Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Igor Dodon: Pentru unii cu cât mai rău, cu atât mai bine. Păi uitați-vă ce se întâmplă în Republica Moldova. Cu cât situația este mai rea, cu cât cetățenii sunt mai disperați, cu cât oligarhii fură mai mulți bani-miliarde, cu atât unioniștii sunt mai bine. Cu atât mai tare ridică capul cei care pledează pentru lichidarea statalității Republicii Moldova.

Pe data de 24 noiembrie, Ministerul Educației transmite iată așa o scrisoare. Ordin cu referință la ordinul numărul și așa mai departe. La organul local de specialitate din domeniul învățământului. Și scrie „că de la Mold-Didactica în perioada 5 - 20 decembrie 2015 trebuie de ridicat” atenție! „harta României Mari și Drapelul României și de distribuit în toate instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceul de subordonare”.

Voi ce cu totul strah poteriali, românii, unioniștii? Ce-s cu prostiile acestea? Eu nu mai spun că vă bateți joc de copii noștri cu BAC-urile și așa mai departe, ceea ce faceți prin școli acuma, cu învățătorii ceea ce faceți. Dar cu ce ocazie voi vă vârâți cu așa chestii în toate școlile?

Aceasta se numește promovarea deschisă a unionismului. Eu vreau să vă spun că noi lucrul ăsta nu o să-l permitem. Nu vă jucați cu focul. O să vă ieie oamenii în furci. Dacă credeți că ați furat miliardul și oamenii să răbde și o să vă rabde și prostiile acestea, nu o să vă răbde absolut deloc. Eu lucrul ăsta vi-l promit. Vreți să o luați în cap? O să o luați. Eu o spun, scuzați că așa dur, dar chestia asta nu se permite. Noi suntem stat independent Republica Moldova.

Mesaj către românii de peste Prut: noi suntem prieteni, suntem vecini, vă stimăm, sunteți stat independent. Stimați-ne pe noi, ca stat independent și suveran Republica Moldova. Noi nu ne culcăm absolut sub nimeni și nu ne vom culca niciodată. Noi vom apăra statalitatea Republicii Moldova. Încă o dată vă spun - vă stimăm ca vecini, stimăm opinia celor care se numesc români în Republica Moldova, au dreptul. Unii se numesc moldoveni, majoritatea, alții se numesc găgăuzi, alții ucraineni, alții români se numesc. Nu vă numiți așa. Vă stimăm opinia. Dar stimați-ne opinia noastră, a majorității cetățenilor Republicii Moldova și nu umblați cu nebunii de astea.

Dar dumneata Mihail Fiodorovici, ieți-l pe nepot-tu și rupe-o la București. Vreai unire? Du-te acolo. Nu ai ce căuta în Parlamentul Republicii Moldova.

Imediat după sărbătorile de Anul Nou, noi începem o campanie națională de luptă împotriva unionismului. Lucrul ăsta vi-l promit. O să vă amintim cetățenilor Republicii Moldova ce au făcut unioniștii și românii în perioada 1918 - 1940. Ați uitat? O să vă amintim.

Asta-i ce am vrut să vă spun. Vă mulțumesc.

Citate Video