Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Chiril Moțpan: Bună ziua dragi prieteni. Vă salutăm cu drag. Și pe oaspeții... inclusiv și pe oaspeții orășelului Demnității și Adevărului. Și în special reprezentanții mass-media, care sunt aici alături de noi zi de zi.

Sunt împuternicit să vă anunț acum, că Consiliul Marii Adunări Naționale lucrează în momentul acesta la elaborarea unor documente foarte importante. Vă vom anunța pe parcursul zilei, sau poate chiar mâine despre ce este vorba.

Acum vreau să vă spun doar că suntem în așteptarea unei reacții a Președintelui țării vis-a-vis de... privind demersul primului-ministru adresată zilele trecute. Așteptăm această reacție. În cazul că nu se va lua nici o atitudine, Consiliul Marii Adunări Naționale va întreprinde acțiuni de pichetare a Președinției, pentru a accelera luarea unei decizii importante, considerăm noi, pentru întreaga țară.

De asemenea, mâine un grup de reprezentanți ai Consiliului, vor merge în teritoriu, în raioanele de sud, unde sunt programate întâlniri cu cetățenii la solicitarea acestora. Este o activitate privind pregătirea către ziua de 1 noiembrie, când noi am anunțat o Mare Adunare aici a reprezentanților din teritoriu unde vor fi implicați în organizarea referendumului privind alegerea Președintelui țării de către întreg poporul. Deocamdată vedem niște reacții și în Parlament vis-a-vis de aceste subiecte. Vom veni cu o reacție a Consiliului Marii Adunări Naționale și la acțiunele care se întreprind acum, sau la deciziile... declarațiile care se fac. Vom avea o declarație obligatoriu. De asemenea, vom avea o reacție la orice acțiune a guvernării, astăzi sau în zilele apropiate.

Aș vrea să vă mai informez că zilele acestea cunoașteți am avut câteva întâlniri deja în teritoriu și foarte multă lume ne telefonează, solicită să merge, să discutăm cu ei și își propun ajutorul în organzarea acestui referendum. Fapt care demonstrează că cetățenii își doresc cu adevărat ca Președintelui țării să fie ales de către întreg poporul. Să sperăm că și aleșii poporului, deputații noștri, vor înțelege acest lucru și vor lua o atitudine.

Mâine este programată o întâlnire a... cel puțin, o vizită pot să zic eu așa, ca să cunoașteți și Dumneavoastră, a membrilor Consiliului Marii Adunări Naționale la orele 10, la Moldexpo, unde are loc astăzi, am înțeles, este inaugurată o expoziție a fermierilor și noi am fost invitați pentru a discuta, a comunica cu oamenii care vor veni acolo. Le mulțumim pentru această invitație acelora care ne-au telefonat și ne-au rugat să venim la orele 10 la Moldexpo. Vom merge majoritatea membrilor consiliului, cu excepția acelora care vor pleca în Taraclia, Comrat, Cimișlia, Basarabeasca... zona respectivă.

Atât deocamdată. Vă mulțumesc. Dacă doriți să întrebați ceva anume, vă rog. Întrebat de reprezentanții mass-media, dacă sunt întrebări. Nu, nu aveți întrebări.

Vă mulțumesc foarte mult și vă urăm o zi frumoasă în continuare. Multe reușite.

Sunt de acord. Sunt întrebări pe care o să le discutăm cu Dumneavoastră. Imediat cobor jos și le discutăm în particular.

Vă mulțumim foarte frumoasă. O zi cât mai frumoasă tuturor.