Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Anatol Șalaru: Eu pur și simplu am fost invitat. Eu nu fac declarații. O să iasă președintele și o să facă declarații.

Jurnalist: Dar măcar subiectul care a fost în discuție.

Anatol Șalaru: Despre situația din Europa astăzi, amenințările teroriste care sunt. S-a făcut o analiză și despre alegerile de duminică din Transnistria s-a vorbit.

Jurnalist: Există riscuri pentru țara noastră în acest context?

Anatol Șalaru: Anumite riscuri există bine înțeles.

Jurnalist: Dar ce măsuri sunt propuse pentru a combate aceste riscuri?

Anatol Șalaru: Măsurile o să le facă publice cei care se ocupă de lupta antiteroristă: SIS-ul și Ministerul de Interne.

Jurnalist: Referitor la alegerile din Transnistria. Există un pericol? Care a fost subiectul?

Anatol Șalaru: Aceste alegeri sunt ilegale. Nu sunt recunoscute și s-a făcut recomandare tuturor ambasadelor să nu participe, să nu meargă în Transnistria duminică, să nu trimită observatori, fiindcă toate aceste vor fi calificate ca un act neprietenesc în adresa Republicii Moldova.

Jurnalist: Dar structurile noastre de forță vor întreprinde ceva măsuri de securitate?

Anatol Șalaru: Nu pot întreprinde măsuri de securitate, nu pot limita accesul cetățenilor, circulația liberă. Însă vor monitoriza foarte atent toate declarațiile și toate acțiunile care vor fi acolo.

Jurnalist: [nedeslușibil]

Anatol Șalaru: Riscurile din interior vin. Din partea celora care sunt astăzi, se află deja în Moldova și cei care într-un fel sau altul simpatizează Statul Islamic sau teroriștii. Că avem din câte am înțeles, avem și noi moldoveni care luptă în Siria și sunt mulți străini care se află în Moldova astăzi. Deși, eu nu cred că există un risc major în Republica Moldova de atentate, fiindcă Statul Islamic și-a atins scopul - a semănat panică în toată Europa și aceasta probabil... deși, nu cred că anume Statul Islamic, fiindcă Franța atentatele nu au fost făcute de Statul Islamic, dar de cetățeni francezi. Ei și-au atins scopul. Scopul lor este panica. Iar noi nu trebuie să ne lăsăm influențați și nu trebuie să cădem în această panică. Trebuie să trăim așa cum am trăit până acum și fiecare să ne facem datoria la locul lui de muncă. Serviciul SIS-ul să-și facă datoria, Internele - datoria, Ministerul Apărării trebuie să apere țara de amenințările din externe și fiecare cetățean la fel trebuie să dea dovadă de spirit civic.
Eu vă mulțumesc.

Citate Video