Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Valeriu Ghilețchi: Noi ne-am întâlnit astăzi în fracțiunea. Nu au fost toți 7 colegi. Au fost 2 dintre ei. Am discutat. Am convenit să avem o discuție suplimentară cu colegii din Partidul Democrat și Partidul Liberal, dacă ei vor accepta ca din numele fracțiunii să negocieze cu noi.

Am convenit cu cei din Partidul Democrat, la 1.30 să avem o întrunire și să discutăm. Deci noi rămânem pe poziții că dacă vom face parte din această majoritate, vrem să avem claritate, vrem să știm exact tot tabloul și după aceea ne vom pronunța dacă vom face sau nu vom face parte din această majoritate.

Jurnalist: Dar care este opinia în privința desemnării candidatului de către PD?

Valeriu Ghilețchi: În principiu, fracțiunea este de acord să accepte acest lucru, dar contează cine va fi candidatul.

Jurnalist: [indescifrabil]

Valeriu Ghilețchi: Există anumite linii roșii. Am vrea să le discutăm la această întâlnire și apoi vom comunica.

Jurnalist: Care sunt acele linii roșii?

Valeriu Ghilețchi: Eu cred că este bine după ce discutăm să le anunțăm, pentru că oricum dacă colegii au acceptat să vină la această întâlnire de la 1.30, vom discuta și apoi vom anunța.

Jurnalist: Câți colegi din fracțiune, în afară de cei 7, ar fi gata să voteze un candidat PD, dacă îl văd mă rog, și dacă îl acceptă?

Valeriu Ghilețchi: Problema nu s-a pus în acest fel, adică problema este pusă așa cum a fost anunțat ieri dimineața. Din numele fracțiunii vrem să negociem, vrem să informăm fracțiunea despre rezultatul negocierii și apoi să luăm o decizie la nivel de fracțiune.

Jurnalist: O decizie în privința celor 7 s-a luat? Vor fi excluși? Rămâne? Ce se va întâmpla?

Valeriu Ghilețchi: Nu. Până când nu este nici o decizie în privința celor 7, pentru că depinde de decizia finală. Dacă vom lua o decizie că mergem împreună, atunci nu va fi nici o decizie. Dacă lucrurile se vor despărți, presupun că va fi o decizie.

Jurnalist: [indescifrabil]

Valeriu Ghilețchi: Consider una regretabilă și o lipsă de comunicare, pentru că noi trebuia să rămânem unitari, integri și să negociem din numele fracțiunii. Vă mulțumesc.