Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Vlad Filat: Deci așa cum am spus și în Plenul Parlamentului, este un spectacol de interes clar politic. Se încearcă să se pună în sarcina mea întreaga responsabilitatea de ceea ce s-a întâmplat în sistemul bancar. Un obiectiv aparte ține de izolarea mea de a nu putea comunica, de a nu putea vorbi cu oamenii. Eu cred că cetățenii Republicii Moldova sunt în drept să audă și punctul meu de vedere. Astăzi a fost aprobată arestul de 30 de zile. Vreau ca să știți cu toții că eu mă simt ok. Sunt pregătit moral, fizic și cum doriți ca să duc această bătălie până la sfârșit, până când se va afla adevărul. Aș vrea să meționați câteva lucruri din punctul meu de vedere importante care reprezintă o diferență enormă vis-a-vis de ceea ce s-a vorbit în Plenul Parlamentului și ceea ce a înaintat învinuire astăzi. De fapt și la Judecătoria Buiucani. Dacă în Parlament se vorbea de 60 de milioane de dolari, ulterior de 190 milioane de dolari, deja fără nici un fel de probă este vorba de o cifră de un milion de dolari care s-ar fi dat în baza depoziției sau denunțului lui Șor, și de 80 de milioane dolari pentru niște companii care habar nu am de unde sunt și pe cine reprezintă. Consider încă o dată că fără nici o probă se încalcă prezumția de nevinovăție cu scop clar politic și rog pe toți cei care doresc ca în țara noastră să existe justiție, să avem un stat de drept, să nu se lase manipulați și să lupte pentru acest lucru să se întâmple în țara noastră.

Jurnalist: Domnule Filat, spuneați în Parlament că o să începeți să vorbiți - o să răbufnească toții. Când o să începeți să spuneți?

Vlad Filat: Când o să ni se ofere această posibilitate. Acum posibilitate nu avem. Deja 2 minute sunt expirate. Vreau să vă mai spun încă ceva. Mamă, tată - vă iubesc. Angela - te iubesc. Copii - vă iubesc. Toate cele bune.

Citate Video