Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Ștefan Creangă: Bună ziua. Aduc la cunoștință că fracțiunea Partidului Liberal Democrat a sesizat Curtea Constituțională prin care a solicitat două cerințe față de Curte. Prima cerință este a declara neconstituțională hotărârea Parlamentului 180 prin care a fost demis Guvern din motivul că nici o probă nu a fost adusă în fața deputaților și considerăm că contravine statului de drept această hotărâre a Parlamentului. Și a doua cerință este să... Curtea să se expună prin interpretarea articolul 106 din Constituție, dacă prin colaborarea cu articolul 96 și 98 din Constituția Republicii Moldova, în parte ce ține dacă poate fi demis un Guvern pentru suspiciuni de corupție fără a avea probe în sensul penal al cuvântului.

Jurnalist: Care este diferența dintre demiterea Guvernului Streleț și demiterea Guvernului Filat, pentru că tot a fost demis pentru suspiciuni de corupție. Atunci nu v-ați adresat Curții.

Ștefan Creangă: Nu, nu ne-am adresat. În primul rând diferența este de perioada de activitate. Deoarece prin votul majorității a fost votat un program de Guvernare care a fost susținut, iar perioada de 90 de zile pentru care a putea implimenta programul de Guvernare a fost insuficientă, ori demiterea Guvernului poate fi ca și bază politică neimplimentarea programului său de activitate. Asta este unicul motiv de bază. Alte motive de bază solicităm Curții să se expună dacă există motive de bază, pentru care poate Parlamentul să demită un Guvern neavând probe.

Citate Video