Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Ștefan Creangă: La momentul actual, sunt depuse 2 dosare aproape complete și o cerere. Doar o cerere.

Jurnalist:
De cine este vorba?

Ștefan Creangă:
Nu vă pot spune exact numele. Dacă așteptați, le aduc. Nu le-am memorat.

Jurnalist:
Dar sunt experți de la noi din țară?

Ștefan Creangă:
Da. Sunt... o doamnă, știu că a depus. Din domeniul bancar a activat, Banca Socială, Victoriabank.

Jurnalist:
Procedural ce urmează? În cât timp urmează...?

Ștefan Creangă:
Procedural după data de 29, după ora 17, comisia are 5 zile pentru examinarea dosarelor. Primele 3 zile pentru... dacă au fost depuse în ultima zi pentru a examina integritatea dosarelor, numărul de acte necesare obligatorii. Solicitările de completare dacă va fi nevoie. Ulterior, comisia va examina dosarele și va face... va organiza interviurile.

Jurnalist:
Dar domnul Drăguțanu când va veni în plen, să-i fie aprobată demisia?

Ștefan Creangă:
Nu știu. Nu pot să vă răspund la această întrebare. Era planificat săptămâna aceasta, dar nu cred că va fi. De fapt, nu demisia, dar raportul de activitate corect ar fi. Demisia cred că va fi oportun de examinat odată când va fi selectat candidatul.

Jurnalist:
Dacă nici unul din acei doi nu întrunește condițiile necesare, mai este organizat un concurs?

Ștefan Creangă:
Nu pot să vă răspund la această întrebare, deoarece ține strict de competența președintelui Parlamentului. Dacă comisia nu va înainta un candidat, înseamnă că în mod logic ea îi expiră mandatul.

Jurnalist:
[nedeslușibil]

Ștefan Creangă:
în momentul când va fi analizate dosarele, secretarul va furniza informația respectivă.

Jurnalist:
[nedeslușibil]

Ștefan Creangă:
Acei care au depus, exact. Deocamdată nu putem să vă dăm informația dată. Dar dacă așteptați, eu îmi deschid emailul și vă spun mai multe informații, că nu am reușit. Am auzit de la colegi că au mai depus încă două.

Jurnalist:
[nedeslușibil]

Ștefan Creangă:
Acum în timpul ședinței când eram, au fost depuse.

Jurnalist:
Deci doi candidați de tot sau încă doi.

Ștefan Creangă:
Am spus că doi candidați cu dosarele aproape complete, așa am fost informat și un candidat doar numai o cerere a înaintat.

Ștefan Creangă: Suntem gata? Vă aducem la cunoștință că la momentul actual au fost depuse încă 2 dosare pentru a participa la consursul de Guvernator al Băncii Naționale. Este vorba de doamna Șendrea Nina și doamna Ludmila Horostovschi.
Ultima doamnă, Ludmila Horostovschi lucrează în prezent la Banca Socială, care este fără licență banca. Și Șendrea Nina are experiență profesională în domeniul bancar. A activat în mai multe bănci. La momentul actual Institutul Politehnic.

Jurnalist: Dar ce funcții a avut prima doamnă?

Ștefan Creangă: Economist coordonator - doamna Ludmila Horostovschi. Doamna Șendrea a avut contabil... nu pot să vă spun... șef de departament contabilitate.

Jurnalist: [nedeslușibil]

Ștefan Creangă:
Al treilea candidat este Iachim Sergiu. Activează în momentul actual în Belgia în calitate de consultant pe riscul managementului.

Jurnalist:
[nedeslușibil]

Ștefan Creangă:
După data de 29, ora 17, comisia are mandatul de a se întâlni. Sperăm că vom reuși să ne întrunim către 30 și vom examina toate dosarele depuse. Vreau să menționez că doamna Ludmila Horostovschi a depus doar numai CV-ul.

Jurnalist:
[nedeslușibil]

Ștefan Creangă:
Nu știm. Noi avem obligația să solicităm depunerea tuturor actelor de către candidați. Dacă dumneai nu va reuși să depună toate actele, dar noi vom depune efort pentru a-i acorda tot timpul ca să reușească să-și completeze dosarul.
Vă mulțumesc.