Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Chiril Moțpan: Începem, da? Doamnelor și domnilor, stimați reprezentanți ai mass-media, bună ziua. Cunoașteți cu toții că Platforma Demnitate și Adevăr, principala forță anti-oligarhică, este angajată deschis în lupta cu forțele mafiote care au luat în captivitate statul Republica Moldova. Urmare a intransigenței de care dă dovadă Platforma Demnitate și Adevăr în raport cu guvernarea, identitatea politică a Platformei Demnitate și Adevăr, a devenit ținta unor atacuri virulente ilegale ale unui linșaj mediatic nemaipomenit în acest spațiu.

Principala armă a guvernării împotriva Platformei Demnitate și Adevăr este minciuna, linșajul mediatic al liderilor acesteia și intoxicarea informațională a populației. Acestui subiect îi vom acorda astăzi o atenție specială și vom face împreună cu colegii mei, domnul Alexandru Slusari, vicepreședinte, doamna Aliona Mandatii, vicepreședinte și Liviu Vovc, vicepreședinte. Pentru început, o să-i ofer cuvântul lui Liviu Vovc, care va da citire declarației Platforma Demnitate și Adevăr.

Liviu Vovc, Vicepreședinte Platforma Demnitate și Adevăr: 

„Platforma Demnitate și Adevăr nu o singură dată a semnalat linșajul mediatic al liderilor formațiunii de către holdingul lui Plahotniuc. Andrei Năstase a fost și rămâne ținta unei campanii de denigrare fără precedent. De la constituirea platformei civice Demnitate și Adevăr și până în prezent, în special în perioada scrutinului prezidențial. În ultima perioadă de timp, adversarii noștri și-au extins inșajul și persecuțiile asupra vice-șpreședințelor Platforma Demnitate și Adevăr, a liderilor organizațiilor teritoriale și a membrilor activi și simpatizanților formațiunilor noastre. În perceptarea corespondenței, inclusiv a celei electronice, și a convorbirilor telefonice, perchezițiile la domiciliu și controalelor inopinate la întreprinderile oamenilor activi civic, insinuarea unor fapte reprobabile, atribuite în mod arbitrar acestora, au devenit o practică uzuală pentru organele de forță controlate politic și folosite pentru a teroriza oponenții politici ai guvernării.

Unul dintre cazuri, ultimele cazuri de linșaj mediatic, este cel al antreprenoarei Aliona Mandatii, vicepreședinte al Platformei Demnitate și Adevăr, un vehement critic al Partidului Democrat și personal al lui Plahotniuc și Lupu. Canalele oligarhice: Publika TV, Canal 2, Canal 3 și Prime TV au tirajat pe parcursul de câteva zile, de zeci de ori despre așa-zisele ilegalități comise de doamne Aliona Mandatii. Minciuna în jurul căreia se învârt mercenarii este un inventat furt, consum fraudulos de apă de la întreprinderea Apă-Canal. Acuzația minciunoasă, pe cât este de gravă, pe atât este de penibilă, fiind combătută de contractul de prestări-servicii și de facturile eliberate de întreprinderea Apă-Canal, onorate de autorii linșajului mediatic.

Un alt fals difuzat copios de către holdingul mediatic al lui Plahotniuc este așa-zisa ilegalitate a obținerii subvențiilor de stat de către Aliona Mardari - un fals răsturnat deja cu fermitate în cadrul unei conferințe de presă la acest subiect. Concomitent cu difuzarea acestor falsuri, holdingul mediatic al lui Plahotniuc, nu ratează ocazia de a reveni la falsuri mai vechi, răspândite în adresa lui Andrei Năstase, Președintele Platforma Demnitate și Adevăr, acoperind textul mincinos cu imagini furnizate de SIS, MAI, obținute în cadrul urmărirlor, urmăririi liderilor formațiunii în stradă, la sediu sau acasă. Platforma Demnitate și Adevăr condamnă categoric modul ilegal prin care instituțiile mediatice controlate de Plahotniuc, fac jurnalis ce contravine tranșant legii presei, codului audio-vizualului și a codului deontologic, dar și întreaga campanie de persecutare a membrilor partidului desfășurată de organele coercitive, aceste acțiuni reprobabile sunt principala armă a guvernării ilegitime împotriva Platformei Demnitate și Adevăr, unicul partid din afara sistemului care reprezintă opoziția reală anti-oligarhică, care este constituit eminamente din oameni integri, profesioniști, de succes în domeniile lor de activitate fără a face parte vreodată din guvernare sau clasa politică discreditată.

Platforma Demnitate și Adevăr nu va mai tolera nicio acțiune manipulatorie și mincinoasă, de lezare a onoarei membrilor formațiunii, operate de cei care reprezintă holdingul mediatic al lui Plahotniuc și va reclama orice tentativă de linșaj mediatic. Tototdată, vor informa instituțiile europene, partenerii de dezvoltare despre aceste derapaje anti-democratice și vom solicita ONG-urilor de specialitate să ia atitudine față de comportamentul inadecvat al holdingului de linșaj mediatic al holding-ului lui Plahotniuc.
Chișinău, 11 iulie, 2017”

Chiril Moțpan: Este absolut evident că pe minciună nu se ajunge nicăieri, este în ordine. Ceea ce se întâmplă nu doar în ultimele zile, dar pe parcurs, sau în ultimii doi ani, demonstrează frica acestei guvernări față de Platforma Demnitate și Adevăr, de această echipă puternică. Aliona Mandatii este unul dintre oamenii de valoare ai Platformei Demnitate și Adevăr și evident că indivizii de la diferitele televiziuni ale oligarhului încearcă să lovească, inclusiv, în această doamnă. Astăzi îi oferim ocazia să vă infromeze cu claritate asupra a ceea ce s-a întâmplat și să aducă dovezile, care, de fapt, demonstrează invers. Poftim, Aliona.

Aliona Mandatii, vice-președine Platforma Demnitate și Adevăr: Stimați cetățeni, pe parcursul a câtorva zile, dumneavoastră, în special cei ce privesc canalurile holding-ului de televiziune al lui Plahotniuc, mă refer la Publika TV, Prime, Canal 2 și Canal 3, ați fost martorii unui linșaj și reportaj fals contra mea, ca fiind un cetățean iresponsabil, care fură, după spusele lor, apă de la stat. În acest reportaj, prezentați-l vă rog.
Sunt informații false. Este evident faptul că acest scenariu, făcut de către oligarhii de astăzi de la putere, este intenționat dat asupra mea, ca fiind vicepreședinte al Platforma Demnitate și Adevăr. Eu am contract încheiat cu furnizorul Apă-Canal, încă din data de 30 noiembrie 2016, pe când încă nici nu locuiam în această casă. Aici dumneavoastră vedeți pe ecran, atât contractul, cât și avizul, iată, originalul, de plată în ceea ce privește racordarea la apeduct. Achitată plata în data de 30 noiembrie 2016. Mai mult ca atât, am și ultima chitanță de plată, facturată la data de 30 - 21 iunie, la ora 16 și 55, ce constată faptul că eu achit regulat și de bună voie aceste servicii.

Mai mult ca atât, în acest reportaj... Deci, ieri eu am fost la audiență la doamna director a Societății Apă-Canal, unde dânsa și-a exprimat regretul. Au fost chemați și acest inspector, pe care, ulterior, îl veți vedea în poze, care a infromat și conducerea Apei-Canal că s-a primit un ordin de la domnul Jizdan de a verifica pe doamna Mandatii. Vreau să accentuez faptul că domnul Jizdan este un vecin al meu, care trăiește în vecinătate. Mai mult ca atât, s-a constat că din dosarul meu de la Apă-Canal, au dispărut, în mod enigmatic, ceea ce ține de proiectul de conectare la canalizare, ceea ce se exprimă mai departe chipurile într-un act întocmit de către Apă-Canal, pe care mie așa și nu mi l-a prezentat Apă-Canal, fiind verbal spus că nu există și nu există temei de atragere la răspundere pe cetățeanul Mandatii Aliona.
Mai mult ca atât, ei și-au exprimat scuzele de rigoare și regretul că au fost atrași în această făcătură de denigrare intenționată asupra mea, ca vicepreședinte al Platformei Demnitate și Adevăr, care este unicul și cel mai expresiv partid care luptă astăzi împotriva Guvernului oligarhic. De fapt, știți, eu... primul meu gând la care m-a dus atunci când am văzut acest reportaj este că vorbesc cei ce fură miliarde. Foarte... este regretabil pentru mine, dacă vreți să vă spun așa, și cel mai mult ce mă deranjează din această istorie sunt lacrimile mamei mele. Eu mi-am dat cuvântul că în viitor voi lupta și voi insista în continuare ca să apăr drepturile cetățenilor din această țară care sunt nu numai linșate mediatic, dar sunt și agresate și sunt defăimate la televizor. Nu voi ierta niciodată lacrimile mamei mele. În special, îi spun această propoziție domnului Jizdan.

Mai departe, următoarea informație denigratoare. Deci, vedeți, acest act, care, de fapt, a fost, în limba rusă este așa un termen, pokazuhă, făcut parte din acest scenariu, care mie, de fapt, nu mi-a fost prezentat ieri la Apă-Canal. Da, desigur, ați auzit. Nu cunosc nimic, nu cunoșteam la moment. Cunoștea cel mai bine Publika TV, care a fost la fața locului. Eu îmi căutam de treburi la serviciu. Din aceste imagini, ceea ce este în acest reportaj evident, este faptul despre cum suntem noi filați, membrii partidului Platforma Demnitate și Adevăr. Observați câteva imagini în care eu sunt după vestimentație, îmbrăcată în mod diferit, deci aceasta denotă faptul că noi suntem urmăriți în continuare și aceasta nu o pot face decât organele SIS-ului și a MAI-ului, ceea ce denotă faptul că suntem deci, filați și presați, ceea ce nu se admite într-un stat democratic, precum se pretinde a fi guvernarea actuală.

Mai departe. Referitor la această, iarăși, informație dată de către canalele holding-ului. Eu am făcut încă în luna aprilie, când a fost difuzată această informație denigratoare, unde am relatat în cifre, de fapt, activitatea business-ului meu. Mai mult ca atât, eu am confirmat cifrele pe care le confirm și astăzi, că a fost, iarăși, un fals cras de informații, adus și de către Luchianciuc și pe urmă, reluat, de fapt, așa cum se procedează în holding-urile lui Plahotniuc. Eu, de fapt, am beneficiat de 6,7 milioane de lei subvenții, ei au relatat informația întreagă a creditelor, care sunt credite, deci 16 milioane de lei. Eu niciodată nu am cumpărat companii, eu am fondat companiile din start pentru ce am făcut investiții conform legii și am primit subvenții conform legii din Republica Moldova. Învinuirile grave de furt ce mi se incriminează sunt un fals. Eu stau la dispoziția oricărei justiții din lume, inclusiv și acea a lui Plahotniuc pentru a mă investiga și a arăta dacă sunt undeva, eu am încălcat legea.

Așa, mai mult ca atât, deci, eu fac iarăși, pentru cetățenii de bună credință și nicidecum ca să mă justific în fața acestor criminali, eu astăzi am trimis cereri prealabile de chemare în judecată către holdingurile mediatce ale lui Plahotniuc: Canalul 2,3, Publika TV și Prime, unde eu cer ca pe parcursul a două-trei zile să fie știrea că au difuzat infromații false precum și încasarea a prejudiciului moral în sumă de o sută de mii de lei, care, ulterior, va urma să-l donez în fondul de presă, la fondul Presei Libere, inițiat de către Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. Mai mult ca atât, am depus o cerere către Apă-Canal, unde eu cer următoarele puncte:
1. Să-mi confirme dacă a fost docuemntată în luna iulie 2017 un consum fraudulos de apă;
2. A fost solicitată implicarea poliției la presupusa documentare a consumului fraudulos menționat.
3. În ce temei de fapt și de drept s-au dispus documentarea presupusului consum de apă de mine la adresa indicată.
4. Care este, restanța admisă de mine la plata serviciilor de apă la adresa municipiului, adresei mele.

Și dacă există semne de întrebare referitor la contractul încheiat de mine și Apă-Canal. La fel, voi înainta demers și către CCA și Consiliul Presei Independente pentru a lua măsuri cu canalele de televiziune, care aduc informații false cu iz de denigrare și ponegrire ca fiind membru al Platforma Demnitate și Adevăr.

Chiril Moțpan: Eu cred că în context, ar trebui să mai amintim și de faptul că Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, este deja, pe parcursul a mai bine de doi ani, mi se pare, subiectul unui atac mediatic de proporții declanșat de holding-ul Plahotniuc. Până în ultima instanță, așa și nu pricepem, ce vor să obțină ei, pentru că cetățenii nu le mai cred, minciunile acestea nu mai au priză deja. Doar îi defăimează pe ei înșiși ca, lipsiți de profesionalism și de integritate profesională, la general. O să vă amintesc doar că atacurile împotriva membrilor platformei, a susținătorilor Platformei Demnitate și Adevăr nu încetează nici pe o clipă. Avem deja o sumedenie de semnale din teritoriu. De exemplu, Preșdedintele organizației teritoriale din Ocnița, Constantin Nicolaev, secretara acestei organizații, Olesea Colesnic, sunt permanent în vizorul poliției. Deci, li s-au intentat dosare, li s-au organizat vizite inopinate acasă, percheziții și alte acțiuni ilegale fără nicun temei. Doar pentru a-i obliga să se lase de activitatea de partid. Ceea ce ei, desigur că nu vor accepta niciodată, pentru că ceea ce fac este o activitate în folosul cetățenilor. O să amintesc și de Primarul de Opaci, Gheorghe Tărâță, de asemenea un om extraordinar, primar de șase ani de zile, nu a avut nicio obiecție din partea organelor de control ale Republicii Moldova și iată că în ultimele câteva luni de zile este oaspete aproape zilnic la CNA, la sediul CNA, are vizitatori de la instituțiile de control din raionul Căușeni. Cu alte cuvinte, a devenit un om foarte important pentru structurile de stat. Și nu este vorba doar despre Președinții organizațiilor teritoriale, ci și de simpli susținători ai Platformei Demnitate și Adevăr. Se încearcă pe toate căile, mârșav, oribil, să se impună oamenii să se dezică de Platforma Demnitate și Adevăr. Eu vreau să zic că acest lcuru chiar nu ne sperie pe noi. Dimpotrivă, ne face să devenim mai curajoși, mai puternici și acest lucru sigur că poate să vă confirme, în primul rând, colegul nostru, Alexandru Slusari.

Alexandru Slusari, vicepreședinte Platforma Demnitate și Adevăr: Stimați reprezentanți ai mass-media, stimați cetățeni, eu vreau să vă pun două întrebări strategice. Prima întrebare, dacă noi conștientizăm faptul că trăim într-un stat polițienesc? În 2016, în toiul campaniei electorale, noi am văzut linșaj mediatic imens și mârșav în adresa candidatului în funcția de Președinte, Andrei Năstase. Dar eu aș vrea să vă atrag atenția la câteva momente, la care, în mod normal, în orice țară câtuși de cât civilizată, organele de drept, organele abilitate ar trebui să se auto-sesizeze. Dar, uitați-vă. Pe nimeni nu a interesat de unde au avut cei care au publicat niște informații denigratoare acces la conturile lui Andrei Năstase. Nimeni nu a pus nicio întrebare, nicio sesizare că asta e acces la secretul bancar. Un milion de pliante tipărite, noi știm unde ele au fost tipărite, denigratoare, aruncate o bună parte din ele la gardul mamei lui Andrei Năstase.

Poliția s-a spălat pe mâini și a spus că „noi nu știm unde sunt editate aceste pliante”. Interceptările telefonice: vă amintiți cum a fost cu câteva săptămâni înaintea scrutinului, a fost publicată interceptarea între Andrei Năstase și mine, despre un subiect electoral. Iată a trecut mai mult de jumătate de an, până în ziua de azi, noi, necătând la toate eforturile noastre, toate demersurile în scris, la toate organele, care sunt abilitate măcar să ne informeze cine a fost cel care a interceptat convorbirile noastre telefonice, iată până în prezent, noi nu știm, nu am primit niciun răspuns cât de cât plauzibil. Merge acolo un ping-pong dintre Orange că ei nu știu cine a făcut, iată de la SIS am primit un răspuns că accesul la infromație nu este unul absolut și nu știu cum, cumva evaziv, ne-au răspuns că noi am înțeles că anume ei ne-au ascultat, Procuratura, de la nimeni noi nu am primit și pe nimeni în țara aceasta, care pretinde să fie una care face un parcurs european, cu guvernarea care se ascunde sub paravanul european, pe nimeni nu interesează cine are acces la conturile bancare, cine editează pliantele, cine interceptează telefoanele. Serviciile secrete, serviciile speciale în loc să asigure securitatea statului și securitatea cetățenilor, sunt implicate plenar în filajul opoziției, reprezentantul opoziției, autoritățile statale și întreprinderile de stat sunt implicate în același proces. Încotro? Adică nu încotro noi mergem, dar unde am ajuns noi? Asta e un stat polițienesc unde toate serviciile capturate, serviciile statale, autoritățile statale, serviciile de stat sunt subordonate unui singur om și sunt folosite nu după destinațiile lor, după cum trebuie să fie în țările câtuși de cât civilizate, dar sunt implicate în lupta cu opoziția anti-oligarhică reală.

Și de aici eu vin cu a doua întrebare: dar de ce anume Platforma Demnitate și Adevăr a devenit ținta principală a linșajului mediatic? De ce noi la posturile astea ale unui partid, așa-zis partid pro-european și ale unui oligarh pro-european care încă este și vicepreședintele Soci-internului, noi de la aceste posturi, Prime Publika, Canalul 2, Canalul 3, noi ascultăm numai despre activiștii, despre simpatizanții, despre liderii Platformei Demnitate și Adevăr. Se creează impresia că la volan, în starea de ebrietate, doar reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr, merg la nunți, la cumetrii. Că toate fraudele și fărădelegile în țară sunt făcute de reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr. Niciun cuvânt nu se spune despre viziunile noastre social-economice, despre programul nostru, despre viziunile noastre vis-a-vis de reforma pensiei, că noi am propus planul alternativ, despre soluționarea problemei miliardului furat, că noi am propus cum putem soluționa această problemă fără să punem pe umerii cetățenilor sumele duble furate tot de la dânșii, nu vorbesc despre strategiile noastre ce țin de detenebrizarea, demonopolizarea, deoff-shorizarea, descentralizarea, debirocaratizarea, nu vorbesc despre ideile noastre și declarațiile noastre foarte punctuale cum noi trebuie să ajutăm producătorii autohtoni, fermierilor noștri. Cum trebuie de luptat cu corupția, cum trebui de făcut reforma veritabilă a justiției, cum trebuie de confiscat averile celor corupți, inclusiv celor care sunt implicați în lupta împotriva opoziției. Iată cetățenii, stimați reprezentanți ai mass-media, vă gândiți, analizați, de ce se întâmplă acest lucru?

Răspunsul este la suprafață. Acest lucru se întâmplă deoarece cei de la guvernare, împotriva faptului că ei sunt presupuși pro-europeni, iar noi suntem un partid de opoziție por-europeană, pro-democratică, dar cei de la guvernare înțelegând foarte bine că ei nu sunt nici pro-europeni, nici pro-democratici și este o guvernare mafiotă, înțeleg foarte bine că pericolul principal pentru această guvernare prezintă o forță anti-sistem, forță care reprezintă oamenii nedescreditați, care niciodată nu au fost, nu au participat la guvernare, nu au făcut parte la această clasă politică discreditată, care cam s-a perindat în ultimii douăzeci și cinci de ani la guvernare.

Și cei de la guvernare conștientizează foarte bine că noi nu vom face compromisuri cu dânșii, nu vom juca așa cum joacă, de exemplu, Dodon, dimineață îi critică, seară se duce la Nobel și împarte nu știu ce și se înțelege cu dânșii. Platforma Demnitate și Adevăr a devenit ținta principală a linșajului mediatic. Nu ați auzit critica? Nu știu. Când ultima dată a fost criticat Dodon, care este anti-european, pro-estic, de astea. Când a fost ultima dată criticat Dodon și alte partide? Probabil Plahotniuc își protejează partenerii actuali și eventuali, și viitori cu care crede că poate să facă târg și chiar dacă se schimbă raportul de forță, o să aibă cărărușă acolo de negocieri.

La Platforma Demnitate și Adevăr toate aceste cărărușe nu există. Noi nu vom face niciodată compromis cu Plahotniuc și clica lui, cu gașca lui și el știe foarte bine că reformele pe care noi, când venim la guvernare și vom desfășura, în primul rând vor afecta acest clan mafiot și averile confiscate vor fi, în primul rând, averile vor fi confiscate, în primul rând, de la dânșii. Și iată de ce, ei sunt turbați. Ei nu ne permit să avem viață privată, ei se ocupă cu linșaj, cu filaj. Ați văzut acele poze, sunt făcute profesionist. Nu sunt făcute de un moș Ion, dar e făcut de cineva care pricepe foarte bine. Se vede un profesionalism, iată ceea ce a fost făcut de doamna Mandate. Dar așa cum a menționat domnul Moțpan, degeaba. Noi vom rezista, dar cei care se ocupă acum cu... care sunt implicați în toate aceste atacuri mârșave, gândiți-vă la consecințe. Va veni timpul și acest timp poate să vină foarte curând, când va trebui să răspundeți pentru ceea ce faceți. Noi, iarăși, repet, nu suntem partid din sistem, ci suntem anti-sistem și nu vom participa în târgul „hai, că pe aștia poate îi lăsăm, poate pe ăștia nu știu ce”. Noi vom face ordine și toți vor fi, care se ocupă acum cu acest linșaj mediatic, vor fi trași la răspundere, cu certitudine.

Chiril Moțpan: Ieri am avut, am ținut o conferință de presă în cadrul căreia am anunțat și despre prioritățile Platformei Demnitate și Adevăr. Iată că, invers, prioritățile guvernării care sunt: filaj, linșaj mediatic, acțiuni de intimidare a cetățenilor care se multiplică și se multiplică. Aceasta este situația în Republica Moldova, în statul de drept în ghilimele, Republica Moldova. Pentru că nu putem vorbi, și mă repet probabil că, de un stat de drept, în situația când toate instituțiile de drept și, în genere, tot ce mișună în această țară, este capturat de o grupare obscură în fruntea căreia stă Plahotniuc. Vreau să vă amintesc că astăzi de dimineață, domnul Președinte Andrei Năstase a avut o întâlnire și cu domnul Carp, căruia, de asemenea, i-a adus la cunoștință despre situația în care se află Platforma Demnitate și Adevăr în contextul situației din această țară. De asemenea, vreau să vă reamintesc că un pic mai de demult am prezentat un memoriu instituțiilor europene, partenerilor de dezvolatare, pe care i-am informat despre atacurile la adresa reprezentanților Platforma Demnitate și Adevăr. De asemenea, acum elaboram un probatoriu, care va ..., de asemenea, va intra într-o altă parte a acestui memoriu, care urmează să fie publicată poate chiar mâine reușim, memoriu care va cuprinde informații detaliate despre toate cazurile de intimidare a reprezentanților Platformei Demnitate și Adevăr, atât a celor din teritoriu, a oamenilor simpli, cât și a liderilor acestei formațiuni. Toate, toate aceste lucruri, vor fi aduse, evident la cunoștință reprezentanților structurilor internaționale și partenerilor de dezvoltare. Dacă avem ceva de adăugat, dacă nu, să trecem atunci la tura de întrebări și răspunsuri.
Vă rog frumos, dacă aveți întrebări.

Jurnalist: Cazul cu linșaj, deci este un reportaj difuzat câteva zile și există și un răspuns al celor de la Apă-Canal. Să ne precizați ce v-au spus? Că nu există, de fapt, totul a fost făcut legal? Să înțelegem răspunsul lor, pentru că ei ar putea clarifica această situație.

Aliona Mandatii: Verbal, după cum am menționat, la întâlnirea de ieri avută cu conducerea de la Apă-Canal, ni s-au adus scuzele de rigoare fiindcă au fost trași în această capcană, să zicem, cu iz de intimidare, eu fiind vice-președinte al Platforma Demnitate și Adevăr. În fapt, au văzut și conduicerea că este contractul, sunt chitanțele, nu este restanță la plată, conectarea este legală și acest act, până la urmă, nu mi-a fost prezentat. Mai mult ca atât, mai accentuez odată, inspectorul care a fost de la Apă-Canal la fața locului, ne-a confirmat, el nu a invitat poliția, el nu a invitat Publika, ci a fost o sesizare din partea unui pro-rab din vecinătate, care la indicația domnului Jizdan, au cerut să se clarifcie cum sunt conectată la... eu la apeduct și la canalizare. Acesta a fost răspunsul. Oricum, eu iată am spus că astăzi trimit o cerere către Apă-Canal unde cer ca în scris să primesc răspunsul./ Mai mult ca atât, serviciul de presă aș Apei-Canal au refuzat să dea interviu pentru Canalul Publika TV, la sesizarea făcută de către Publika TV față de Apă-Canal, ei au refuzat să le deao confirmare. Deci, eu suspect că acest însăși inspector a fost atras. Care au fost metodele mai puțin contează deja, că este clar deja. Probabil, a fost sau plătit sau alte metode s-au folosit. Dar nu sunt...

Chiril Moțpan: Vă rog alte întrebări, doriți să întrebați? În acest caz, vă muțumim foarte mult. Vă urăm în continuare o zi reușită tutror și cetățenilor sigur că să trăiască într-un stat de drept, într-un stat european, așa cum am visat de ani de zile. Vă mulțumesc. O zi reușită tuturor.

Citate Video