Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Oleg Lipskii: Deci, la moment situația e următoare - șoferul după absolvirea școlii auto susținut examenul, primit permisul, nu poate lucra nicăieri ca șofer. Conform codului existent, normelor existente. Noi propunem ca norma de 3 ani de vechime în muncă să fie numai pentru transporturi mai speciale, transport de călători, de pasageri, de persoane, transport de mărfuri periculoase, transport internațional și transport de mărfuri agabaritice. Deci, este vorba despre transporturi speciale unde trebuie să aibă șoferul experiență mai mare. Dar dacă să zicem, serviciile din oraș, de salubrizare, servicii de transport pentru transportarea pentru magazine a mărfurilor, de undeva omul trebuie să obțină experiența de lucru - de muncă ca să poată transporta mai departe persoane, mărfuri speciale și așa mai departe.

Jurnalist: [nedeslușibil]

Oleg Lipskii: Neapărat. Neapărat.

Jurnalist: [nedeslușibil]

Oleg Lipskii: Sigur. Sigur. Sigur. Neapărat trebuie să aibă 3 ani. Ei transportă pasageri. Ei transportă călători. Neapărat. Asta fără nici o vorbă. Fiindcă asta e securitatea oamenilor, securitatea la trafic, securitatea persoanelor transportate. Neapărat trebuie să fie așa ceva.

Jurnalist: [nedeslușibil]

Oleg Lipskii: Deci e vorba nu de experiență, ci de vechime în muncă. Ceea ce este confirmat de cartea de muncă. A fost șofer, a fost angajat, a lucrat. Are caracteristică dacă este nevoie specială. Mulțumesc.