Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Grigore Cobzac: Stimați reprezentați ai mass-media. Cu referință la subiectul care ați avut posibilitatea să-l urmăriți acum în sala Parlamentului noi dorim să ne expunem suplimentar.

PLDM reiterează că ancheta în cazul devalizării banilor de la cele 3 bănci din sistemul financiar-bancar trebuie să deruleze în limita legală. Nimeni nu trebuie să intervină în anchetă. Nici politic, nici pe orice alte căi. Aceasta a fost poziția PLDM-ului standart, constant de la devalizare.

Astăzi am auzit în ședința în plen chemări, aceleași chemări de la colegii noștri din alte partide, din PD, din PCRM, din PL, doar că dumnealor nu sunt consecvenți. Ei ne îndeamnă să nu acționăm în formatul unui show politic. Dar cum putem califica declarațiile domnului Lupu, domnului Candu, precum că PLDM a furat miliardul? De aici constatăm standarte duble. Ancheta să se desfășoare în conformitate cu legea, dar opinia publică să fie formată acea care le este convenabilă dumnealor prin intermediul surselor mass-media afiliate iarăși dumnealor.

PLDM confirmă încă o dată - noi dorim să aflăm adevărul care în raport cu furtul din sectorul financiar-bancar. Dorim ca această anchetă să fie urgentată, deoarece pe parcursul a unui an de zile noi practic nu cunoaștem nimic. Nu cunoaștem noi politicienii, nu cunoaște societatea ceea ce desigur că lasă loc de speculații politice în primul rând și în societate sunt acele incertitudini care nu ar trebui să fie.

Aceasta este poziția PLDM-ului. Noi socotim foarte important ca astăzi să fi fost audierile. Subiectul este cunoscut de organele de anchetă și noi am văzut astăzi cel mai oportun pentru a discuta acest subiect.

Vă mulțumesc.