Transcrierea conferinței prin recunoașterea vocii

D U P Ă P A U Z Ă
Domnul Marian Lupu – Președintele Parlamentului, Președinte interimar al Republicii Moldova:
Cele 10 minute au expirat, chiar puțin peste 10 minute.
Rog să vă ocupați locurile și să reluăm ședința plenului Parlamentului pe finalul acesteia.
Stimați colegi,
Rog mai operativ. Bine, constat vizual prezența cvorumului în sală.
Vreau să vă anunț că, pe durata acestei pauze a ședinței plenului, am purtat consultări cu toate fracțiunile parlamentare vizavi de subiectul desemnării candidatului în funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova, potrivit normelor constituționale.
Și vreau să vă anunț, în acest context, că, după purtarea acestor consultări, mîine dimineața voi semna decretul, în calitatea de șef al statului ad-interim, pentru desemnarea domnului Vladimir Filat, Prim-ministru în exercițiu, Președintele Partidului Liberal Democrat, în calitate de candidat pentru funcția de Prim-ministru.
Acesta este anunțul pe care am dorit să-l fac astăzi pînă la finalizarea ședinței plenului Parlamentului.
Acestea fiind spuse, stimați colegi… (Aplauze). Acestea fiind spuse, stimați colegi, vreau să vă mulțumesc pentru participare și pentru munca depusă în cadrul acestei ședințe a plenului Parlamentului. Și la această etapă, anunț ședința de astăzi a plenului Parlamentului închisă nu înainte de a vă dori încă o dată tuturor cele mai alese și cele mai bune felicitări și urări de bine cu prilejul Noului An 2011. Multă sănătate, fericire, realizarea speranțelor dumneavoastră.
19
Iar societății noastre, cetățenilor Republicii Moldova vreau să le doresc un lucru: ca anul 2011 să aducă ceea ce ei așteaptă de la noi, aleșii lor, de la Parlament, de la Guvern, de la toate structurile statale, fiindcă de muncă avem foarte și foarte mult. Și sînt mai mult ca sigur că toți împreună sîntem conștienți de acest fapt.
La mulți ani vă doresc! Încă o dată mulțumesc. Un Nou An fericit!
Ședința plenului Parlamentului o declar închisă.
Și la fel, stimați colegi, în hol, rog să servim o cupă de șampanie cu prilejul sărbătorilor de iarnă.
Şedinţa s-a încheiat la ora 19.05.
Stenograma a fost pregătită spre publicare
în Direcţia documentare parlamentară
a Aparatului Parlamentului.