Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Valeriu Munteanu, vicepreședinte al PL: Bună ziua. Silvia Radu și Ivan Ceban simulează lupta electorală pentru primăria Chișinău, dar, de fapt aceștia sunt o pereche și dansează valsul cunoscutului compozitor-Vladimir Plahotniuc. Anume în pragul campaniei electorale trebuie să stabilim foarte exact coordonatele adevărate ale relației PD-PSRM, sau, mai exact a instrumentelor docile a binomului Plahotniuc-Dodon, Silvia Radu și, respectiv Ivan Ceban.

Vreau să punctez doar cîteva elemente fundamentale ale acestei relații indistructibile, deocamdată:
1. Este un fapt notoriu deja, că prin prezența consilierilor municipali socialiști în Consiliul Municipal la sfîrșit de octombrie și început de noiembrie 2017, a fost posibil ca domnul Plahotniuc s-o catapulteze pe doamna Radu la primăria Chișinău. Acest lucru s-a realizat printr-o infracțiune autorul căreia este domnul Grozavu, care a semnat o dispoziție de desemnare a doamnei Radu, din care rezultă și alte infracțiuni, care au fost valorificate de către 3 persoane: doamna Radu, domnul Grozavu și domnul Ruslan Codreanu, care uzurpează puterea în Chișinău.

2. După ce a apărut dispoziția, absolut, elucubrant, din punct de vedere juridic, dar și din punct de vedere politic, pentru că oamenii care astăzi uzurpează puterea în Chișinău, nu au absolut nici un vot din partea cetățenilor municipiului Chișinău, locuitorilor municipiului Chișinău. După ce a apărut această dispoziție în 6 noiembrie 2017, 5 subiecți diferiți, au pornit procedura de atacare în contecios admninistrativ a acestei dispoziții. Primii au fost Partidul Liberal, după care Partidul Socialiștilor, după care un fost consilier municipal și un avocat. Desigur că solicitarea a fost ca domnul Grozavu, pentru că așa prevede legea, să-și anuleze singur dispoziția ilegală. Acest lucru nu s-a întîmplat pe motiv că acesta face jocul Partidului Democrat și este speriat cu adevărat, cu instrumentarea unor dosare penale pe numele dumnealui. Vedem foarte exact că între timp a și compărut în fața justiției, iar pe diferite cauze penale, diferite titluri, sau diferite calități procesuale.
Vreau să vă spun că 4 din cei 5 contestatari ai dispoziției domnului Grozavu, după ce acesta nu a vrut să și-o anuleze, au mers în instanța de judecată, pentru că așa prevede legea și au solicitat ca prin instanță să fie anulată această dispoziție. Fiți atenți, 4 din 5 lipsesc la instanța de judecată, adică manifestarea clară, reală, intransigentă și continuă a atitudinii politice, lipsește Partidul Socialiștilor. Informația o puteți găsi pe instanțe.md și cred că răspunsul la "adevărata luptă" dintre PD și PSRM, adevărata luptă a socialiștilor lui Ivan Ceban cu Silvia Radu, este trădată de această nedorință a socialiștilor de a merge mai departe, pentru a rezolva dimensiunea civilă, admninistratăvă a acestei uzurpări a puterii din Chișinău.

3. Noi nu ne-am oprit doar la contestarea dispoziției de numire prin contencios admninistrativ. Personal, în calitate de vicepreședinte al PL, am depus o plîngere penală pe numele troicii Radu-Grozavu-Codreanu, în egală măsură pe toți și pe fiecare, pentru deținerea ilegală a puterii în Chișinău, pentru uzurparea puterii în municipiul Chișinău. Vrem să vă spunem că din păcate instanțele, mai exact Procuratura municipală, făcînd front comun cu PD, nu a dat curs solicitării noastre și, respectiv nu a pornit o urmărire penală, chiar dacă luicrurile erau la suprafață. Noi nu ne-am lăsat înduplecați și am atacat în instanța de judecată ordonanța de neîncepere a urmării penale a Procuraturii Chișinău. Eu cred că lucrurile sunt mult mai clare acum decît în decembrie sau ianuarie a acestui an, atunci cînd am început aceste proceduri pe dimensiune penală, ori de aproximativ 10 zile, Guvernul condus de PD, în exclusivitate de Partidul Democrat, nu mai acceptă și nu mai recunoaște semnătura bancară a doamnei Silvia Radu. Oamenii de la trezorărie înțeleg foarte exact că aceasta este o uzurpatoare și știu foarte exact că trebuie să se îngrijească și răspund în fața legii, inclusiv a legii penale cu integritatea resurselor financiare și cei care le gestionează de la primăria Chișinău.
Eu vreau să vă spun că există presiuni fără precedent pe trezorăria Chișinău, ca aceștia să satisfacă și să treacă dispozițiile de plată sub semnătura doamnei Radu, oamenii rezistă, nu știm cît vor putea să reziste. Solicitarea noastră este ca să fie respectată legea și aceste ilegalități să nu fie acceptate.
Vă spuneam, repet, consider cu tărie și spun acest lucru în cunoștință de cauză, troica Radu-Grozavu-Codreanu, s-au dedat la acțiuni de natură penală și voi merge pînă în pînzele albe pentru a demonstra acest lucru, pentru că aceștia dețin ilegal puterea în Chișinău.
   Mare mi-a fost mirarea cînd vinerea trecută, unul din candidații care s-a angajat în lupta pentru Chișinău, mai exact candidatul care s-a declarat primul că va candida la funcția de primar, pînă la stabilirea datei, a spus că îl vede foarte simpatic pe domnul Ruslan Codreanu, viceprimarul de la Chișinău și dacă dumnealui, vorbesc aici foarte exact de domnul Năstase, dacă dumnealui va ajunge primar, îl va lăsa pe domnul Codreanu viceprimar. Reiterat, declar cu toată responsabilitatea: Ruslan Codreanu, indiferent de prieteniile pe care le are și de orice fel de afinități, a admis o uzurpare a puterii în Chișinău. Dumnealui știe legea, știe a citi, spre deosebire de doamna Radu știe să citescă legea și este în cunoștință de cauză că participă la o infracțiune. Eu declar cu toată responsabilitatea că atunci cînd voi ajunge la primăria Chișinău, primii pe care o să-i împrăștii de acolo, o să plece de la primărie, vor fi cei care au fost catapultați acolo de domnul Plahotniuc și pe care îl servesc: domnul Grozavu, doamna Radu. Este regretabil că iată alți candidați privesc cu ochi buni, vădit oamenii din slujba lui Plahotniuc.

4. De cel puțin 5 ani de zile, din motive și din raționamente politice, eminamente politice nu a fost posibil ca în municipiul Chișinău, în timp, înainte de Revelion, așa cum prevede legea, să fie votat Bugetul municipal. Noi nu am avut niciodată majoritate în Consiliul Municipal Chișinău, iar comuniștii și după aia socialiștii lui Voronin și, respectiv Dodon, s-au potrivit întotdeauna încercînd să polarizeze și încercînd să cîștige dividende politice.
Iată că de la debarcarea doamnei Radu, a domnului Plahotniuc la primăria Chișinău, s-a întîmplat minunea și pentru prima dată în ultimii ani, Bugetul municipal a fost votat la timp, lăudat și respectiv, oamenii au găsit înțelegere pe acest subiect, ală dată de o mare dispută în municipiul Chișinău.

5. Și nu în ultimul rînd, fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal Chișinău, care a făcut o poziție gălăgioasă primarului general Dorin Chirtoacă și la toate proiectele pentru municipiul Chișinău, pentru locuitorii municipiului Chișinău pe diferite proiecte care stau și a stăzi "la murat" și rămîn pe obrazul acestor consilieri municipali aleși ai fracțiunii PSRM de la venirea mirifică a doamnei Radu, aceștia o servesc docil, vin la ședințele Consiliului Municipal și orice moft care emană din acest punct de putere al PD este satisfăcut fără nici un fel de discuții. Mai mult decît atît, vreau să vă spun că socialiștii care altădată și acum încearcă să se preteze ca mari apărători ai locuitorilor municipiului Chișinău, ai celor cu venituri reduse, a anumitor pături sociale defavorizate. Atunci cînd există îndemnuri de la Plahotniuc, de exemplu de mărire sau de creștere a tarifelor, fără ca să intre în esența lucrurilor, aceștia au satisfăcut acest lucru.
Exemplul cel mai elocvent este mărirea în 2017 cu votul lor și trebuie să rămînă pe obrazul lor, a tarifului la transportarea gunoiului din municipiul Chișinău. N-a fost o creștere, ci a fost o dublare a acestui tarif, de la 4,25 tocmai la 9,25 de bani.
Haideți să vă explic contextul, pentru că din păcate, nimeni nu a comentat în spațiul public cum a avut loc această mărire de tarif prin votul socialiștilor, care se tot declară în opoziție.
Întreprinderea Autosalubritate este o întreprindere care în mai toți anii, în mod constant, declară profit din activitatea sa. Inclusiv în anul 2016, în anul premergător măririi tarifelor sau dublării tarifelor, aceștia au raportat un profit net de 1 milion de lei, subit, din pod, fără absolut nici o argumentare economică, dar nici socială. Și aceste lucruri sunt în dosarul acestei decizii de consiliu, prin care a fost prin votul socialiștilor mărit tariful de la 4,25 la 9,25. Aceste calcule economice lipsesc. Cum ei puteau să argumenteze că o întreprindere care este profitabilă, abia i s-a dublat tariful la serviciul pe care îl prestează. Acest lucru rămîne pe obrazul consilierilor socialiști, care se pretează a fi mari apărători ai păturilor social defavorizate din municipiul Chișinău.

Eu vreau să vă spun că activitatea acestui binom Plahotniuc-Dodon cu oamenii lor din Chișinău, nu se oprește aici. Socialiștii lui Dodon, Ceban folosesc și foarte multă minciună și-și arogă foarte mult activitate care nu au trudit în nici fel în municipiul Chișinău, asemenea "muștii la arat" din fabula lui Donici.
Și o să aduc doar 3 exemple: Săptămîna trecută domnul Ivan Ceban, care este pe alocuri și Ion Ceban, a venit într-o conferință de presă să enumere, să înșiruiască mai multe "realizări" ale dumnealui personal și ale grupului pe care îl conduce în Consiliul Municipal Chișinău. Cum a fericit de-a lungul anilor dumnealui locuitorii municipiului Chișinău?
Iată doar 3 exemple, doar noi avem cel puțin 10 și o să demantelăm rînd pe rînd, o să le explicăm, prin care dumnealui minte cu nerușinare, chiar dacă suntem în săptămîna patimilor și, respectiv, din lipsă de dezbateri în spațiul public pe acest subiecte, se trece cu vederea adevărul care este la suprafață:
1. PSRM-Ceban a declarat săptămîna trecută că organizarea cantinelor sociale este un merit al Partidului Socialiștilor. Fals. Cantine sociale în Chișinău există de cel puțin 15 ani, de pe cînd domnul Ceban se juca încă în nisip în curtea grădiniței și nici de gînd nu avea că va deveni comunist și după asta socialist.
2. Eu spun acest lucru încă din mandatul premergător al primarului din mandatul premergător-domnului Chirtoacă, noi facem acest lucru. Da, ele s-au mărit, au devenit din 2 4 din 4 tot așa mai departe mai multe, dar cu siguranță nu are nici o legătură cu activitatea socialiștilor din Consiliul Municipal, dar o minciună lansată dacă nu este verificată, dacă nu este dezbătut subiectul, atunci poate pentru anumiți oameni să prindă. Nu-mi este de mirare că vor spune că ei au participat și alături de Lenin la Revoluția din 1917 și probabil vor găsi oameni care îi vor crede și pe acest subiect.
3. Dumnealui spune exact în aceeași conferință de presă, că este meritul exclusiv al socialiștilo și probabil al dumnealui personal, pentru compensațiile plătite, pentru păturile social-vulnerabile la căldură. Fals, minicună, elucubrații, pentru că această reformă a fost făcută încă în anul 2008 în primul mandat al primarului general Dorin Chirtoacă și treptat această sumă minimă de unde este calculată, sau veniturile care sînt calculate, au crescut de la 1500 pînă la 3000 de lei și nu există nici o contribuție activă și pozitivă a socilaștilor aici. Dar, dacă au văzut că există liber în spațiul public, haideți să lanseze și această torpilă minciunoasă.
4. La fel, în aceeași conferință de presă, domnul Ceban a spus că este meritul dumnealor, plata compensațiilor pentru călătoriile în transportul public. Fals și aici. Pînă în 2008, paradigma bugetară era următoarea: se luau bani de la Buget se dădeau la parcurile de autobuze și de troleibuze, din 2008 paradigma a fost schimbată și, respectiv, cetățenii de anumite categorii sociale primesc cîte 70 de lei compensație pentru troleibuz și iarăși, această reformă poartă semnătura primarului general Dorin Chirtoacă și nu au socialiștii nici o contribuție pozitivă în acest sens. Desigur, nici acum parcurile urbane de autobuz și de troleibuz nu se descurcă fără bani din Consiliul Municipal și a fost în permanență nevoie de a suplini bugetele acestora.

În concluzie, reiterat, declar cu toată responsabilitatea: binomul Plahotniuc-Dodon a proiectat în spațiul public 2 oameni pe care îi învață acum, dar ei "dansează" destul de stîngaci un vals al compozitorului Vladimir Plahotniuc. Și el și ea, ambii parteneri: și domnul Ceban și doamna Radu, nu au absolut nici o legătură cu realitatea, cu problemele din municipiul Chișinău, în schimb au o mare legătură cu minciuna și, respectiv cu diseminarea propagandei. A se vedea activitățile elucubrante, de activitate pe care le vedem la posturile conduse, sau la posturile din proprietatea domnului Plahotniuc. Dumnealor spun în felul următor: "Nu contează cum a ajuns mîța la primărie, principalul este să prindă șoareci", chiar dacă mîța a ajuns prin infracțiune.
Reiterat declar că și un alt candidat, consider la fel, că nu contează cum a ajuns domnul Codreanu prin infracțiune și stă prin infracțiune la primărie. Important e că nu știu ce simpatie au găsit dumnealor acolo.
Mă angajez în fața locuitorilor municipiului Chișinău și doar în fața locuitorilor municipiului Chișinău, să împrăștiem aceste cuiburi ale binomului Plahotniuc, atunci cînd voi ajunge în fruntea capitalei.
Mulțumesc.
Dacă sunt întrebări!
Dacă nu sunt întrebări, eu vă mulțumesc și vă doresc o zi bună!