Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Iurie Țap, vicepreședinte PLDM: După atâtea așteptări, suntem gata, da?

Jurnalist: Nu uitați să conectați.

Iurie Țap: Stimați reprezentați ai presei, în primul rând prezentăm scuzele de rigoare pentru faptul că astăzi ați fost nevoiți să așteptați practic toată ziua, dar așa s-au aranjat lucrurile. Deci, pentru ziua de astăzi noi am convocat ședința Consiliului Politic Național, dar din condiții obiective nu toți colegii noștri au putut să fie prezenți. În acest sens, a avut loc o ședință extinsă a biroului permanent central, unde au fost luate în discuții problemele situației politice în care se află Republica Moldova, dar și poziția Partidului Liberal Democrat în acest sens.

Noi suntem pentru a continua discuțiile privind crearea unei majorități parlamentare care să fie bazate pe reforme sistemice, reforme profunde, dar și durabila care ar putea schimba starea de lucruri în Republica Moldova, ori discuțiile vor continua în baza deciziei Consiliului Politic Național care a fost în data de 13 decembrie 2015.

Vă mulțumesc pentru atenție.

Jurnalist: [indescifrabil]

Iurie Țap: În spiritul deciziei a ședinței Consiliului Politic Național, dar important este că optăm pentru crearea unei majorități parlamentare, dar care să fie bazată pe realizarea reformelor, care să schimbe starea de lucruri din țară. Aceasta este cel mai important, pentru că de fapt trebuie să discutăm ce trebuie să se întâmple în Republica Moldova, ce trebuie să facem pentru a schimba starea de lucruri.

Jurnalist: [indescifrabil]

Iurie Țap: Întradevăr au avut loc discuții, am putea spune în contradictoriu, dar este de fapt o parte puternică a oricărui partid. Noi niciodată nu am ascuns acest lucru și chiar ne bucură faptul că întradevăr sunt poziții diferite reieșind din experiență, reieșind din poziția organizațiilor teritoriale, dar și a membrilor biroului permanent, fracțiunii. Pot să concretizez că au lipsit 3 colegi de-ai noștri deputați, dar care sunt peste hotarele țării. În rest, toți deputații au fost prezenți. Discuțiile au fost argumentate și până la urmă au fost agreată această decizie de a continua discuții privind crearea unei majorități parlamentare.

Jurnalist: [indescifrabil]

Iurie Țap: De fapt, mă rog, presa are dreptul să-și expună punctele de vedere în ședința Consiliului Politic, dar și în ședința extinsă a biroului de astăzi. S-a vorbit despre... s-a argumentat anumite situații, doar că aceasta nu trebuie calificat ca acele dacă vreți, poate și speculații care sunt făcute pentru că unii deputații sunt gata să părăsească fracțiunea și așa mai departe. Nu au fost asemenea declarații sau argumentări nici astăzi, nici la ședința trecută. Iar noi putem să ne bazăm doar pe discuțiile oficiale. Vă mulțumim mult și vă dorim sărbători frumoase în continuare.

Jurnalist: [indescifrabil]

Iurie Țap: Foarte mulți colegi sunt în vacanță, sunt plecați peste hotare, sunt antrenați în diferite acțiuni, activități. Și tocmai aceasta a fost problema că am avut de fapt o zi la mijloc. Aceasta a fost problema majoră. Unii au reușit să-și schimbe programul, dar nu putem să învinuim pentru că la ultima întrunire am avut-o, le-am zis colegilor că până lunea viitoare pot să dispună după programul său de timpul pe care îl au. Aceasta este situația. Încă o dată...

Jurnalist: [indescifrabil]

Iurie Țap: Deci, au fost peste 80 de membri ai Consiliului Politic Național. Au participat circa 30 de persoane care nu sunt membri, dar au participat.

Jurnalist: [indescifrabil]

Iurie Țap: Păi, de aceea am vorbit, din motivul că nu au fost prezenți 50+1 din numărul total al Consiliului Politic Teritorial, a avut loc ședința extinsă a biroului permanent central. Vă mulțumesc. O seară bună în continuare.

Jurnalist: [indescifrabil]

Citate Video