Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Sergiu Mocanu, Președintele Partidului Politic „Mișcarea Populară Antimafie”: Suntem la o conferință de presă, camerele sunt situate în preajma președinției Republicii Moldova, pe Nicolae Iorga. Facem această conferință aici pe Nicolae Iorga, pentru că subiectul acestei conferințe de presă vizează instituția prezidențială. Grav, în Republica Moldova, nu este că Dodon este președinte, pentru că un președinte putea fi în ales în Parlamentul Republicii Moldova butaforic, așa cum a fost ales Timofti și nu ar fi avut un impact major pentru destinele acestei țări. De aia și a fost preconizat ca președintele să nu se implice direct în activitatea externă a statului sau să aibă impcat publica care să poată să aducă prejudicii Republicii Moldova. Pentru asta sunt alte instituții ale statului, pentru că statul Republica Moldova în mare parte este un stat european, bazat pe o democrație reprezentativă și una care o face Parlamentul și Guvernul. Grav este că Dodon a juns președinte ales de întreg poporul și are legitimitate să vorbească în numele poporului Republicii Moldova. Grav este că președintele Republicii Moldova, Dodon, la ora actuală este o unealtă în mainile Federației Ruse, a altor forțe din afara Republicii Moldova destinată să zădărnicească cursul Republicii Moldova spre civilizație.

Săptămâna trecută s-a întâmplat un caz extrem de grav după noi, un caz care presa de la Chișinău fie că nu l-a reflectat deloc, fie că l-a minimalizat, fie că l-a mușamalizat. Asta nu înseamnă însă că venirea unei delegații din Coreea de Nord de la Chișinău a trecut neobservată de partenenrii noștri străini. Așa cum am spus, presa mafiotizată din Republica Moldova care a ignorat în 2010 mesajul meu că la conducerea Republicii Moldova vine un criminal, un criminal care până la urmă va acapara Republica Moldova, presa care n-a fost prezentă atunci când am reflectat cazul „pădurea Domnească”, era o singură cameră atunci la conferința mea de presă, or, acel caz când procurorul general împușcase un tânăr la o vânătoare a avut atunci un impcat mare asupra opiniei publice. Tocmai după ce s-a trezit presa și a fost nevoită să se lase de jocurile de imagine a lui Filat, a lui Plahotniuc și a altora și să reflecte un subiect adevărat. La fel acum presa a mușamalizat acea mare lovitură de imagine și impact de securitate regional care a fost prezența unei dleegații din Coree de Nord în Republica Moldova.

Acum despre Coreea de Nord. Coreea de Nord este un stat pe lista statelor teroriste, Coreea de Nord și ieri a lansat o rachetă zis balistică care amenință statele din jur și determină Statele Unite ale Americii și blocul nord-atlantic să ia atitudine. În Coreea de Nord sunt uciși oamenii pentru alt punct de vedere sau numai dacă încearcă să gândească la alt punct de vedere. Este Doamne ferește să te naști într-o țară cum este Coreea de Nord. Coreea de Nord este țara care doar pentru rugăciuni creștinii sunt arși pe rug, sunt crucificați și sunt dați la animale sălbatice să fie mâncați. Și Dodon aduce o delegație a Coreei de Nord la o sărbătoare a lui în Republica Moldova. Prezența acestei delegații cu un vicepreședinte al Comitetului Central, adică un lider al Partidului Muncii din Coreea de Nord este un impact de imagine și un impact de securitate pentru Republica Moldova de nu vă puteți imagina. Dar nu vă puteți imagina pentru că televiziunile din Republica Moldova așa cum v-am spus au mușamalizat cazul. În primul rând nu l-au reflectat, în al doilea rând acolo unde a fost dat a fost mușamalizat. Notoriu în acest caz a fost postul de televiziune ProTv, care nu este angajat prin vreun clan mafiot, dar care este o televiziune privită aici așa din cauza provincialității noastre, ca un punct de vedere oficial al României și care de fapt de mai mulți ani de zile face jocuri de imagine pentru mafia din Chișinău și în cazul ăsta pentru Dodon. Inimaginabil este pentru cetățenii Republicii Moldova că un ProTv ar putea face imagine lui Dodon, dar din păcate așa este, pentru că Dodon, Usatâi altădată și alte forțe antiromânești din Republica Moldova au fost reflectate de aceste posturi de televiziune din cauza banilor care nu au miros.

Acum. Noi avem motive serioase să credem că statul terorist Coreea de Nord care a fost prezent printr-o delegație în Republica Moldova și care este pe lista, este pe un loc de frunte în lista statelor teroriste ca și Statul Islamic, noi avem suficiente motive să bănuim că statul Coreea de Nord este și pe lista finanțatorilor lui Igor Dodon. Din păcate, din păcate, la noi nici presa și nici instituțiile statului nu vor să se intereseze de unde are Igor Dodon bani pentru reparația reședinței de la Condrița sau de unde promite el că va avea bani pentru reprația capitală a reședinței președintelui care stă în paragină acuma. Nimeni nu este interesat nici de veniturile familiei Dodon, nici de profiturile familiei Dodon. Asta în condițiile în care Dodon declară foarte clar că vrea să schimbe cursul istoriei, vrea să schimbe cursul Republicii Moldova. Noi considerăm că Dodon este un penal, noi considerăm că Dodon depășește cadrul unei psihiatrii normale în Republica Moldova și reprezintă un pericol major. Am preîntâmpinat de atâtea ori nu avem nevoie de un președinte ales de întreg poporul, niște aventurieri în stradă au deturnat interesul pentru miliardul furat către au deturnat acest interes către alegerea președintelui de întreg poporul și acum pe lângă problemele pe care le-am avut cu miliardul furat mai avem acuma și o mare problemă de securitate. Nu este adevărat că subiectul schimbării sistemului electoral este cea mai mare problemă a Republicii Moldova, or, acest subiect la ora actuală este morsocat pe toate canalele de televiziune. Nu este adevărat că subiectul acordării Republicii Moldova a 100 de milioane de euro pentru reforme este unul care să cuprindă 90% din știrile din Republica Moldova. Știți de ce? pentru că Uniunea Europeană oricum dădea acești bani, Uniunea Europeană va sprijini Republica Moldova. Nu este adevărat că Republica Moldova tinde să devină un stat nord-coreean și unul autoritar și dictatorial. Republica Moldova nu poate fi așa ceva cu clanuri mafiote, nu poate deveni așa ceva așa cum încearcă să spună analiștii politici din Republica Moldova. Republica Moldova este un stat mafiot antrenat în luptele dintre clanuri mafiote. Republica Moldova seamănă mai mult cu un stat cum este statul din Africa Centrală Somalia, în care de mult timp se află în luptă dintre clanuri mafiote, iar Organizație Națiunilor Unite până acuma duce mii de tone de ajutoare umanitare în această țară, iar clanurile mafioate folosesc aceste ajutoare umanitare pentru a le deturna în interesele lor proprii și pentru a lupta în continuare politic între ei. Republica Moldova nu poate deveni un stat dictatorial și autoritar. Republica Moldova poate deveni un stat doar capturat și de luptă între clanuri mafiote.

În concluzie, bunii noștri prieteni, noi, Mișcarea Populară Antimafie ne aflăm aici să dăm un semnal puternic partenerilor noștri străini. Noi dăm un semnal de alarmă ce percol prezintă alegerea unui președinte al Republicii Moldova în persoana acestui criminal care acuma ocupă reședința de stat și se numește Igor Dodon. Este inimaginabil și este inimaginabil pentru moldoveni tocmai din cauza că aceste televiziuni care slujesc clanurilor mafioate nu au dorit să reflecte adevăratul impact pe care poate să-l aibă această prietenie cu Coreea de Nord.

În concluzie la sfârșit vă mai spun un singur lucru: Secretarul de Stat american Rex Telerson a spus foarte clar că Statele Unite ale Americii examinează, iau în calcul posibilitatea introducerii unor sancțiuni pentru statele care colaborează cu Coreea de Nord. Colaborarea lui Dodon cu Coreea de Nord se înscrie exact într-un plan al FSB-ului rusesc pentru utilizare a Republicii Moldova drept carte de schimb în jocurile lor geopolitice. FSB-ul rusesc este interesat ca Republica Moldova să apară în această postură tragic-comică. Noi acuma mai departe o să vă spun ce avem de gând să întreprindem în acest caz, chiar cu lipsa mediatizării de către mijloacele de presă din Republica Moldova.

Daniela Bodrug, vicepreședintele Mișcării Populare Antimafie: bună ziua stimați concetățeni. În contextul mesajului și a atitudinei politice a Partidului Antimafie față de această acțiune de o rușine națională pentru statul Republica Moldova, la baza căruia stau principiile democratice, țin să vă spun despre acțiunile politice pe care uirmează să le întreprindem noi, Partidul antimafie și să vă declar următoarele: în fapt, pe 1 iulie, la invitația Partidului Socialiștilor, pe teritoriul Republica Moldova a pășit o delegație din Coreea de Nord, condusă de vicepreședintele Partidului Muncii al acestui stat, care este decia doua persoană politică de importanță din Coreea de Nord, un stat de o dictatură feroce, un stat care este izolat și sancționat de către comunitatea internațională pentru faptul că conducerea acestui stat încalcă foarte grav drepturile și libertățile fundamentale ale omului, ale cetățemnilor care locuiesc în acest stat.Pentru faptul că militează împoptriva suveranității și integrității teritoriale ale altor state, pentru faptul că se înarmează atomic și pentru faptul că face testări de rachete balistice ținta principală a acestor acțiuni ale Coreei de Nord fiind Statele Unite ale Americii, principalul donator și unul din ăprincipalii donatori și partenenri ai Republica Moldova care susține promovareab valorilor democratice și a dezvoltării în baza unor principii ale democrației și economiei de piața în Republica Moldova. Această acțiune de o nesăbuință crasă a lui Dodon și a partidului socialiștilor este o sfidare mare împotriva partenerilor noștri occidentali și este de datoria noastră ca partid politic care promovează valorile democratice, care consideră și militează pentru faptul ca Republica Moldova să aibă o strategie foarte clară, fixată și implementată prin axa Chișinău-București-Bruxelles-Washington. În acest sens, este de datoria noastră și facem următoarele demersuri față de opinia publică și să fie auzit de cât mai multă lume despre lucrurile grave care se întâmplă în Republica Moldova din cauza unei conduceri mafiote care cochetează cu partidele așa-zis în opoziție și care își fac interesele proprii și din prostie, și din dezinteres față de soarta cetățenilor din Republica Moldova. În acest sens, noi facem câteva demersuri către instituțiile care sunt obligate să respecte Constituția Republicii Moldova și angajamentele Republicii Moldova față de partenerii occidentali, care finanțează proiecte în Republica Moldova, care susțin ca acest stat să mai poată exista, astfel ne adresăm către Ministerul Justiției și atenționăm ministerul că în cadrul evenimentului organizat de către Partidul Socialist a fost comisă o greșeală care nu poate fi sancționată, de aceea, noi condamnăm cu vehemență acțiunile Partidului Socialiștilor și cerem Ministerului Justiției să ia măsuri deoarece sunt toate motivele legale pentru ca Partidul Socialiștilor să fie scos în afara legii. Cerem Ministerului Justițiein să întreprindă acțiuni în temeiul spiritului legii Partidului Politic și anume: art. 3, alin 1,2 prin care asunt stabilite restricții vizând activitatea partidelor politice și care prin colaborarea lor sau afilierea lor cu alte organizații politice internaționale ale căror scop sau activitate contravin prevederilor alin. 1 care interzice colaborarea cu anumite organizații care prin activitatea lor militează împotriva suveranității, integrității teritoriale a țărilor, a valorilor democratice,. a ordinei de drept și așa mai departe. Deci în spiritul acestei legi și a articolului menționat, Ministerul Justiției trebuie să se adreseze către Curtea de Apel Chișinău ca să examineze acțiunile Partidului Socialiștilor și de a invita o delegație oficială din statul totalitar Coreea de Nord și pentru încheierea unui acord de colaborare cu partidul de la conducerea statului respectiv, în vederea dizolvării Partidului Socialiștilor prin hotărîre definitivă a Curții de Apel.

La fel, am adresat un demers către Comisia de Securitate, Apărare Națională și Ordine Publică a Parlamentului prin care am cerut următoarele lucruri: 1. să solicite organizarea de urgență a unei ședințe extraordinare a Consiliului Suprem de Securitate la care să fie examinat pericolul faptelor Partidului Socialiștilor descrise mai sus la adresa securității Republicii Moldova. 2.să ia măsuri pentru subminarea pericolelor la adresa securității naționale a Republicii Moldova declanșate de Partidul Socialiștilor. 3. Să instituie o comisie specială de examinare psihică a lui Dodon. 4. să înainteze propunerea de a iniția procedura de demisie a președintelui Dodon.

Un alt demers l-am făcut către Ministerul Afacerilor Externe prin care am cerut ca avândv în vedere obligațiounile și angamanetele Guvernului Republicii Moldova de a respecta și de a promova valorile democrației asumate în cadrul acordurilor internaționale și bilaterale cu statele partenere occidentale, Partidul „Mișcarea Populară Antimafie” cere Ministerului Afacerilor Externe și Integării Europene să dea lămurire în ce cricumstanțe și în spiritul căror valori și norme a fost aprobată viza de intrare pe teritoriul Republicii Moldova a delegației din Republica Democrată Coreeană, condusă de vicepreședintele Partidului Muncii din Coreea de Nord, Ri Sun Ghong.

Un alt demers l-am adresat către Procuratura Generală prin care cerem să inițieze procedura de urmărire penală pe cetățeanului Igor Dodon, tot el președinte al Republicii Moldova în vederea elucidării surselor de venit ale acestuia, prin confruntarea declarației de venituri și a cheltuielilor de facto făcute de Dodon. Totodată, având în vedere deplasările private ale lui Igor Dodon, acțiunile Partidului Socialiștilor de colaborare cu Coreea de Nord precum și inițiativele președintelui Dodon de a face reparații considerabile la câteva obiecte de stat, avem bănuieli rezonabile să presupunem că Igor Dodon beneficiază de finanțări nedeclarate, ilicite și de proveniență criminală la nivel internațional, chiar el declarând că a găsit bani din afară pentru reconstrucția câtorva instituții de stat, însă proveniența acestor bani nu este clară.
În consencință, cerem Procuraturii Generale să verifice sursa exactă a finanțărilor lucrărilor de reparație de la Vila de la Condrița a Președintelui, a clădirii președinției și a altor cheltuieli netrasnparente care ar putea fi depistate pe parcursul urmării penale.

Totodată, în numele Partidului Antimafie, liderul Sergiu Mocanu a semnat o scrisoare adresată Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, Înalt Preasfințitului Vladimir prin care îi amintim că regimul de la Phenian este unul autoriar, dictatorial și denunțat de comunitatea internațională ca unul criminal și periculos pentru securitatea neamului omenesc. În Coreea de Nord pe parcursul a mai multor ani au fost semnalate crime odioase cum ar fi omucideri, torturi, violuri și detenții fără judecată, liderii coreeni au demonstrat repetat lipsa totală de respect față de ființa umană. Coreea de Nord a fost recunoscută de mai multe organizații mondiale ca fiind „iadul creștinilor” din cauza că frații noștri întru Hristos din această țară sunt persecutați cu o deosebită cruzime doar pentru faptul că au fost prinși rugându-se Domnului Iisus Hristos, mii de creștini au fost aruncați în temnițe, crucificați, arși de vii sau dați spre devorare unor animale sălbatice.

Ne adresăm Mitropoliei Moldovei să ia atitudine publică față de acest caz de invitare a unei delegații din Coreea de Nord în Republica Moldova de către Dodon și Partidul Socialiștilor și să analizeze posibilitatea de a-i îndepărta de Biserica lui Hristos pe cei care se fac complici la prigonirea fraților noștri întru credință.

Astea am avut de vă transmis și fac încă un demers către presa din Republica Moldova: Pe rețelele de socializare, deci în spațiul public, căci la televiziuni o asemenea informații nu o s-o vedeți, au apărut înregistrări, adică probe, așa cum le place unor jurnaliști să ne ceară nouă atunci când facem anumite afirmații și declarații pentru presă, care sunt probe, care spun că eteleviziunile din Republica Moldova au abonamente cu partide din Republica Moldova. Deci un partid din Republica Moldova poate apărea la știri sau âîn cadrul unui interviu sau eveniment public al acesteia poate fi reflectat la televiziuni numai dacă are un abonament foarte gras cu o televiziune. Adresarea noastră este ca instituțiile așa-zise de presă din Republica Moldova să ia atitudine față de aceste probe, căci nimeni, dar absolut nimeni nu a avut nicio reacție, nici de infirmare și nici de confirmare, deisgur nu era de așteptat, dar din partea lor să recunoască, dar nici măcar de infirmare. Așa după cum vedeți, i-am adus noi astăzi să vedeți fața adevărată a presei din Republica Moldova care este o presă fake, așa cum o vedeți aici.

Sergiu Mocanu: În final, bunii noștri prieteni, desigur că prezența acestor camere de luat vederi acestor televiziuni de carton cum este Protv, Jurnal, M1, Publika și TV8 este o bătaie de joc la adresa acestei televiziuni care trăiește din banul furat, din miliardul furat au trăit tot timpul cât a fost Filat la libertate, trăiesc și acum televiziunile lui Plahotniuc din banii urați sau din abonamente a căror bani miros nu are. Încă o dată spre final accentuez: Dodon trebuie deferit justiției iar Partidul Socialiștilor trebuie scos în afara legii pentru zădărnicirea mersului acestei țări către civilizației.

Reprezentanții presei dacă aveți întrebări, suntem la dispoziția dumneavoastră, dacă nu sunt întrebări aici încheiem transmisiunea live. Vă amintesc tuturor că noi Mișcarea Populară Antimafie suntem o comunitate pe rețelele de socializare, suntem o comunitate pe youtube, acolo unde în fiecare miercuri la orele 20:30 mă găsiți negreșit și unde puteți asculta punctul nostru de vedere de mai mulți ani de zile, unde spunem același lucru: statul Republica Moldova a încăput pe mîna unor criminali, președintele Republicii Moldova nu trebuie ales, televiziunile din Republica Moldova slujesc clanurilor mafioate, la acoperirea acestor cățeluși de companie care sunt televiziunile din Republica Moldova a fost furat miliardul, datorită acestor cățeluși de companie care și-au abandonat datoria de a fi câinii de pază ai acestei societăți criminalul Plahotniuc își face mendrele mafiote, iar penalul deja Dodon își trage banul din a pune în pericol securitatea acestui stat din colaborarea cu un stat terorist. O zi bună!