Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Ștefan Creangă: Bine. Comisia s-a convocat în ultima ședință a sa. În urma dezbaterilor a tuturor rezultatelor pe fiecare candidat, comisia a ajuns la o concluzie că nici un candidat nu poate fi înaintat la funcția de guvernator.

Jurnalist: Ce înseamnă aceasta?

Ștefan Creangă: Asta înseamnă că concursul rămâne deschis și sperăm foarte mult că președintele Parlamentului va lua act de decizia comisiei și va propune soluții în continuare.

Jurnalist: Decizie unanimă?

Ștefan Creangă: Decizia a fost cu majoritatea de voturi.

Jurnalist: [nedeslușibil]

Ștefan Creangă: Bine. Eu pot să mă expun în partea ce ține de mine. Ceilalți colegi s-a votat și eu sânt obligat să vă aduc la cunoștință decizia comisiei. Ce criterii nu au întrunit. Înseamnă că nu au întrunit criteriile care au fost stabilite și în mod special din punctul meu de vedere, nu a fost întrunite tot ceea ce ține de viitoarele politici monetare și macroeconomici, dezvoltarea economică.

Jurnalist: [nedeslușibil]

Ștefan Creangă: Eu nu pot să vă spun dacă nu erau bine pregătiți. Poate așteptările comisiei erau prea mari.

Jurnalist:
[nedeslușibil]

Ștefan Creangă:
Mandatul comisiei a fost până în ziua de astăzi, până la utlima ședință de totalizare a rezultatelor. Eu cred că președintele Parlamentului va lua o decizie judicioasă în parte ce ține de începerea unei noi proceduri, de selectare a unui candidat, de consultări publice. Vom vedea. S-a demonstrat cu părere de rău că oricât de deschiși nu am fost noi ca și comisiei, ca și concurs public, eu cred că criza politică și-a pus amprenta inclusiv pe acest concurs.

Jurnalist:
[nedeslușibil]

Ștefan Creangă:
Bine, este o declarație a unui politician în creștere și are dreptul la viață această declarație. Cred că această declarație se referă la toate partidele din punctul meu de vedere. Eu apreciez declarația dumneaei ca una pozitivă.

Jurnalist:
[nedeslușibil]

Ștefan Creangă:
Înseamnă că la consiliul politic PLDM s-a votat cu majoritatea, nu unanim, decizia de a rămâne în opoziție. Respectiv, dânsul poate cunoaște mai multă informație referitor la anumiți deputați care au o altă viziune. Însă din punctul meu de vedere, fracțiunea Partidului Liberal Democrat a luat o decizie corectă și o va respecta.