Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Jurnalist: Despre audieri nu am ascultat.

Ștefan Creangă: Despre care audieri, închise?

Jurnalist: Da.

Ștefan Creangă: V-a spus domnul viceministru. Bine. În primul rând vreau să menționez că era necesară această discuție cu ministerul Economiei, deoarece în plenul Parlamentului s-a făcut anumite precizări că informația este cu caracter secret, care urma să fie prezentat deputaților și am fost obligați, impuși de situație să ascultăm această informație în cadrul comisiei în ședință închisă.

Respectiv, informația care a fost prezentată în cadrul comisiei este una cu grif. Nu putem să vă prezentăm acea informație. Este important să menționăm că în cadrul discuțiilor s-a stabilit foarte clar că Republica Moldova vrea gaz, că deconectări nu vor exista și prețul la gaz nu va crește. Asta este important.

Jurnalist: [indescifrabil]

Ștefan Creangă: Energocapital toată lumea o discutat, discută. Asta nu este informație secretă. Nu s-a discutat ca informație secretă. Ca informație secretă nu s-a discutat. S-a discutat inclusiv... Da, au fost întrebări, dar asta nu este informație secretă, vă spun. Este o întreprindere care activează deschis și își cunoaște ceea ce cunoaștem pentru că la momentul actual informația a fost prezentată atât în plenul Parlamentului despre această companie, cât și după câte știu și se fac anumite investigații jurnalistice pe subiectul dat.

Jurnalist: [în limba rusă]

Ștefan Creangă: Nu, nu am discutat subiectul dat.

Jurnalist: [în limba rusă]

Ștefan Creangă: Eu nu pot să vă spun, fiindcă nu am discutat.