Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Igor Dodon: Bine, eu până a răspunde la întrebările Dumneavoastră care am văzut că sunt câteva-câțiva jurnaliști care ar vrea să... și au unele întrebări, unele subiecte care îi interesează. Vreau să vă informez că ieri a avut loc ședința fracțiunii Partidului Socialiștilor și o consultare la nivel de executiv al formațiunii noastre politice. Ieri am luat decizia de a crea staff-urile electorale pentru campania parlamentară de anticipate.

Noi suntem ferm convinși că săptămâna aceasta nu va fi nici un candidat la funcția de premier, la fel ca și sperăm până pe data de 29 ianuarie. De aceea Partidul Socialiștilor începe campania pre-electorală pentru anticipatele din luna martie, sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie. Noi considerăm că aceasta este unica soluție pentru a elibera Republica Moldova de această sistemă oligarghică banditească care guvernează țara ultimii 6 ani.

De aceea către cetățeni - stimați concetățeni, nu a mai rămas mult. Nu a mai rămas mult până când nu-i fugărim pe toți hoții ăștia care ne-au jefuit ultimii 6 ani. În acest timp, Orășelul Victoriei rămâne non-stop în fața Parlamentului. În acest timp vor fi organizate mai multe acțiuni de protest. În această perioadă, toate organizațiile noastre de partid în teritoriu, organizațiile teritoriale, organizațiile primare, deja practic pe parcursul deja de vreo 5-6 zile sunt în plină activitate de campanie pre-electorală.

Acuma întrebările Dumneavoastră. Nu sunt întrebări.

Jurnalist: [indescifrabil]

Igor Dodon:
Eu am menționat de mai multe ori că noi considerăm că această guvernare poate fi dată jos doar împreună cu alți parteneri. Noi suntem ferm convinși că următoarea guvernare în Republica Moldova, care va fi una de centru-stânga pentru Moldova, nu va putea fi formată de un singur partid, de o singură forță politică. De aceea, noi avem nevoie de parteneri. Împreună cu Partidul Politic Partidul Nostru am început acțiunile de protest în luna septembrie. Sperăm că împreună în timpul apropiat vom reuși să dăm jos această guvernare și să provocăm alegeri parlamentare anticipate și de ce nu, ulterior cel mai probabil împreună vom fi la guvernare.

Jurnalist: Ați fost la Moscova, domnule Dodon?

Igor Dodon: Azi - nu.

Citate Video