Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Ion Balan, vicepreședintele PLDM, deputat în fracțiunea PLDM: Da, ne întâlnim la ora 1.30 să discutăm detalii, fiindcă sunt multe întrebări necunoscute în fracțiune care am încercat astăzi cu colegii să le găsim răspuns la multe întrebări și am convenit cu reprezentanții Partidului Democrat că astfel la ora 1.30 vom da toate acele întrebări, toate acele necunoscute care sunt, pentru ca toată fracțiunea să ia o decizie de participare la guvernare.

Jurnalist: Credeți că reușiți să convingeți pe colegi?

Ion Balan: Deci, în mare parte noi astăzi am convenit că dacă mergem să discutăm, asta înseamnă că majoritatea sunt pentru asta.

Jurnalist: Adică, toată fracțiunea ar putea vota?

Ion Balan: Noi nu... Vorbim despre participarea la guvernare, asta înseamnă și votarea unui guvern. Dar totul urmează deci după negocierile sau discuțiile de astăzi de la 1.30, care va da răspuns la întrebările colegilor noștri.

Jurnalist: În afară de cei 7 deputați care și-au anunțat intenția de a vota pentru următorul guvern, câți din cei rămași în fracțiune sunt dispuși să se alăture grupului?

Ion Balan: Deci, noi nu am numărat, nu am constat exact câți. Fracțiunea a decis ca să mergem să vorbim astăzi, să aflăm toate detaliile pentru a lua o decizie comună. Deci, fracțiunea dorește ca integral să participe și noi tot asta ne dorim. Noi nu dorim să participăm separat, parțial, doar că noi am forțat puțin fracțiunea ca să pornim aceste negocieri.

Jurnalist: La rândul Dvs., Dvs. ați fost forțat să luați această decizie?

Ion Balan: Nu am fost forțat noi de nimeni. Asta a fost o decizie a noastră, a celor care am hotărât că noi trebuie să participăm la guvernare, pentru că în criza în care ne aflăm și în declarația în care am publicat-o ieri, deci noi credem că este necesar ca să participăm la guvernare, pentru că o fracțiune ca PLDM care și-a adus un aport important în guvernarea de până acum, ar fi greșit ca să stea în opoziție atunci când lucrurile pot fi influențate din interior.

Jurnalist: [indescifrabil]

Ion Balan: Deci, urmează să vedem. Eu nu pot răspunde pentru toți. Deci, noi sperăm că noi vom influența în așa fel, ca Partidul Liberal Democrat, fracțiunea noastră, să obțină dreptul de a participa în guvernare.

Jurnalist: Dar cum comentați acuzațiile care s-au făcut, de cumpărare, ați văzut și declarația domnului Streleț?

Ion Balan: Deci, eu nici nu știu vreau să comentez astfel de acuzații, pentru că ele sunt... așa, niște bănuieli inventate de toată lumea. Cum este de obicei la noi cunoscut în Republica Moldova.

Jurnalist: În cazul în care candidatul Partidului Democrat va fi domnul Plahotniuc, îl veți vota?

Ion Balan: Deci, noi nu știm încă candidatul și decizia o vom lua împreună cu fracțiunea dacă vom participa sau nu vom participa în cazul când este așa un candidat.

Jurnalist: În declarația care a fost prezentată președintelui ieri seara la consultări, în declarația de constituire a Platformei, a majorității parlamentare, erau 8 deputați de la PLDM. În declarația emisă de grupul Dvs au fost 7.

Ion Balan: Exact. Deci, Dumneavoastră ați aflat de ieri și cineva a și scris deja pe facebook. Acolo este scris „aleșii deputații din partea, pe listele Partidului Liberal Democrat din Moldova”. Juravschi este tot un deputat ales pe listele Partidului Liberal Democrat.

Jurnalist: Vă mulțumim.

Ion Balan: Și noi vă mulțumim.

Citate Video