Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Alocuțiunea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, susținută în ceremoniei de decorare a două școli gimnaziale din mediul rural

„Stimată doamnă Director al Școlii Gimnaziale nr. 1 Horia,
Stimată doamnă Director al Școlii Gimnaziale Cilibia,
Dragi elevi,
Distinși profesori,
Doamnelor și domnilor,

Dați-mi voie să felicit dascălii și conducerea celor două școli generale pentru contribuția susținută la formarea intelectuală și umană a generații de copii. Dăruirea  și profesionalismul fiecăruia dintre dumneavoastră sunt reflectate în rezultatele elevilor și în implicarea acestora și a comunităților locale în viața școlii.

Mă bucur să fiu primul Președinte al României postdecembriste care oferă decorații unor unități de învățământ gimnazial. Sper ca acesta să fie un prim semnal că schimbarea se face prin și cu educație, la toate nivelurile.

Școala Gimnazială nr.1 Horia din județul Constanța ocupă un onorant prim loc la asigurarea calității printre școlile evaluate în mediul rural. Școala Gimnazială Cilibia din județul Buzău, prin proiectele și inițiativele implementate la nivel local, înregistrează rezultate deosebite în creșterea participării la educație, reducerea abandonului școlar și stimularea motivației pentru învățare în rândul elevilor.

Sunteți exemple de excelență și bună practică pentru întreaga țară. Excelența nu înseamnă doar rezultate la olimpiade și concursuri școlare. Este nevoie să remarcăm performanța și atunci când o comunitate școlară reușește să reducă abandonul școlar, să crească implicarea în procesul educațional atât a elevilor, cât și a părinților și să înregistreze o evoluție pozitivă a rezultatelor individuale ale copiilor din școală. Îmi doresc să pot omagia din ce în ce mai multe astfel de exemple.

Educația constituie una dintre prioritățile mandatului meu. Este, cu permisiunea dumneavoastră, proiectul meu de țară. Astfel, sunt bucuros că, în contextul relansării dezbaterii naționale pentru educație, am ocazia să recunosc meritele unor dascăli cu vocație, care reușesc să fructifice și să crească potențialul tuturor copiilor din comunitățile din care fac parte.

Sunt încrezător că veți continua acest parcurs de creștere cu aceeași dăruire și determinare. Vă mulțumesc și vă doresc mult succes!”