Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Igor Dodon: Astăzi împreună cu toată societatea am asistat împreună cu toți la încercarea de a face tot posibilul ca cetățenii Republicii Moldova să nu afle despre miliardele furate. Eu am menționat și anterior că complici ai furtului de miliarde este și Voronin și Ghimpu. Și am spus că se discută, oamenii spun despre aceasta. Nu știu ce v-o povestit Ghimpu. Nu v-a povestit cum l-o sunat de la Nobil? Dar Voronin? Miliționer sovietic, fost președinte de două ori, umblă ca... este o vorbă la moldoveni, avea să spun - ca oul în căldare - azi așa, mâine e așa, poimâine e așa. Vladimir Nicolaevici, măcar oleacă de stimă față de cetățenii acestei țări aveți sau nu? V-o sunat pe ambii de la Nobil și v-ați schimbat opinia repede? Cum altfel se poate de explicat? Țara arde, oamenii mor de foame, copii nu pot merge la școală, tarifele - uite ce se întâmplă cu tarifele. Toți știu că e din contul miliardelor care s-au furat. Toți știu că soluția este că trebuie să ne lămurim cu dânșii - cine a furat și să întoarcă măcar o parte din bani. Dar voi vă jucați aici de-a Parlamentul.

Noi socialiștii condamnăm categoric opinia majorității parlamentare formate din comuniști, democrați și Ghimpu. Și Vladimir Nicolaevici, azi ai jucat Hora Unirii în Parlament. Așa cum ai jucat anterior în Consiliul Municipal cu Chirtoacă. Azi ai făcut-o în Parlament încă o dată. Noi vom insista categoric nu doar pe audieri și nu doar pe demisia conducătorilor acestor instituții, dar și pe atragerea la răspunderea penală. Și mulți o să facă pușcărie. Mulți o să-i trimitem să restabilească școlile care le-au distrus. Cu mâinile lor. Spitalele și așa mai departe.

Astăzi am luat decizia să nu participăm la ședința în plen a Parlamentului. În semn de protest categoric împotriva acestei atitudini majorități parlamentare. Dar miercuri, vom fi nu doar noi în Parlament. Vor fi și mii de cetățeni în fața Parlamentului și o să vedem cum atunci ce o să vorbiți voi și ce o să cântați, dacă nu o să fie demisii. Asta am vrut să vă spun. Dacă sunt careva întrebări, răspund la ele. Vă mulțumesc. O zi bună.

Citate Video