Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Jurnalist: [nedeslușibil]

Valeriu Streleț:
Bine, cei care au lansat această aventură probează un scenariu care a mai funcționat anterior. În cazul meu pot să-i asigur că nu va funcționa din motive că acest motiv... sau această subpoziție pe bază legată de corupție, de compania care am fondat-o eu este totalmente falsă. Și eu mi-am declarat disponibilitatea să-l invit pe Ioniță, pe Dodon, pe alte persoane interesate la sediul companiei să le pun la dispoziție toate dosarele de activitate a companiei, să le arăt raportul de audit care a fost făcut de către compania Deloitte, care este o companie interenațională, în ultimii ani. Tot ce înseamnă o activitate perfect legală. Faptul că compania mea pe care am fondat-o și am crescut-o a făcut livrări împreună cu alte zeci de companii din Republica Moldova în adresa acestui producător agricol mare care se numește Caravita, nu este o crimă și faptul că Caravita nu a plătit pentru aceste livrării, asta este o problemă pentru compania mea.

În rest, deciziile le-au luat managementul companiei. Ei sunt responsabili pentru recuperarea datoriilor. Procesul nu va fi unul simplu, înțelegem și să să insinuez în acest temei anumite acuzații eu cred că depășește chiar și limita ingeniozității și fantaziei politice de la noi din Republica Moldova.

Voi proba literă cu literă, cifră cu cifră, că aceste acuzații sunt false și absurde.

Jurnalist:
[nedeslușibil]

Valeriu Streleț:
Eu nu vreau să anticipez ce va fi, cum va fi și în general vreau să vă rog să ne limităm la această întrebară astăzi. Faptul că acuzațiile de corupție este una falsă, lipsită de temei, absurdă. Noi vom avea mâine Consiliul Alianței împreună cu colegii. Sper să reușim să punem lucrurile într-o direcție corectă, deoarece îmi pare rău ca deobicei atacă în absență... adică au așteptat momentul să plec din Republica Moldova și s-au năpustit. Sper să aranjăm lucrurile și deja luni să avem o comunicare cu mass-media deja mai detaliată, cu perspective clare ce facem maine departe și cum ne mișcăm.

Jurnalist:
Credeți că joi va pica Guvernul?

Valeriu Streleț:
Dar eu ce spun? Numai ce am răspuns la această întrebare, că nu am să anticipez. De la început ne vom întâlni cu colegii, vom discuta, vom înțelege... voi înțelege eu cel puțin mai exact ce au ei în minte, cum văd procesele, cum văd propunerile de reformă care le-am înaintat acum și le-am spus că de fapt trebuie să o facem, fiindcă am scris în programul de guvernare, am scris în raportul de asociere, asta nu înseamnă că am scris doar de dragul scrisului. Mai multe direcții de reformă trebuie să se transforme și în pași concreți și să nu spunem permanent că acum nu-i momentul, că acum sunt început niște procese care să nu facem acum, să facem pe urmă. Mă rog, eu sper să găsim un numitor comun și să ne putem mișca înainte pentru a asigura stabilitatea politică atât de necesară Republicii Moldova în aceste momente critice, în momente cruciale. Rog să mă scuzați, cam pe aici ne limităm, dar...

Jurnalist:
Încă o întrebare.

Valeriu Streleț:
Luni, va fi luni mai interesant, dacă mai răbdați oleacă până luni.

Jurnalist:
Vrem să vă întrebăm cum vedeți faptul că CNA a trecut din subordinea Guvernului în subordinea Parlament. Respectiv nu mai apare demisii.

Valeriu Streleț:
Nu vreau să comentez nici eventuala decizia a Președintelui, nici deciziile de ieri ale Parlamentului până luni, până când nu înțeleg rațiunea acestor mișcări, până când nu o să-mi explice, fiindcă nu am discutat despre asemenea perspectivă. Respectiv, vreau să aud de la partenerii de alianță ce aud ei în vedere prin aceste mișcări.

Jurnalist:
[nedeslușibil]

Valeriu Streleț:
Nu am nici o posibilitate.

Jurnalist:
[nedeslușibil]

Valeriu Streleț:
Nu am nici o posibilitate din păcate. Fiindcă, în această perioadă discută doar avocații și rudele de gradul I, cei mai apropiați oameni. Nu am vorbit.

Jurnalist:
[nedeslușibil]

Valeriu Streleț:
Eu sunt președinte interimar așa cum a statuat dumnealui în temeiul statului partidului.

Jurnalist:
[nedeslușibil]

Valeriu Streleț:
Nu am habar. Abia astăzi dimineața am aterizat. Era aproape ora 10. După aceasta am intrat direct în negocieri cu doamna Malmstrom. Așa că, nu am primit nici un fel de informații în acest sens. Mersi și dumneavoastră.