Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Mihai Ghimpu: Permiteți să mulțumesc tuturor celora care au conștientizat în ce situație se află Republica Moldova. Republica Moldova ca niciodată are nevoie de o stabilitate politică, de un guvern, de un parlament funcțional, ajunge cât ne-au făcut de rușine în fața cetățenilor, a întregii lumi. E timpul să rezolvăm problemele pe care le-am asumat de două ori în 2009, în alegeri din 2009, în 2010, în 2014 și în fața partenerilor occidetali care ne-au oferit precum au făcut-o europenii: acordul de asociere și libera circulație. Și acum e timpul să respectăm ceea ce ne-am asumat, cel mai important document pe care îl avem de realizat este acordul de asociere.

Eu cred în acești colegi care și-au asumat această responsabilitate și sper că lucrurile în Republica Moldova se vor schimba în bine.

Jurnalist: [indescifrabil]

Mihai Ghimpu: Eu nu vreau să... cum și ce... Poate conștiința a influențat pe fiecare din noi. Doar noi cunoaștem că în PLDM erau diferite discuții și în Partdiul celălalt. Important acuma este că cum am zis, avem majoritate parlamentară și putem să schimbăm lucrurile.

Jurnalist: [indescifrabil]

Mihai Ghimpu: Noi nu am discutat. Rămâne mâine să discutăm și apoi să venim cu candidatura primului ministru și eu cred că mâine noi vom puncta ceea ce ține de structura statului, de funcții, care și cui îi revine în dependență de responsabilitatea pe care și-o asumă.

Jurnalist: [indescifrabil]

Mihai Ghimpu: E problema dumnealor. Eu răspund de Partidul Liberal și atât.

Jurnalist: Cine este cel de-al 56-lea deputat care a semnat declarația pentru că-s 55 cu 7 liberal democrați?

Mihai Ghimpu: Eu pot să vă spun că nici eu nu știu. Ceea ce din presă ați citit și dumneavoastră. Mâine o să vedem clar. Mâine noi o să ne întâlnim. Deci sunt 2 fracțiuni: fracțiunea Partidului Liberal, fracțiunea Partidului Democrat, grupul Social-Democrat, grupul liberal... nu grup aici nu-i, până ce a fi - ei sunt reprezentanți ai Partdiului Liberal Democrat. Și mâine o să vedem. O să fie clar câți o să fie: 57, 61, 62.

Jurnalist: [indescifrabil]

Mihai Ghimpu: Dumneavoastră mă întrebați pe mine ce o să fie mâine: ceață sau soare. Mâine dimineață o să ne trezim, o să ne spălăm pe ochi și o să vedem. Iată experiența mea în cazul dat nu mă ajută. Nu vă pot ajuta nici pe Dumneavoastră, din păcate.

Jurnalist: [indescifrabil]

Mihai Ghimpu: Nu știu. Rămâne să vedem mâine care a fost motivul.

Jurnalist: Dar vor mai semna și alții?

Mihai Ghimpu: Nu știu. Eu regret că nu face parte grupul Leancă. Dar cred că fiind în afară vor avea succes mari, eu cred că greșesc amarnic. Totuși sunt momente când trebuie să fii om de stat, să înțelegi ce se întâmplă. Nu să te gândești la alegeri, la mandate, la rezultate. Dacă ați observat, Partidul Liberal și eu ca președinte, am pus întotdeauna în prim plan cauza și oamenii, nu interesul meu, a partidului. Nu m-am bătut pentru funcții. A trebuit - am plecat. Nu a trebuit - am acceptat. Eu le doresc tuturor să vadă lucrurile așa cum le văd liberalii.

Jurnalist: Mâine când vă întâlniți?

Mihai Ghimpu: Cred că undeva pe la ora 5 dimineața.