Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Victor Popescu: Bună ziua, vrem să vă prezentăm, pe data de 20-21 noiembrie va avea loc la Ciorescu Footzal Arena, Festivalul Mondial de Arte Marțiale Combinate. În cadrul acestui fetsival se va petrece Campionatul Mondial de Arte Marțiale Mixte și Campionatul European de Kombat JiujiTsu. Prima zi, pe data de 20 se vor lupta sportivii amatori, sfîrșitul evenimentului va fi pe data de 21 unde vom avea o Gală profesionistă, toți sportivii de performanță se vor lupta pentru Centura mondială. Avem sportivi de foarte mare valoare ca Vladimir Catîhin, Guseinov, Gadjîn Murat și mulți alții. Oaspetele de onoare este legenda Pride-ului, Igor Vovceacin, el este și promouterul Agenției Cesti Voinov, care se ocupă la fel cu acte de caritate.

Pentru prima dată în RM se va desfășura acest Campionat, apoi la fel pentru prima dată vor fi 3 agenții de promoție. Agenția Cesti Voinov, Agenția WMM Fighting și o Agenție din Azerbaijan, ea se numește WKN, ei sunt reprezentanții. Se vor lupta sportivii pe mai multe promoții. Va fi luptă de K1, vor fi lupte de MMA în 2 diferite diviziuni. Acest eveniment este pentru prima dataă la noi în țară și putem să ne mândrim că am putut așa oameni sau agenții serioase din lume să le atragem. Doresc să aduc la cunoștința Dvs că acest eveniment va fi totodată un eveniment de caritate. În sala profesionistă invităm toți oamenii de biznes, la noi intrarea este gratis, invităm să facem o donație pentru Spitalul Republican nr. 1. Noi ne-am asumat responsabilitatea să dotăm 2 cabinete acolo pentru mămicile care sunt îngreunate, cabinete de uzi care sunt într-o stare foarte foarte agravantă. Asta eu singur am fost cu soția mea care aștept copilul în timpul apropiat și am văzut într-adevăr ce se face. Cândva acest spital a fost un spital de calitate superioară, astăzi avem probleme foarte grave. Noi planificăm să facem acest campionat tot de amploare caritabilă pentru copiii din familiile social-vulnerabile dar noi am ajuns la ultima sută de metri și am văzut că copiii încă nu se nasc dar deja sînt într-o trec la a doua, a treia categorie.

Doresc să spun că deja mai avem cîteva țări care o venit, o venit deja Azerbaijanul, Ciprul, Georgia sunt pe drum astăzi Președintele Federației mondiale, secretarul Federației mondiale, Președintele Federației Internaționale de Kombat Jiu ji Tsu, supervizori, arbitri din Europa, așteptăm mîine pe legenda Pride-ului Igor Ovceacin și mulți alții. Acest eveniment se va desfășura în sala de la Ciorescu, așteptăm peste 500 de sportivi care se vor lupta în diferite versiuni. Vor fi versiuni ca Grapring, Fool și la sfîrșit se va termina cu MMA edit, asta este o versiune profesionistă. Sportivii se vor lupta în fiecare versiune, în fiecare categorie de profesioniști va fi această centură. așa că vă invităm pe toată lumea la acest eveniment. Doresc să vă prezint deputatul PSRM, care este și Președintele de Onoare al agenției noastre sua asociației obștești, Vlad Batrîncea.

Vlad Batrîncea:
da, bună ziua stimați colegi, deci, în premieră cum deja a menționat dl Victor Popescu, Republica Moldova va avea loc un festival de rang mondial organizat concomitent de două federații mondiale: Federația Mondială de Arte Marțiale Mixte și Federația Internațională Kombat Jiu ji Tsu. Ceea ce este important pentru RM, aproape 30 de țări în premieră mai mulți sportivi de rang mondial vor vizita RM, circa 400 de sportivi din străinătate din care iarăși marea majoritate vor fi în premieră în Moldova. Este un eveniment important și pentru țara noastră în întregime, adică mai multă lume cunoaște despre Moldova și bineînțeles în primul rînd pentru sportul nostru autohton. Va fi și o oportunitate bună pentru sportivi moldoveni să-și demosntreze capacitățile sale sportive pe așa arenă, pe arenă mondială, moldovenii noștri vor avea posibilitatea, sportivii să-și prezinte capacitățile față de arbitri internaționali, față de sportivii de talie mondială și respectiv contăm mult pentru dezvoltarea de mai departe a sportului moldovenesc.

În general în organizarea acestui eveniment, în participare vor fi implicați cca 1000 de persoane, cît sportivii așa și arbitrii așa și amatorii sportului. Această cupă, acest festival este sprijinit de către Campania Națională Socială "Iubesc Moldova", ai cărei fondator este dl Igor Dodon, deja pe parcursul ultimilor 4 ani și ceva, din 2010, chiar 5 ani, această campanie a sprijinit mai mulți sportivi, mai mulți oameni talentați care au nevoie de sprijin și cu părere de rău care nu au niciun suport din partea statului. Noi nu vrem să creăm nici întrun caz Ministerului Sportului însă cu părere de rău realitățile sunt bine cunoscute, sportivii, federațiile sportive, cluburile sportive nu au deseori careva suport din partea statului și în această situație Campania iubesc Moldova deja a sprijinit în toți acești ani peste 500 de oameni talentați din Moldova din mai multe domenii nu numai sportive, este vorba și de colective de dans, este vorba și de cîntăreți, este vorba de diferite organizații care au avut nevoie de sprijinul nostru. Totodată, campania este permanentă atunci cand alături cand este vorba de acțiuni de caritate cum a menționat colegul Victor Popescu, acele surse care vor fi acumulate deci în această acțiune de binefacere, vor fi transmise Spitalului Clinic Municipal nr.1, ceea ce este important, aceste surse vor merge în sprijinul Secției de maternitate, este binecunoscut că avem probleme și la acest capitol.

Țin să vă informez că împreună cu colegii, cu federația această de sport moldovenească noi deja am realizat o acțiune de caritate atunci cand a ars mansarda la Botanica și erau și alte acțiuni atunci cînd am ajutat și familiile vulnerabile și copiii. Este vorba și mai mulți copii care face parte din categoria socialmente vulnerabilă din Strășeni și am creat condiții de sport pentru acești tineri acești copii, suntem și mai departe deschiși de așa conlucrare, ținem să mulțumim acelor agenți economici care au dat o mână de ajutor, unii din acești agenți economici fac acest sprijin în mod deschis, alții ajută fără a face publicitate din aceste acțiuni de caritate, este și normal că în RM cu părere de rău este greu să faci lucruri bune chiar și în ceea ce ține de acțiuni sportive, acești băieți, comitet organizatoric care aduce practitc în premieră în Moldova 2 federații mondialea avut loc acțiuni de presiune drastică din partea la unele persoane cointeresate de... pretind a fi oameni sportivi, ce se numesc Federații sportive și care au influențat și prin intermediul MTS și prin intermediul altor structuri ca acest eveniment să nu aibă loc. Comunicăm acestor persoane care cu certitudine ne urmăresc acum: stimați colegi, calmați-vă. Și în mod categoric opriți aceste acțiuni de presiune, nu vă jucați cu focul. Este foarte bine atunci când se găsește orișicare persoană, fizică fie persoană juridică care vine cu inițiativa ca în RM să aducem peste 25 de țări, peste 400 de sportivi și care este problema? sunteți mari monopoliști? Facem un apel și către Ministerul Sportului, această structură a administrației publice locale există în virtutea necesității dezvoltării sportului. Și MTS nu este niciun drept, nu este în drept și nu are niciun drept nici o competență pentru a alege cine este bun de promovare și cne nu are drept la desfășurarea acestor festivaluri sportive.

Trăim într-o țară care are nevoie de aceste acțiuni și noi suntem absolut siguri că această acțiune care a fost organizată cu mai multe greutăți, că mă rog, trăim într-o țară săracă și am găsit surse, este una binevenită. Salutăm fiecare sportiv din străinătate care va veni în RM î premieră, salutăm orișicare acțiuni care dezvoltă RM pe plan internațional, de aceea am făcut un apel și către persoane care au mai puțin bune intenții și facem și un apel către MTS, poftim, vă invităm vineri la deschiderea acestui festival, vă invităm să luați parte, vă oferim și locuri, vă oferim ceai, cafea, tot ce este necesar. Veniți, reflectați evenimentul în mass-media, dați o mână caldă oaspeților din străinătate, faceți un acord cu Victor Popescu sau cu Organizația Internațională de Kombat Jiu ji Tsu care este în prmeieră în Moldova, cu Federația Mondială de Arte Marțiale Mixte, propuneți și Dvs careva acțiuni, noi suntem absolut deschiși.
Noi nu avem niciun pic de agresie și nu facem concurență la nimeni, însă atunci cand dl Victor Popescu a propus dlui Igor Dodon fiind fondator la Asociația Iubesc Moldova, s-a adresat, o spus că iată este așa o idee, dl Dodon a acceptat din start și a spus că noi vom fi întotdeauna alături de aceste inițiative. Mergem înainte pentru Moldova, pentru sport, pentru tînara generație, pentru îmbunătățirea situației demogrfice pănă la urmă în țară, și avem multă actvitate înainte, vă mulțumim. Vă doresc să adaug că noi am luat cîteva agenții de turism, sportivii vor fi și duminica, care și luni, să plecăm prin locuri de cultură, le arătăm cu adevărat locurile mai, spunem, care pot să ne viziteze ca turiști. Avem plănuit chiar și la Cricova dacă va fi posibil, și în alte locuri mai, să spunem...

Vlad Batrîncea:
... în mai multe locuri, Moldova trebuie să fie cunoscută și prin ceea ce are Moldova, și prin oameni și prin locuri și bineînțeles că am făcut un program vast ca toți oaspeții, ca toți oaspeții noștri să fie încadrați în careva activități și careva vizite la locuri sfinte, de ce nu și Cricova și alte locuri unde oaspeții noștri vor avea posibilitatea să cunoască mai mult despre Moldova. Este foarte bine că oaspeți de talie vin deja începînd cu ziua de maine și respectiv dispun de timp, au programat acest timp pentru a merge cu noi prin țară ca să vizităm inclusiv și cluburile sportive mai puțin dezvoltate și în zona rurală ca să vadă în ce condiții în Moldova cresc campionii.

Că pot să vă spun că cât de mică este țara Republica Moldova dar avem mulți campioni și avem mulți oameni talentați, și copii și juniori și tineret. Vrem să vedem că și în condiții foarte modeste în RM se nasc oamenii și oamenii obțin careva rezultate pe plan sportiv. Vrem împreună cu acești oaspeți să vizităm mai multe cluburi sportive din teritorii, nu neapărat numai din Chișinău, aici unde totu-i glamuros, unde sunt interese. Și de ce nu, poate vor fi pe viitor și careva sprijin din partea organizațiilor mondiale, sprijin și pentru îmbunătățirea condițiilor tehnico-materiale, că pot să vă spun că băieții care sunt alături de campania Iubesc Moldova, de ce suntem alături? că nu au niciun interes în acea ... nu au niciun biznes, nu au careva planuri meschine ascunse, și pot să vă zic că împreună am deschis o sală sportivă în Chișinău și cred că este unica sală unde copiii vin la antrenamente gratis. Bine, condițiile nu sunt cele mai performante, însă în premieră am vazut eu așa ceva, că iată cineva, dumnealui este antrenor, este dl Andrei aici în sală care tot este antrenor, care fac lucruri absolut sociale, absolut gratis, absolut cu mare deschidere, necatînd că au și ei probleme. Și respectiv suntem alătri și îi dorim succes.

Victor Popescu:
Vă mulțumesc foarte mult. Eu doresc să aduc mulțumiri partenerului general Campaniei național sociale Iubesc Moldova și dlui Igor Dodon că a acceptat rugămintea noastră și nu ne-a închis ușa cum mai multe organizații, care noi aproape în fiecare zi ne ducem și batem în ușă, nimeni nu dorește să ne susțină. Vă mulțumim foarte mult și vă doresc ca să fiți cu noi alături în continuare.

Vlad Batrîncea: ș
i lansăm invitația pentru presă, vă poftim vineri la Palatul Sporturilor la Ciorescu, vineri și sîmbătă, două zile concomitent vor avea loc mai multe acțiuni sportive, inclusiv pentru amatori inclusiv pentru profesioniști și invităm toată presa să fiți prezenți cu cea mai mare deschidere, nouă ne este important ca acest eveniment să fie reflectat pe larg în societatea moldovenească.

Victor Popescu:
care va dori să discute direct cu legenda Pride-ului Igor Vovceancin, veți putea primi și un autograf să fotografiați cu dînsul împreună, să vă povestească cu adevărat cum el a început această meserie și în ziua de astăzi la fel face lucruri foarte frumoase, acte de caritate, la fel dezvoltă copiii din familiile social-vulnerabile. Vă mulțumim foarte mult.