Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Alocuțiunea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, susținută cu ocazia ceremoniei de decorare a Colegiului juridic franco-român de studii europene

„Stimată doamnă Prim-vicepreședinte al Universității Paris 1 Sorbona,
Stimate domnule Decan al Facultății de Drept din București,
Excelența voastră, domnule Ambasador al Republicii Franceze,
Stimată doamnă judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene,
Doamnelor și domnilor,

Dați-mi voie să vă felicit cu ocazia aniversării a 20 de ani de existență a Colegiului juridic franco-român de studii europene.

Așa cum am menționat și cu alte prilejuri, educația constituie una dintre prioritățile mandatului meu.

Comunitățile academice trebuie să fie nu doar generatoare de inovație și promotoare ale progresului, ci și formatoare ale celei mai importante resurse de care dispune o societate, resursa umană.

În absența unei educații de calitate, progresul intelectual și dezvoltarea societății devin ținte greu de atins.

De 20 de ani Colegiul juridic franco-român de studii europene formează specialiști în studii europene capabili să contribuie la elaborarea de către autoritățile române a unor politici publice de calitate.  Absolvenții săi ocupă astăzi poziții de responsabilitate în cadrul instituțiilor statului român și la nivel european, constituind o autentică rețea de expertiză tehnică în domeniul juridic.

Sunt bucuros de fiecare dată să pot constata că în România există instituții de învățământ superior care promovează excelența în educație și își stabilesc cu exigență obiectivele de performanță.

În același timp, funcționarea de zi cu zi a Colegiului juridic franco-român de studii europene este dovada constantă a faptului că procesele educaționale de calitate nu cunosc granițe.  

Expresie a unei îndelungate tradiții de schimburi culturale între România și Franța, acest proiect bilateral reunește cele mai prestigioase universități din ambele țări, beneficiind și de sprijinul Ambasadei Franței la București și al Institutului Francez din România.

Sunt convins că 20 de ani constituie doar începutul.  Sper că noi și noi generații de juriști vor fi formate pe băncile acestui Colegiu în spiritul valorilor europene, ale democrației și ale statului de drept.  

Vă doresc inspirație, viziune și succes!”