Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Vadim Pistrinciuc: Aș vrea în primul rând să fac câteva precizări de decizia...

Jurnalist: O clipă.

Vadim Pistrinciuc: Se poate, da? În primul rând aș dori să fac unele precizări vis-a-vis de decizia fracțiunii noastre. Unu: noi vom vota aceste acorduri neapărat. Le vom vota, vom propune chiar săptămâna viitoare ca ele să fie votate atunci când vine și domnul prim-mnistru și când probabil vor fi introduse rectificări la buget. Doi: suntem mirați de faptul că avem un acord deocamndată a coaliției și solicitarea nu a fost susținută de colegi. Cu atât mai mult că și săptămâna trecută acest acord a fost încălcat. Și în al treilea rând: este foarte important ca să fie discutate și anumite chestiuni politice în continuare ceea ce ține... și am solicitat această pauză pe care ați văzut-o cu toții și am convocat grupul lărgit a alianței cu scopul de a discuta și aceste chestiuni politice.

Deci eu vă rog foarte mult să... colegii să nu interpreteze și încăodată să spun că este un drept al nostru să solicităm această pauză și inclusiv un drept al nostru ca în coaliție să clarificăm și întrebarea ce ține, inclusiv și de obiectivul major care îl are această coaliție și anume - de asanarea justiției și de a avea o justiție independentă astfel încât să nu fie foarte multe dubii. Dar repet, noi vom vota aceste acorduri, însă dorim foarte mult ca să fim auziți și colegii din alianță să comunice cu noi, decât dacă nu ar avea deja parteneri. Fiindcă din câte vedem merge o simbioză și un vot foarte bun și de pe stânga un suport foarte mare, însă atenționăm... deci noi întradevăr observăm că ei se înțeleg destul de bine acolo. Deci încă o dată vom convoca inclusiv la momentul întoarcerii domnului prim-ministru și Consiliul Alianței și vom reveni cu informații.

Vă mulțumesc foarte mult.