Domnul Andrian Candu:
Eu sînt de acord cu dumneavoastră. După cum vedeți, noi încercăm prin comportament și nu neapărat prin prevederile Regulamentului să aducem novații ca să eficientizăm lucrul în plenul Parlamentului. Probabil, este cazul ca să stabilim o oră fixă pe care tot timpul să o avem ca reper, poate și ca în Parlamentul European sau în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei – 17.00.
Dacă la ora 13.00 vom încheia dezbaterile, oricum deputații să revină la 17.00 pentru încheiere, pentru vot. (Rumoare în sală.)
Vedeți, noi am încercat să stabilim termenul la 12.30 era vorba. (Voce nedeslușită din sală.) Am zis că încercăm la 12.30, dar, probabil, oamenii au rămas cu reperul orei 13 în vizor. Iată de ce, fără nici o problemă, luăm o pauză tehnică de 10 minute, la 13.00 revenim la vot și prin asta o să încheiem și ședința.
Domnule Untila,
De procedură, poftiți.
Domnul Veaceslav Untila:
Vă mulțumesc, domnule Președinte.
Eu am vrut să propun declarația s-o audiem pînă... să nu pierdem timpul. Avem 10–15 minute, 7 minute declarația. Haideți s-o facem.
Domnul Andrian Candu:
Haideți atunci să profităm, într-adevăr, dacă plenul nu are nimic împotrivă, să-l lăsăm pe domnul Ghilețchi atunci să aibă declarația cea de la sfîrșitul plenului și după aceea, exercițiul de vot și încheierea dezbaterii.
Poftim, domnule Ghilețchi, aveți la dispoziție 5 minute, poftiți.
Domnul Valeriu Ghilețchi:
Stimate domnule Președinte al Parlamentului,
Stimați colegi,
Anul acesta, pe 15 mai, Republica Moldova va sărbători Ziua Familiei pentru a 7-a oară, lucru posibil grație Hotărîrii Parlamentului nr.84 din 7 mai 2010, iar Comunitatea Internațională va celebra 22 de ani de la sărbătoarea familiei lansată de către Organizația Națiunilor Unite. Doresc, cu această ocazie, să adresez tuturor familiilor din Republica Moldova și celor care sînt peste hotarele ei cele mai calde urări de sănătate, multă pace, bucurii și binecuvîntări din partea lui Dumnezeu.
Genericul Zilei Familiei pentru anul acesta propus de către Organizația Națiunilor Unite este următorul: „Familii, vieți sănătoase și un viitor durabil”. Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, în luarea sa de cuvînt, spunea, printre altele, că familia rămîne în centrul vieții sociale, asigurînd bunăstarea membrilor familiei și purtînd de grijă și celor tineri, și celor în vîrstă.
Există o novelă interesantă numită „O sută de ani de singurătate”. În această novelă este prezentată istoria unui sat, un sat în care, din anumite motive, oamenii au ajuns la amnezie, și-au pierdut memoria. Văzînd lucrul acesta, unul dintre locuitorii satului, un oarecare Hose, a încercat să vină cu o soluție pentru această