Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Jurnalist: [nedeslușibil]

Igor Popa: La această etapă judecata a intrat în deliberare. Decizia cred că va fi pronunțată cel mai devreme în câteva ore. Vreau doar să punctez unele elemente care sunt importante în virtutea acelor evenimente care au avut loc astăzi.

În primul rând - așa cum am menționat, noi am solicitat recuzarea judecătorului Pavliuc din cele două considerente menționate anterior.

În al doilea rând - noi am demonstrat instanței astăzi că domnul Filat nu prezintă nici un risc de a se eschiva de la urmărirea penală. Sau cu atât mai mult de a săvârși noi infracțiuni. Sau de a influența anumite persoane. Noi considerăm că în cazul în care decizia judecătoriei va fi una de menținere arestului preventiv, atunci asta nu este altceva decât o încercare de intimidare în continuare a apărării și o încercare de a plasa automat în arest preventiv orice persoană care este cu demnitate publică și are doar minime suspiciuni că a săvârșit anumite infracțiuni. Ori din materialele prezentate de către partea acuzării, nu există nici o probă, nici un indiciu care ar indica că domnul Filat urmează a fi bănuit rezonabil în săvârșirea anumitor infracțiuni.

Totodată, vreau să menționez următorul lucru: domnul Vlad Filat este într-o stare relativ bună de sănătate. Dumnealui este un luptător. M-a rugat să vă transmit că dumnealui este gata să lupte până la capăt și de abia așteaptă ziua când va veni în fața judecății pentru a-și demonstra nevinovăția sa.

Jurnalist: [nedeslușibil]

Igor Popa: Este dreptul dumnealui de a nu se prezenta în instanțele de judecată.

Jurnalist: [nedeslușibil]

Igor Popa: Am spus asta - este dreptul dumnealui de a refuza venirea în instanța de judecată.

Jurnalist: [nedeslușibil]

Igor Popa: Nu suntem... Această doamnă nu este reprezentată de către casa noastră de avocați. De aceea nu cunosc detaliile cazului.

Jurnalist: [nedeslușibil]

Igor Popa: La această etapă dosarul penal are un caracter nepublic și necontradictoriu. De aceea, noi nu putem face cunoștință cu alte probe acumulate în dosar.

Jurnalist: [nedeslușibil]

Igor Popa: Sunt niște fapte notorii care le găsiți și voi singuri pe internet. Vă rog să vă documentați.

Jurnalist: [nedeslușibil]

Igor Popa: Domnul Pavliuc a declarat el personal la ședința Consiliului Superior a Magistraturii că este în anumite afinități și grad de rudenie soția dânsului cu domnul Marian Lupu.

Jurnalist: [nedeslușibil]

Igor Popa: Vă rog să vedeți declarațiile dumnealui din ședința CSM.

Jurnalist: [nedeslușibil]

Igor Popa: Asta nu cunosc. Mă depășește.

Jurnalist: [nedeslușibil]

Igor Popa: Nu cunosc.

Jurnalist: [nedeslușibil]

Igor Popa: Ne așteptăm în continuare la o decizie corectă. Așa cum se pretinde a fi Republica Moldova, într-un stat de drept cu respectarea tuturor drepturilor și legalităților oricărui om indiferent că este un politician, sau un criminal în serie.

Jurnalist: [nedeslușibil]

Igor Popa: Am menționat anterior că luând în considerație faptul că decizia Curții de Apel a venit cu mult întârziere la noi prin cale obișnuită poștală. Și luând în considerație că în continuare a mai fost violat și un alt drept esențial a domnului Filat prin acele condiții de detenție de la penitenciar, noi ne-am rezervat dreptul de a mai aștepta cu acea plângere CEDO pentru a o completa și a veni cu una definitivă.

Citate Video