Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Andrian Candu: Noi am avut o discuție foarte productivă și un schimb de opinie cu toți colegii, inclusiv cu deputații din fracțiunea parlamentară, precum și cu miniștrii. Am trecut în revistă toate discuțiile care le-am avut și la nivelul consiliul Coaliției, și mai ales ultimele discuții, și mai ales ultima solicitare făcută colegilor din Partidul Liberal Democrat și în mod special domnului Streleț ceea ce ține de demisie. Am avut și o discuție, și știm că domnul Streleț și colegii din Partidul Liberal Democrat au declarat că vor lua o decizie mâine. La fel și noi vom mai avea o ședință mâine la 9 dimineața, în Parlament, și vom lua o decizie finală.

Jurnalist:
Dacă nu-și dă demisia domnul Streleț, votați moțiunea de cenzură?

Andrian Candu:
Noi vom lua decizia mâine dimineață, după ce ne comunică colegii din Partidul Liberal Democrat, ne comunică domnul Streleț.

Jurnalist:
Poziția Partidului Democrat - actualul Guvern în fruncte cu Valeriu Streleț...

Andrian Candu:
Probabil e de remarcat cel mai important este faptul că ne dorim o coaliție pro-europeană, o majoritate confortabilă și toate angajamentele noastre asumate legate de Acordul de Asociere să fie de fapt o prioritate pentru Moldova. Vă mulțumesc frumos. Mâine pe acest subiect.

Jurnalist:
[nedeslușibil]

Andrian Candu:
Așa cum a fost declarat astăzi și de liderul partidului, noi avem mari semne de întrebare și e o chestiune ceea ce ține de credibilitate și de încredere. Și noi nu avem... și am menționat-o și domnului Streleț: noi nu avem nici o idee sau tăgădă sau semne de întrebare legate de suspiciunile de corupție. Noi dacă vom vota mâine moțiunea de cenzură, o vom face doar pentru un simplu motiv că nu mai avem încredere. Vă mulțumesc frumos. Este de fapt... este de fapt retragerea încrederii. O seară bună.