Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Valeriu Streleț, președintele interimar al Partidului Liberal Democrat din Moldova: Astăzi Consiliul Politic Național a avut o dezbatere, ca deobicei foarte plină și a luat câteva decizii foarte importante pentru partid și cred eu și pentru situația politică din țară.

În primul rând, Consiliul Politic Național a luat act și a condamnat metodele prin care se constituie actualele majorități parlamentare, atunci când procesul politic democratic normal și rezultatele politice obținute de către partide sunt înlocuite prin metode de formare a unor majorități bazate pe presiuni și corupere politică.

În al doilea rând, Consiliul Politic Național a solicitat celor 7 deputați PLDM-iști care au subsemnat pentru înaintarea domnului Pavel Filip la funcția de prim-ministru să-și retragă semnăturile.

În al treilea rând, Partidul Liberal Democrat, Consiliul său politic a decis că Partidul Liberal Democrat nu va participa în cadrul actualei majorități și se declară partid parlamentar de opoziție.

Și încă o decizie foarte importantă pentru noi, pentru viitorul partidului, este decizia de convoca Congresul VII Extraordinar al partidului pentru data de 20 martie curent. Procedura statutară prevede un termen care trebuie să fie respectat. Acest termen, în această perioadă partidul va trece prin un proces profund de evaluare a situației interne, de promovare a unor principii de lustrație internă în partid și de neacceptare în componența partidului a persoanelor care au probleme cu justiție și credem că odată cu Congresul VII, partidul va începe o nouă etapă în istoria sa. Acestea au fost deciziile.

Jurnalist: Dar în cazul în care cei 7 nu vor retrage semnaturile, ce urmează?

Valeriu Streleț: Rămâne pe conștiința lor și partidul va lua deja deciziile care se impun în acest sens. Asta înseamnă că ei nu se vor mai putea regăsi în cadrul partidului.

Jurnalist: Dar au fost prezenți astăzi?

Valeriu Streleț: Doi din ei au fost prezenți. Mulțumesc.

Citate Video