Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Mihai Ghimpu: Ce doriți să vă spun?

Jurnalist: [indescifrabil]

Mihai Ghimpu: Care discuții?

Jurnalist: [indescifrabil]

Mihai Ghimpu: A, privitor la... Nu, de fapt negocieri nu au început. Pentru ca să fie negocieri, fiecare parte trebuie să vină fără condiții. PLDM rămâne pe poziția veche, vine cu condiții. Pe de o parte nu vrea să recunoscă acordul AIE3, pe de altă parte dacă vii cu condiții înseamnă că nu sunt negocieri. Fiindcă negocieri înseamnă varianta zero. Și din acest considerent nu am evoluat nimic. Rămâne să mai discute PLDM în cadrul partidului. Am impresia că nu doresc. Posibil că se gândesc mai mult la alegeri anticipate. Altfel nu știu ce să zic.

Atunci când conștientizezi că suntem într-o situație foarte proastă financiar-politic... nu că condiții, chiar vii și mai cedezi niște lucruri ca să miște lucruri înainte. În cazul dat, nu văd această dorință, așa că suntem în așteptare să ne așezăm din nou așa încât să începem să găsim calea cea corectă fără a condiționa unul altuia. Așa cum de fapt sunt negocierile în toată lumea. Dacă vii cu condiții care sunt votate la partid, deci fiecare dată trebuie să alergi să întrebi „se poate asta sau nu se poate, acceptăm sau nu acceptăm”.

Fiecare partid care vrea să participe la formarea majorității parlamentare trebuie să vină cu un singur drept - dreptul de a negocia. Și pe urmă în urma negocierilor s-a ajuns la o variantă și se întreabă partidul: „sunteți de acord sau nu sau da?” Dar când vii cu condiții și noi trebuie să stăm să ne uităm și să dăm din umeri.

Jurnalist: [indescifrabil]

Mihai Ghimpu: Întrebați-l pe... Eu nu accept în genere condiții. Negocieri asta înseamnă fără condiții. Dacă vrei să faci ceva, nu vii și... când condiționezi, înseamnă că nu vrei să negociezi. Se alege formula și se vede. Eu cred că era corect dacă exista și în continuare acordul AIE3. O zi bună.