Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Andrei Năstase, candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr la funcția de primar general al municipiului Chișinău: Hristos s-a Înălțat! Bună ziua prieteni, bună ziua reprezentanți ai presei. Vă mulțumesc foarte mult că ați dat curs invitației noastre de a participa la această conferință, prilejuită de un eveniment aparte și trebuie să vă recunosc că am emoții deosebite. Acum, cînd mă aflu în fața domniilor voastre și mă refer aici întîi de toate, la iubitorii de sport, recunosc că am niște emoții deosebite. Sunteți oamenii care au adus victorii importante țării noastre, nu o singură dată. Sunteți cei care, împreună cu alți colegi din domeniu, ați dus faima Republicii Moldova departe, peste hotare. Vă mulțumim pentru asta.
Sportul este cea mai pașnică îndeletnicire a oamenilor din toate timpurile. Practicarea lui este un factor important în menținerea sănătății individuale, dar și la nivel național, cînd există politici serioase în doemniul la nivel de țară sau măcar de municipiu. Așa cum bine se știe, sportul șlefuiește și caractere. Practicarea lui este un factor important în menținerea sănătății individuale. Totuși, aceste lucruri nu sunt înțelese la nivel de guvernare. Nici pe țară, nici la nivelul Chișinăului. În municipiul nostru, atunci cînd părinții descoperă un talent sportiv la copiii lor, atunci cînd decid să investească și într-o astfel de educație, ei brusc constată că la acest capitol, ca și multe altele, Chișinăul suferă de carențe. De fapt, investițiile în acest domeniu sunt obligatorii pentru orice primar cu viziune europeană, cu viziune modernă. Există oare modele de orașe care au investit în astfel de proiecte de sport? Da, există.
Au fost ele preluate și implementate la nivelul municipiului nostru? Din păcate nu.
Știe cineva de ce? Vă spun eu. Pentru că investițiile în acest gen de proiecte, nu au fost importante pentru decedenți, pentru că din acest gen de proiecte nu pot fura prea mulți bani, iar ceea ce contează pentru ei, a fost și este un singur lucru: jefuirrea patrimoniului orașului.
Sunt un om activ. Timpul liber, atît cît îl am, atît cît îmi rămîne și atît cît îmi permit circumstanțele, îl petrec cu familia, citind sau făcînd sport. Toți cei care fac astăzi sport de performanță, trebuie să știe că au în mine un partener de dialog, un coleg de echipă și un viitor primar care își dorește să reprezinte cu cinste, prin echipele municipale dar și cele naționale, în toate competițiile sportive, orașul nostru și culorile drapelului țării noastre. Sportul unește oamenii, nu-i dezbină. Este, dacă vreți, și credo-ul meu poltic pe care l-am promovat cu insistență pe parcursul anilor.
Ajunge cît ne-au dezbinat pe tot felul de criterii politice și geopolitice! E timpul să investim în ceea ce unește și ne face mai puternici! În sport.
Stimați prieteni! În calitate de primar general, voi susține cu toată determinarea dezvoltarea sportului. Pot să vă spun cu toată responsabilitatea că voi contribui la crearea condițiilor adecvate pentru practicarea sportului, angajament care va reprezenta unul din elementele prioritare ale politicilor noastre municipale.
1. În primul rînd vom amenaja terenuri de sport în toate cartierele din oraș. Starea în care se afșă terenurile existente, nu contribuie la motivarea locuitorilor să facă mișcare. Aceste spații, au degradat fiind neîngrijite, iar noi, împreună cu preturile, locuitorii, agenții economici, va trebui să reamenăjam la un nivel corespunzător.
Un aspect important, ține de faptul că amenajînd terenurile, terenurile de joacă, terenurile de sport din municipiu și suburbii, vom dota aceste spații și cu aparate pentru fitness, pentru a practica exerciții sportive.
2. În al doilea rînd, vom susține inițiativele mediului privat pentru crearea infrastructurii sportului de masă, care să fie accesibilă tuturor celor care vor dori să participe la un program municipal de promovare a modului de viață sănătos. Avem nevoie de susținere pentru crearea unor complexe sportive și de agrement în capitala noastră. Ca rezultat al creșterii (indescifrabil) la Bugetul Municipal, inclusiv prin contracararea schemelor și hoțiilor mafiei imobiliare, vom elabora și implementa politici de subvenționare directă și indirectă a procurării de abonamente la sălile de sport pentru a asigura creșterea speranței de viață și un grad de sănătate mai înalt al populației.
Un alt element important, va fi susținerea directă a instituțiilor de învățămînt, pentru modernizarea unei baze tehnico-materiale sportive adecvate pentru practicarea sportului de către elevi. De asemenea, vom susține o colaborare fructuoasă cu instituțiile de învățămînt superior, în vederea dezvoltării sportului universitar după model european și internațional. Nu în ultimul rînd, vom stimula, ajuta și premia sportivii de performanță din Chișinău și suburbii. Vorbesc aici despre sportivii care vor obține rezultate remarcabile la nivel internațional, ridicînd pe podiumul demnității tricolorul țării noastre.
La 20 mai, mergeți cu încredere la vot, împreună cu întreaga comunitate sportivă, împreună cu toți cetățenii urbei, pe care ne-o dorim reformată și de nivelul celor mai frumoase capitale europene, pe care o vom transforma într-un oraș în care să vrei să trăiești!
Victoria este aproape! Uniți pentru Chișinău, reușim împreună!
Mulțumesc. Vreau să-mi exprim gratitudinea pentru faptul că astăzi sînt însoțit aici de 2 mari campioane ale Republicii Moldova:
Anastasia Nichita-dublă campioană mondială europeană și vicecampioană mondială,
Emilia Budeanu, împreună cu noua generație, care are bronz și argint la europene și, mai nou, aur la mondiale.
Vă mulțumesc foarte mult pentru că sînteți aici. Îi mulțumesc domnului profesor universitar-Alexei Postolache, pe care am să-l rog să vină alături. Este antrenor emerit al Republicii Moldova, pe care am să-l rog să ne spună cîteva cuvinte.
Alexei Postolache, antrenor: Vreau să vă zic bună ziua! Noi astăzi, ne aflăm aici, în fața centrului de pregătire a loturilor naționale, aici unde în spatele nostru, sînt 2 plăcuțe, adică sunt 3 plăcuțe, dar una care este cea mai importantă, care se numește Alexandru Clestun. Anul trecut s-au împlinit 100 de ani de la ziua nașterii lui, cel care educat tinere generații și care au adus rezultate destul de înalte pe mulți sportivi, care sînt și astăzi, care astăzi educă și dumnealor o tînără generație cum este Petru Marta-dublu campion european, cum îl avem pe Ghenadie Tulbea-dublu campion european, la vîrsta seniori, mulți ani care au dus faima Republicii Moldova peste hotare. S-au menționat aceste 2 sportive de performanță, care într-adevăr ne aduc și ne ridică drapelul Republicii Moldova peste hotarele țării, la campionate europene, al amondiale, se pregătesc sînt în ciclu de pregătire pentru jocurile olimpice. Și nu numai dînsele. Aici lîngă noi au fost marii campioni ca Mihai Sava-premiant la campionatul mondial la seniori. Premiant la campionatul mondial la studenți-Andrei Prepeliță, care în 2017 ne-a bucurat cu medalie, locul 3 la campionatul european. Cu părere de rău, dînșii în acest timp ei sunt la antrenamente sportive, ei se pregătesc, sînt în topul de pregătire, deci sunt la antrenamente acum.
Proaspăt acum, se desfășoară campionatul european la vîrsta cadeți, unde au băieții au încheiat luptele și ne-au bucurat foarte mult pentru lotul Republicii Moldova 2 sportivi. Unul vicecampion-Novac și al doilea-Vasile Marcu, cu locul 3 la acest campionat. Deci, noi avem talente destul de înalte, destul de mari pentru Republica Moldova. Se lucrează destul, cu dăruire de sine. O mare parte din antrenorii noștri, din sportivii noștri, din copiii noștri, cei care absolvesc, studenții care își fac studiile la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, unde noi ne mîndrim foarte mult cu ei.
Multe s-ar fi putut de vorbit la aspectul dat. Cei care la lupa judo-Gațanaga, de aici din Hîncești care este campion european la vîrsta de juniori și mulți alți sportivi la care putem să le dăm nume.
  Aici fiind la centrul dat, rugămintea noastră, din numele antrenorului, din numele sportivilor, sigur că dorim și noi ca să avem niște condiții mult mai bune, mai performante pentru pregătirea acestor sportivi, cum ar fi: dotarea sălilor sportive. Dacă nu ați intrat, vă rog, puteți să intrați să vedeți cum muncesc sportivii noștri cu dăruire de sine.
O condiție mai bună dorim hotelului acesta care este în centru, cel puțin măcar lărgirea acestui hotel, cu condiții mai bune ca sportivii noștri, elevii noștri să aibă niște condiții mai bune, să nu ne lase pe noi aici și să plece pesate hotare. Un număr foarte mare de sportivi, cu părere de rău astăzi, care ridică drapelurile altor țări din lume. Dorim ca ei să rămînă acasă, se ne ducă faima republicii noastre.
O cantină pentru ca copiii să aibă posibilitatea ca ei să se hrănească aici, să nu căutăm tot posibilul prin jumătate de oraș ca să-i hrănim, ca să-i putem menține într-o stare și într-o formă sportivă bună.
Multe dorim și avem încă lucruri frumoase pentru sportivii noștri, dar sigur că avem nevoie ca să ne susțineți, avem nevoie ca noi să creștem, adică copiii, generația noastră să crească tînără și frumoasă, tinerele talente să fie susținute. Chiar și la sfîrșitul anului, din contul municipiului, din contul guvernului, ministerului să vină cu un stimul mai bun, cu susținerea echipamentelor, cu niște premii, ca copiii să fie totuși mulțumiți, ca să poată să-și perfecționeze măiestria sportivă aici, la noi acasă, în Republica Moldova!
Vă mulțumesc.
Andrei Năstase, candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr la funcția de primar general al municipiului Chișinău: Mulțumesc frumos, domnule profesor!
Alexandru: Stimați prieteni, se apopie ziua decisivă. Decisivă atît pentru municipiul Chișinău, cît și pentru întreaga țară. Cred că a venit momentul pentru mobilizarea tuturor forțelor sănătoase din țara noastră, tuturor celor care vor schimbare reală în țara noastră. Tuturor celor care de-a lungul ultimilor 3 ani protestau, exprimau opinii, participau la diferite evenimente. Platforma Demnitate și Adevăr, a făcut un lucru enorm de-a lungul ultimilor 6-7-8 luni. Practic, noi am vizitat toate vilajele și satele care intră în municipiul Chișinău. Noi am vizitat toate raioanele din municipiului Chișinău, practic am intrat în fiecare curte. Noi știm problemele oamenilor, noi știm interesele oamenilor, noi știm necesitățile oamenilor. Și acum a venit a venit momentul cînd aceste necesități și aceste probleme pot fi rezolvate, sau vor putea fi rezolvate.
Deci, eu îndemn toți locuitorii municipiului, vă rog să nu fiți pasivi!
Vă rog, nu lăsați că altcineva să decidă locul dumneavoastră!
Vă rog să ieșiți! Vă rog să faceți uz de acest drept constituțional, dreptul de a alege. Și alegeți vă rog cel mai bun specialist, cel mai bun candidat pe care noi îl avem! Să-l alegeți pe domnul Andrei Năstase! Persoana care într-adevăr merită toată încrederea. Persoana care a manifestat că este împreună cu poporul, este ieșit din acest popor, este parte componentă a acestui popor și noi toți ca unul, avem încredere în acest domn și noi toți ca unul sîntem siguri că ceea ce a fost promis o să fie făcut.
Acum decizia vă aparține vouă, stimați concetățeni. Decideți! Vreți să continuați să trăiți mai departe în mocirla aceasta, sau vreți să trăiți într-un oraș civilizat, într-un oraș confortabil și pe urmă într-o țară confortabilă.
Deci, pe 20 mai, vă rog să folosiți dreptul dumneavoastră constituțional!
Alexandru Slusari: Stimați locuitori! Cînd domnul profesor a enumerat toate grijile și am înțeles că doar o mică părticică din necesitățile pentru a dezvolta sportul nostru care duce faima Republicii Moldova, în pofida tuturor greutăților. Iată atunci cînd dumnealui a făcut acest lucru, eu mi-am pus în gînd și mi-am amintit de construcția ceea ilegală și înstrăinarea ilegală a terenurilor pe Albișoara 78/4, la grădiniță și la acele aproape 9 milioane de lei, pe care Bugetul Municipal i-a pierdut din cauza acestei scheme criminale. Și m-am gîndit cîte lucruri bune ar fi posibil de făcut, de implementat din aceste 9 milioane, inclusiv pentru sportivii noștri, măcar parțial de satisfăcut necesitățile despre care a vorbit domnul profesor. Și asta doar o schemă, dar noi avem zeci de mii de scheme în oraș. Miliarde de lei se fură din cauza folosirii neraționale, frauduloase a patrimoniului municipal. Și, totodată, mi-am amintit și de acea „Arenă” așa-zisă, care nici nu există, încă în cîteva proiecte sunt de „Arena”, dar deja au adus prejudicii Bugetului de 90 de milioane de lei și o să mai aducă. Cu certitudine, un prejudiciu de peste 1 miliard de lei. Vă închipuiți cîte lucruri grandioase s-ar fi putut de făcut, dacă nu erau aceste scheme criminale la nivelul central și la nivelul municipal. Sute de milioane, miliarde de lei sunt în circuitul ilegal în municipiul Chișinău și toți cei care veneau cu promisiuni: „că noi o să facem”, au participat în tîrgul cu această mafie imobiliară.
Andrei Năstase și echipa lui, vine să realizeze toate promisiunile nerealizate pînă acuma, deoarece Andrei Năstase în tîrgul cu mafia nu a participat niciodată, dar toată viața lui a luptat cu această mafie și are o echipă profesionistă și tehnocrată, care timp de 1 an, în scurt primul an de mandat, are capacități să scoată din tenebru, din plastul ăsta, din stratul care este controlat de mafia imobiliară, să scoată foarte mulți bani, care vor fi redirecționați inclusiv și pentru sportul în Republica Moldova. Acum, totul depinde de noi, pe 20 mai. Noi nu putem mai departe să convieuim cu mafia. Sau mafia ne alungă pe noi din țară și mai departe or să-și bată joc de această țară și de capitală, sau noi vom demonta acest regim mafiotic și avem voință politică să facem. E nevoie de mobilizarea masivă. Fiecare vot contează. Nu credeți celor care spun că totul este decis. 20 mai este ziua cînd noi decidem soarta nu doar a capitalei, dar și soarta țării. Este un candidat care va sparge acest cerc vicios mafiot și după asta, la sfîrșit de an noi vom lua după capitală și țara înapoi.
Veniți și votați Andrei Năstase!
Andrei Năstase, candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr la funcția de primar general al municipiului Chișinău: Mulțumesc foarte mult colegilor mei. Mulțumesc domnului profesor. Mulțumesc campionaleor noastre. Sigur că da, am pomenit aici despre niște proiecte de succes. Vă pot aduce cîteva exemple. Un exemplu foarte bun pe care vi-l aduc în atenția dumneavoastră, poate fi Bucureștiul, s-a investit foarte mult în tineret, s-a investit foarte mult în sport, astfel încît avem astăzi o echipă de handball CSM, ajunsă la nivel european să cîștige Liga Campionilor. Avem exemplu, poate și mai bun exemplu, este Clujul, care a devenit o capitală europeană a tineretului. Iată că în toate investițiile care s-au făcut la Cluj, prin transparentizarea activității municipalității, a primăriei s-a reușit construcția unei săli polivalente foarte mari care găzduiște, pe lîngă activitățile de sport, găzduiește și acel arhicunoscut festival „Antol”, pe care ne propunem ca într-o bună să-l aducem la Chișinău, pentru tinerii noștri, pentru toată lumea bună de aici, care își dorește o viață mai bună, o viață mai decentă.
Un lucru foarte important pe care vreau să-l aduc la cunoștința dumneavoastră, este faptul că ieri, după insistențe, după demersuri susținute în adresa instituțiilor internaționale, am obținut contracarea a unei părți din propaganda pusă la cale de binomul Plahotniuc-Dodon împotriva mea în această campanie. Cunoașteți foarte bine, s-au publicat atîtea minciuni, atîtea știri false cu privire la (indescifrabil), de la sirieni, cu privire la zeci de case, zeci de terenuri. Iată că pagina falsă, pagina fake din care se inspirau Publika, Prime, Canal 2, Canal3, tot holdingul criminal al lui Plahotniuc, iată că această pagină falsă, a fost ieri ștearsă. Este o victorie a noastră, a tuturor, nu doar a mea și a echipei mele, care a făcut demersuri la nivel internațional. Este o victorie a democrației din Republica Moldova. Este o victorie a societății deșteptate din Republica Moldova. Este, dacă vreți, o victorie a regiunii, pentru că pînă nu demult, această regiune a fost invadată de tot felul de știri false, de tot felul de pagini false, de minciună, de intoxicare publică prin intremediul facebook, iar de acolo prin intermediul holdingurilor controlate de cei 2 frați de hoție, frați de mizerie - Plahotniuc și Dodon.
Felictări, oameni ai demnității! Felicitări Republica Moldova, pentru că am reușit să oprim, cel puțin în parte, propaganda și minciuna. Este adevărat, holdingul va continua. Va continua să toarne minciuni, să facă știri false, dar noi avem obligația, prin consolidarea noastră, prin ieșirea masivă la vot să le dăm o lovitură de grație în aceste alegeri municipale. O lovitură de grație de început, ca mai apoi să continuăm la parlamentare, iar mai apoi și la prezidențiale să salvăm capitala și întreaga țară de mafie, de corupție, de sărăcie.
Am să vă rog să ne dați întrebări la temă dacă aveți, ca mai apoi să o rog pe colega mea Inga Grigoriu să ne vorbească despre modul de securizare a votului din data de 20 mai. Poftiți!
Sergiu Gurdiș, Prime: Domnule Nastas! Ați vorbit vorbit despre necesitatea dezvoltării sportului, investițiilor în acest domeniu. Ați susține un proiect asemănător cum este „Arena” Chișinău?
Andrei Năstase, candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr la funcția de primar general al municipiului Chișinău: Puteți vă rog să vă prezentați?
Sergiu Gurdiș, Prime: Sergiu Gurdiș, de la Prime.
Andrei Năstase, candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr la funcția de primar general al municipiului Chișinău: De la Prime. În proiectul pe care l-am propus chișinăuienilor, un domeniul aparte este sportul, tineretul, copii noștri. Am spus că vom crea terenuri de sport, terenuri de joacă pentru copii. Am vorbit despre o sală polivalentă, care ar trebui realizată în Republica Moldova. Vedem ce s-a întîmplat, ce a făcut această guvernare controlată de Plahotniuc, mai înainte și de Voronin. Din frumusețea noastră de stadion din centrul capitalei, care au ruinat, pur și simplu au ruinat acel spațiu ți în momentul de față se află acolo o gunoiște. O gunoiște în care autoritățile municipale duc gunoiul din urma intemperiilor.
Uitați-vă ce au făcut la circ. Ne-au promis o arenă la circ. De cîți ani ne-au promis pentru că toate aceste lucruri trebuie să le știe lumea, toate astea sunt de competența guvernului, nu sunt de competența municipalității. Dar iată noi, vom veni cu demersuri serioase către mediul de afaceri, către societatea civilă. Vom veni cu demersuri către guvernare, ca acest lucru să înceteze. În ce privește Arena, prin care guvernarea oligarhică, pe aceiași schemă pe care a procedat la furtul miliardului, înainte de alegerile parlamentare din 2014, iată pe aceiași schemă a reușit, cu complicitatea lui Dodon, să scoată din patrimoniul municipal aproape 70 de hectare de teren agricol care, doar la acest moment constituie peste 90 de milioane de lei prejudiciu statului. Orice inițiativă este bună, dar nu în detrimentul oamenilor, nu în detrimentul comunității, nu în detrimentul societății, nu în detrimentul țării noastre. Iată de ce, asemenea scheme imobiliare, infracționale, vor trebui încetate imediat. Personal și întreaga mea echipă, va fi coșmarul acestei mafii imobiliare, acestor rechini imobiliari care ne-au invadat parcurile cu tot felul de construcții autorizate pe ascuns, sau neautorizate. Ne-au invadat curțile dintre blocuri, ne-au invadat viața noastră de zi cu zi și ne-o fac un infern. Mulțumesc.
Aveți o întrebare, vă rog! Da, spuneți!
Jurnalist: La alt subiect, vă rog.
Andrei Năstase, candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr la funcția de primar general al municipiului Chișinău: Poftiți? De unde?
Sofia Obadă, Jurnal TV: Sofia Obadă, Jurnal TV.
Andrei Năstase, candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr la funcția de primar general al municipiului Chișinău: Mulțumesc.
Sofia Obadă, Jurnal TV: Cum comentați contestația depusă de către socialiști care cer excluderea dumneavoastră?
Andrei Năstase, candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr la funcția de primar general al municipiului Chișinău: Constat că binomul Plahotniuc-Dodon, în lipsă de argumente, în lipsă de alte mijloace, pentru că și-au epuizat arsenalul de minciuni, arsenalul de fake-uri, arsenalul de sondaje trucate, prin care manipulează opinia publică. Iată că au trecut deja la atacuri în instituțiile capturate de mafie și chiar în justiția lui Plahotniuc. Ați văzut cu toții că ieri s-a examinat o solicitare a lui Ceban, unul dintre candidații binomului Plahotniuc-Dodon, la fel ca și Silvia Radu, o solicitare de excludere a mea din cursă, pe motiv că liderul Familiei Popular-Europene Joseph Dolph și-a exprimat sprijinul nepersonal pentru echipa mea de specialiști, pentru Platforma Demnitate și Adevăr ca membru al Familiei Popular-Europene, pentru unitatea noastră, a partidelor membre ale PPE, ale Partidului Popular European. Vorbesc aici de partidul condus de doamna Maia Sandu-Partidul Acțiune și Solidaritate, de partidul condus de Viorel Ciubotaru-Partidul Liberal Democrat. Iată pentru un asemenea sprijin a membrilor Familiei Popular-Europene, socialiștii au decis că trebuie să ceară scoaterea mea din cursă. Acest lucru sigur că îngrijorează, dar noi știm foarte bine, avînd încrederea oamenilor, avînd încrederea partenerilor de dezvoltare, sîntem puternici astfel încît, doar prin fraudă și prin crimă gravă mai putem fi opriți în această cursă. Noi ne vom bate pînă la capăt, pentru că interesul nostru este și interesul cetățeanului. Prioritățile noastre sînt prioritățile locuitorilor Chișinăului. Prioritățile noastre sînt o viață mai bună în orașul nostru.
O întrebare pe care ne-o adresăm cu toții: De ce în momentul în care societatea civilă a constatat că peste 60 de liste, mii de semnături în favoarea celuilalt candidat coordonat al binomului oligarhic-Silvia Radu, au fost falsificate. De ce socialiștii n-ar fi cerut excluderea acestui candidat? Iată că alianța lor de la nivel central, alianța lui Plahotniuc și Dodon exprimată prin votul mixt de alegeri la parlamentare, exprimată prin împărțirea de judecători, exprimată prin împărțirea de ambasadori, exprimată prin împărțirea de fluxuri financiare, exprimată prin tot felul de tîrguri cu privire la politicul moldovenesc, la soarta acestei țări. Iată că acest binom funcționează și la niveul municipalității și în această campanie, în care Silvia Radu, cea care a jefuit de pe poziția de șef al Union Fenosa, a jefuit populația noastră prin tarife exagerate, a jefuit peste 170 de milioanele pe care le-a dus de la Union Fenosa, potrivit ANRE, potrivit acestui raport ANRE, le-a dus la o firmă de a sa. Iată că acești 2 candidați nu se confruntă, ei au ales noncombatul și au ales ca împreună să mă atace pe toate fronturile, inclusiv în justiția controlată de Plahotniuc.
Noi sîntem puternici, noi avem încredere în oameni, oamenii au încredere în noi și împreună vom reuși!
Jurnalist: Domnule Năstase! Au apărut ieri în presă mai multe informații că sediul PPD ar fi fost privatizat ilegal. Cum comentați, de către publicația „Glasul”, care a fost fondată de fratele dumneavoastră-Vasile Năstase. Cum comentați aceste publicații?
Andrei Năstase, candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr la funcția de primar general al municipiului Chișinău: Vă invit pe toți să renunțați. Iată că fake-urile, iată că dacă vați epuizați arsenalul în ce mă privește pe mine, apelați deja la minciuni la adresa fratelui meu. Fratele meu este cel care pentru prima oară, a adus în Republica Moldova un ziar cu grafie latină. Din acel moment, se știe foarte bine, revista „Glasul” este recunoscută ca prima revistă cu grafie latină. Revista „Glasul” deține un imobil în mod legal, în mod constituțional, în mod natural. Așa cum este bine și vă invit stimate domn și toată presa voastră aservită, minciunoasă, să meargă să citească Hotărîrea Curții Europene a Drepturilor Omului, pentru că este important să o citiți și pe asta. Mulțumesc.
Jurnalist: (Indescifrabil)
Andrei Năstase, candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr la funcția de primar general al municipiului Chișinău: Am s-o rog pe Inga Grigoriu să ne vorbească despre modul de securizare a votului și despre un îndemn către toți simpatizanții noștri, către toți oaenii care își doresc schimbarea în această țară, să iasă cît se poate mulți, în ziua de 20 mai să securizăm votul.
Inga Grigoriu: Bună ziua, stimați cetățeni, stimați locuitori ai municipiului Chișinău! Eu profit de această conferință de presă, să vă vorbesc despre importantul evenimet care va avea loc duminică, începînd cu orele 07, pînă la orele 21. Este vorba de alegerea primarului general al municipiului Chișinău. Vă invit cu toții să ieșim la vot. Noi știm că ei vor să fraudeze aceste alegeri. Noi cunoaștem metodele prin care ei vor încerca să ne fraudeze. Dar, dacă ieșim cu toții la vot, dacă ieșim în număr foarte mare, nu vor putea ei fura cît noi vom putea vota. La modul practic, voi cunoașteți că municipiul Chișinău este împărțit în secții de votare, în 306 secții de votare. Datorită campaniei „Da implicare”, noi am reușit să acoperim toate aceste secții de votare cu oameni curajoși, cu oameni luptători, cu oameni care vă vor reprezenta interesele voastre să nu vă fie furat votul vostru, să nu vă fie furat dpretul vostru de a alege în ziua de 20 mai. Dar, pe lîngă acești temerari curajoși care au dat acordul să vină să-și apere secția lor de votare, mai este nevoie și de implicarea dumneavoastră, celor care faceți parte din acele secții de votare și vă cunoașteți foarte bine secția de votare unde veți merge să vă puneți votul. Vă rugăm mult, scoateți-i pe cei care încă nu au auzit că vor fi alegeri, sau cei care se fac încă indeciși, sau cei care au căzut pradă manipulării mediatice, vorbiți cu fiecare om. Să știți că noi, împreună cu dumneavoastră, împreună cu toți acei cărora le pasă, care vor schimbări în bine, noi împreună vom putea pune capăt acestui regim, acestui regim constituit din oameni care fac parte din acest sistem de mulți mulți ani și ne fură de mulți mulți ani prin diverse scheme. Una dintre care este prețul la tarifele la energia electrică. Ce aveți de făcut la modul practic? Luați legătura cu noi. Ne puteți găsi la strada 31 August 15. Acolo veți vedea tineri care s-au implicat, tineri voluntari, care vor putea să vă răspundă la toate întrebările, care vă vor putea da telefoanele de contact a celor care s-au implicat la secția de votare. Este important să securizăm votul nostru, atît prin a vedea ce se face în exteriorul secției de votare. Și noi știm foarte bine că ei vor încerca să fraudeze oamenii, să fraudeze votul nostru înainte ca oamenii să vină la vot. E nevoie de maximă atenție. Vă rog să vă pregătiți telefoanele mobile, să puteți să filmați, să fotografiați orice încălcare și s-o trimiteți nouă. Să știți că mobilizarea noastră maximală va fi izbînda noastră. Ei se tem foarte mult de izbînda noastră, de izbînda lui Andrei Năstase și eu vreau să vă asigur pe toți că noi cunoaștem foarte bine, în sondajele lor interioare, care nu vor să le facă publice, Andrei Năstase stă foarte bine în sondaje. Cea pe care ei au încercat s-o ridice, este ca o bulă de săpun. Ea se sparge. Datorită vouă, datorită faptului că voi înțelegeți.
Eu vă mulțumesc foarte mult! Țineți legătura cu noi și haideți duminică să ne apărăm dreptul nostru, dreptul de a ne alege!
Andrei Năstase, candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr la funcția de primar general al municipiului Chișinău: Mulțumesc foarte mult Inga. Am un anunț de făcut pentru dumneavoastră, pentru toți, pentru toți cei care ne primesc. La număul 022-103030, veți putea în ziua votului să ne sesizați cu privire la toate ilegalitățile la care se va dădea această guvernare.
Ăsta este ultimul meu apel către dumneavoastră. Vă invit să ieșim la vot, să facem schimbarea! Împreună vom reuși!
Vă mulțumesc din suflet!