Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Ion Ceban: Să fie foarte clar, deci... Astăzi Comisia s-a finalizat că toți vor pleca la fața locului să examineze. Toate proiectele care sunt incluse în ordinea de zi. Din cele care le-am reușit aici, am examinat data trecută. Noi am fost la câteva zeci de adrese și este foarte clar. Fiindcă terenurile de exemplu care se vând la preț normativ, cel puțin se propune, da... teren pe Ciocârliei, cu vedere spre oraș, cu toată infrastructura de până la el, ar costa 4 mii de euro conform deciziei pe care o propun funcționarii. Pe când prețul de piață a acestui teren conform evaluatorilor ar fi de peste 157 mii de euro.

Iată Valea Morilor, unde s-a spus că nu-i nimic acolo... E o zonă unde în general nu se poate de construit absolut din toate punctele de vedere. Nouă ni s-a spus... Este vorba despre partea asta dintre lac și stradă unde conform tuturor regulilor urbanistice nu este voie să se construiască. Au pus niște blocuri spunând că nu se întâmplă nimic.

Regia Transport Electric. Deci conform actelor directorul Parcului de Autobuze. S-a construit cu anexă în teritoriul Regiei Transport Electric. Autorizația de construcție emisă ilegal. Acum vor... acesta terenul care este, vor să-l includă suplimentar și să legalizeze de fapt acest obiect de construcție care la momentul de față trebuie să corespundă excluderii în general și demolării.

Valea Morilor. Iată aici e monumentul Doinei și Ion Aldea-Teodorivici. Aici sunt coloanele care sunt și monument de arhitectură. Totodată aici sunt copaci, e zonă verde. Aici se propune a fi făcută această parcare privat-publică. De fapt... și se spune că este pentru societate... de fapt este pentru clădirea asta care aparține domnului Stati, din ceea ce ne spune presa.
Ciocârliei 37. Deci este o porțiune lângă casa, haideți să spunem așa, domnului Voronin unde vor la preț de nimic să vândă un teren.

Deci sunt foarte multe. La câte am ieșit, asta am vrut să le comunicăm tuturor astăzi și conform deciziilor comisiei, urmează a fi transmisă ordinea de zi la reexaminare. Sunt foarte multe subiecte dubioase unde prețul nu corespunde celor prețuri cu care se propune să încaseze Primăria, nu corespunde cu prețul de piață, pe de parte nu corespunde unor situații normale și o grămadă de-a proiecte de decizii pur și simplu abuzive. Asta ar fi solicitarea noastră și trebuie să fie un regulament aici. Pentru că sunt... cum a spus doamna de la arhitectură, sunt 5 ani de când așteaptă documentele... sunt pe la domnul Primar prin cabinet pierdute. Iar alții vin iată așa abuziv, chiar și doamna Laguta, la momentul de față. Eu nu știu cum s-a întâmplat că s-a votat săptămâna trecută sau pe data de 8. Presupun că asta tot la ai noștri colegi au fost la fața locului și iată încercăm să o convingem că a fost acolo și fiecare caz în examinăm în particular. Trebuie de stopat această corupție din Primărie. Sunt sute de cazuri abuzive și de pe ordinea de zi a comisiei nu trebuie să figureze mai mult de 30 de proiecte spre examinare. Ca să fie foarte clar pentru toată lumea: nu se votează la pachet și nu se va vota la pachet aici. Fiecare caz va fi pus sub monitorizarea atât a societății civile, cât și doriți... opoziției, fracțiunilor parlamentare. Și eu mă bucur că foarte mulți coleg înțeleg acest lucru.

Mersi.