Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Jurnalist: Vă aplaudă colegii. Aveți o decizie?

Valeriu Streleț: Bine, am avut o discuție lungă. Ați văzut a durat circa 3 ore. Au fost 41 de persoane care au luat cuvântul. A fost o dezbatere perfect democratică. S-au expus diferite opinii. S-a făcut o evaluare a situației curente. Și Partidul Liberal Democrat prin majoritatea absolută a voturilor celor care au participat la această ședință, au participat membrii Consiliului Politic Național, consilieri raionali, primari. Am luat următoarea decizie - având în vedere faptul că Partidul Democrat nu este apreciat de către Partidul Liberal Democrat drept un partid pro-european, că acest partid a acăpărat instituțiile statului, că acest partid a acceptat doar de dragul formalităților anumite reforme în programele de guvernare, dar permanent s-a opus implimentării reale a acestor reforme, Partidul Liberal Democrat nu va participa la careva negocieri cu Partidul Democrat și aliații săi pentru formarea unei viitoare majorități parlamentare. Colegii noștri consideră că Partidul Liberal Democrat și-a făcut onest datoria, a muncit în serviciul țării și a implimentat importante reforme, iar acum odată ce democrații au provocat deliberat această criză politică trimițând în demisie un Guvern pro-european, care ușor putea fi transformat într-un Guvern majoritar, deoacere noi am manifestat deschidere pentru invitarea grupului Leancă la discuții. Acum Partidul Democrat este pe deplin responsabil să găsească soluții pentru a crea majoritate Parlamentară și să-și asume responsabilitatea guvernării de mai departe.

Jurnalist: Deci nici un deputat PLDM nu va vota pentru crearea unui nou Guvern?

Valeriu Streleț: Toți colegii noștri s-au pronunțat. Fiecare și-au expus opiniile. Au fost opinii multe, diferite, dar colegii și-au asumat angajamentul să se conformeze deciziei pe care au adoptat-o majoritatea astăzi în această ședință.

Jurnalist: [nedeslușibil]

Valeriu Streleț: Nu o să fac nici un fel de subpoziții sau speculații. Presiuni nu că ar putea urma, ele sunt, ele sunt în aceste zile. O atitudine arogantă. O atitudine sfidătoare atât din partea oficialilor de prim rang a Partidului Democrat, cât și presiuni constante în teritoriu, mituiri de oficiali de-ai noștri. Asta e de fapt e stilul cu care ne-am confruntat mulți ani la rând și care am fost nevoiți în anumite circumstanțe... nu zic să-l tolerăm, să-l răbdăm. Acum cred că a venit momentul adevărului și acum urmează ca forțele de dreapta sănătoase să facă front comun pentru a crea un pol puternic pe centru-dreapta și pentru a da o speranță Republicii Moldova de a face o veritabilă integrare europeană și de a construi un veritabil stat de drept.

Jurnalist: [nedeslușibil]

Valeriu Streleț: Eu nu o să vă mai dau careva detalii. Noi v-am spus deja.

Citate Video