Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Adriana Bețișor: Astăzi a avut loc ședința de judecată în cazul Rusu Ion, Caravina și Business Estate. Procedura simplificată în care am purces și respectiv în procedura recunoașterii vinovăției de către toți cei inculpați: Rusu, Caravita și Business Estate. A fost prima etapă, dat fiind faptul că este o procedură specială mergem pe o etapă mai simplificată. S-au făcut declarații în această ședință. Respectiv au fost făcute declarații de către domnul Rusu Ion, s-a elucidat unele aspecte mai tangențiale și mai importante pentru dezvăluirea ansamblului pe cauzelor pe care le investigăm. Și cam atât.

Jurnalist:
Ce învinuiri i se aduc domnului Rusu?

Adriana Bețișor:
Deci învinuirea este fracțiunea de spălare de bani în proporții deosebit de mare cu fraudele de la Banca de Economii.

Jurnalist:
Câți ani va primi domnul Rusu?

Adriana Bețișor:
Sancțiunea articolului, am spus și anterior, de la 5 la 10 ani. Respectiv, după ședința de astăzi și declarațiile care le-a făcut dumnealui, ceea ce am menționat și anterior și a declarat anumite aspecte și suplimentare, proprietarii care sunt, de fapt proprietarul care este de fapt a companiei Caravita și Business Estate și respectiv cel care a beneficiat până la urmă de toate avantajele patrimoniale a acestei companii... acestor companii, care nemijlocit este domnul Vladimir Filat și respectiv conjuctura realizării schemei infracționale.

Jurnalist:
[nedeslușibil]

Adriana Bețișor:
Săptămâna viitoare. Alte detalii la capitolul ăsta nu pot să vă dau, deoarece am făcut și o conferință și am spus suficiente lucruri pe marginea cazului dat.

Jurnalist:
[nedeslușibil]

Adriana Bețișor:
Da, după cum am explicat și anterior, procedura respectivă este [...] pentru cel care își recunoaște vinovăția și anume i se reduce pedeapsa.

Jurnalist:
[nedeslușibil]

Adriana Bețișor:
Avem colaborări... nu știu ce fac colegii noștri din România. Avem colaborări în toate sferele, nu doar cu cei din România. După cum am și menționat anterior, pe fraudele bancare lucrăm cu foarte multe instituții. Suport și susțineri. Respectiv ce au făcut ei, întrebați-i pe ei. Eu răspund ceea ce se întâmplă pe cauzele pe care instrumentez sau sunt membru a grupului.

Jurnalist:
[nedeslușibil]

Adriana Bețișor:
Deci mai mult decât ceea ce a fost făcut de comunicatul de presă care [...] nu pot să anticipez anumite aspecte. Deci am fost foarte clar și explicit pentru public datele comunicatului Procuraturii Generale.

Jurnalist:
Ce probe sunt în acest caz?

Adriana Bețișor:
Sunt probe suficiente. Eu vă mulțumesc foarte mult. Vă urez o zi bună să aveți. La revedere.

Citate Video