Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Valeriu Streleț, președintele interimar al Partidului Liberal Democrat din Moldova: Bună ziua. Eu țin să accentuez că această declarație de presă are caracterul unui briefing de presă. Nu o să intrăm în dezbatere sau întrebări, de aceea rog să notați cu luare aminte ceea ce voi spune. Ne limităm doar la declarație, fără întrebări.

Declarația politică a Biroului Permanent Central al PLDM și fracțiunii parlamentare PLDM

În contextul dezvoltării deciziilor adoptate de către Consiliul Politic Național PLDM în ședințele sale anterioare, biroul Permanent Central și fracțiunea parlamentară PLDM au adoptat următoarea declarație care definește abordările politice ale Partidului Liberal Democrat în perspectivă imediată.
Constatăm că Partidul Liberal Democrat a optat cu cosecvență pentru depășirea crizei politice prin crearea unei majorități politice și democratice care să asigure implementarea plenară și fără abateri a acordului de asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, să garanteze resetarea sistemului politic și să scoată din captivitate instituțiile de drept ale statului, dar și alte instituții.
Apreciem cu îngrijorare că procesul democratic de creare a alianțelor politice au fost substituit prin constituirea unor majorități pistrițe, sau în cazul nostru, unei majorități pistrițe care nu pornește de la rezultatul politic al partidelor constituante, ci se bazează pe elemente de presiune și corupere politică.
Partidul Liberal Democrat constată că înaintarea de către Partidul Democrat, Partidul Liberal și alți deputați a domnului Vladimir Plahotniuc în calitatea de candidat pentru funcția de prim-ministru constituie un pericol pentru stabilitatea și liniștea socială. Candidatul propus nu are susținerea Partidul Liberal Democrat și fracțiunii sale parlamentare, constituind o precondiție periculoasă de concentrare excesivă a puterii într-un singur pol politic și de subordonare a instituțiilor statului.
Reiterăm angajamentul ferm al Partidului Liberal Democrat din Moldova de redresare a situației politice, de creare în termeni cât mai restrânși a unei majorități politice bazate pe principiile autentice ale statului de drept și regulilor democratice, urmând ca linia de conduită politică a partidului în circumstanțele create să fie anunțate de organele de conducere a partidului în cel mai apropiat viitor.


Vă mulțumesc pentru antenție și vă doresc o zi bună.

Citate Video