Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Valeriu Streleț: Toată lumea este pregătită pentru noutăți?

Jurnaliștii: Da.

Valeriu Streleț: După cum am anunțat, voi răspunde la solicitarea Partidului Democrat privind așa... ideea de a-mi prezinta demisia din propria inițiativă astăzi dimineața. Respectiv, acum o să vă declar că nu voi prezenta demisia din propria inițiativă din motive care sunt absolut evidente.

În primul rând, o eventuală demisie mă lipsește de dreptul, pe mine și Guvernul care îl conduc, să ne apărăm pozițiile în fața Parlamentului și lasă loc pentru interpretări, pentru suspiciuni care ar veni în sprijinul acelor acuzații absurde și lipsite de temei care se conțin în moțiunea de cenzură precum că Guvernul nu ar fi activat sau că eu aș fi implicat în careva acte de corupție sau că ar exista careva suspiciuni de corupție.

 În al doilea rând, nu îmi voi da demisia din motive că această acțiune ar fi exact contrarie tuturor sugestiilor, discuțiilor, recomandărilor pe care le am și le-am avut cu partenerii noștri de dezvoltare care urmăresc cu mare-mare îngrijorare ceea ce se întâmplă în Republica Moldova.

Și o eventuală demisie din propria inițiativă înseamnă asumarea unei enorme responsabilități pentru consecințe. Iar consecințele politice pot fi foarte-foarte grave din cauza că reconstrucția, sau, reclădirea unei noi alianțe poate dura. Ea nu va fi un proces simplu și ușor, iar între timp evoluțiile economice, sociale, acordul cu Fondul Monetar Internațional și alte probleme curente se pot agrava din zi în zi. În aceste condiții, voi merge în fața plenului Parlamentului. Voi prezenta raportul de activitate. Voi apăra poziția Guvernului și voi lăsa colegii din Partidul Democrat să decidă: votează sau nu demisia unui Guvern pro-european pe care tot ei l-au investit în funcție.
Mulțumesc și vă doresc succes.

Citate Video