnat eu. eu nu am de ce mă teme, eu lucrul ăsta nu am de gând să-l fac. Aștept și de la voi același lucru. 

Vă mulțumesc, o zi bună.

Citate Video