Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Valeriu Streleț, președintele interimar al Partidului Liberal Democrat din Moldova: Noi am avut o ședință a biroului permanent a partidului la care au participat absoluta majoritate a membrilor, cu excepția a trei persoane. În comun cu ședința fracțiunii unde au fost 11 deputați din cei 18. Noi am reiterat încă o dată că obiectivul Partidului Liberal Democrat a fost și rămâne resetarea sistemului politic din Moldova, schimbarea atitudinii față de procesul politic în Moldova și față de temeliile procesului politic. Că noi nu acceptăm ca politica să se facă prin metode de corupere politică, presiune, de șantaj, ceea ce se întâmplă din păcate astăzi la noi. Că fiecare partid care participă la crearea unei majorități trebuie să se bazeze în primul și în primul rând pe propriul rezultat politic care a fost obținut într-un scrutin electoral și nu pe un număr de mandate care poate fi achiziționat ca la piață.

Reieșind din asta, colegii din biroului permanent central, cei 11 deputați din fracțiune, consideră că noi trebuie să ne urmăm cu fidelitate obiectivele de resetare a sistemului politic, de reformare a instituțiilor cu subordonare parlamentară și scoterea acestor instituții din depedența partinico-oligarhică. Noi considerăm că acest fenomen de extindere excesivă a influenței politice a unui singur pol politic și asupra guvernului este extred de periculoasă pentru Republica Moldova. Necătând la retorica demagogică care cu certitudine va urma despre marele reforme și marele transformări care chipurile vor avea loc, noi regretăm decizia celor 7 colegi deputați de a susține în asemenea condiții, repet încă o dată, în asemenea condiții crearea unei majorități reieterând că Partidul Liberal Democrat a fost totdeauna disponibil începând cu data de 30 noiembrie de a participa la formarea unei majorități, doar că condițiile în care urma să fie creată această majoritate urmau să pună în capul unghiului sau în capul listei de valori - reforme profunde, schimbarea atitudinii față de politică, față de procesul politic, față de... mă rog... oamenii politici care s-au angajat să facă politică.

Regretăm faptul că o parte din colegi au decis să se încadreze în această majoritate. Vom urmări cu mare atenție care vor fi evoluțiile de mai departe, cine va fi candidatul propus de către această majoritate și nu pierdem obiectivul și fermitatea că trebuie să luptăm în continuare pentru atingerea acelor scopuri de resetare a sistemului politic și de promovarea reformelor care ni le-am propus de la bun început atunci când s-a declanșat această criză politică.

Citate Video